Close

Strona 69 z 77 PierwszyPierwszy ... 19596768697071 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 763

Wątek: FUJI S5Pro

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dj_Direct Zobacz posta
    robin a czy to nie to samo ?? skutek taki ze jest pasek. W innych markach tez takie sie trafiaja. W pentaxie bylo takich przypadkow troche... Nikon tez miewa. Tak matryca reaguje na wzmocniony sygnal czy to przez podniesienie czulosci, czy czas naswietlania. Ja to tak po chlopsku rozumiem
    Hmmmm banding to raczej kwestia oprogramowania czyli obróbki sygnału na późniejszym etapie, tak siak czy inaczej w efekcie pojawiają się pasy, ale innego rodzaju i nie koniecznie powtarzalne w tym samym miejscu. W przypadku bandingu sporo zależy od warunków świetlnych-fotograficznych, że tak w uproszczeniu wielkim ujmę
    W powyższym przykładzie moim zdaniem zakłócenie powstaje zaraz po wyjściu sygnału z matrycy na jakimś wyprowadzeniu które uległo uszkodzeniu tzn pogorszyły się parametry przewodnictwa na płytce gdzie osadzona jest matryca, albo w samej strukturze na połączeniach bondowanych (połączenia wykonywane maszynami do produkcji mikroukładów zwane bonder, możliwe, że teraz inną technologią się to robi) Podobne uszkodzenia (nie mówię o efekcie paska) powstają na skutek udarów mechanicznych lub wpływu środowiska zewnętrznego bądź felernie wykonanego połączenia w mikroukładach krzemowych.

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    Ładnie to ująłeś, ten język techniczny i w ogóle! Czy mogę Twoją "ekspertyzę" wykorzystać do reklamowania puszki czy jest to problem
    Z mojej strony nie ma problemu, ale to co napisałem to tylko oparte o wiadomości ze starej radzieckiej szkoły o produkcji mikroukładów krzemowych, tzw szkoła Moskiewska

ps.
    sprawdziłem u siebie na najwyższym wzmocnieniu, w moim S5 poza gwiazdkami paska nie ma. Na razie nie ma....
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 27-10-2009 o 13:21

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Pal licho kiedy będę kadrować na 5x7 bo wtedy idealnie pasek nie wchodzi w kadr, oczywiście jeśli można tak przyciąć, gorzej jeśli nie bo wtedy zdjęcie do wyrzucenia. Korpus nadaje się do reklamacji?
    Ile ten pasek na szerokości (w pikselach)?

Domyślnie

Trochę offtopic, ale czy ktoś może mi powiedzieć, ile orientacyjnie mogę wołać za mało używane body S5pro (4k klatek).
    Wygląd jak nowy, kupiony pod koniec grudnia zeszłego roku, czyli gwarancja minimum 2 miechy (opcja 12 miesięcy gwarancji realizowanej w Polsce?) a prawdopodobnie ponad rok (opcja 24 miesięcy gwarancji światowej/europejskiej), tylko za cholerę nie wiem jak wyegzekwować tę 24 miesięczną gwarancję. Aparat kupiony poprzez Allegro od handlarza który zakupił go gdzieś w Niemczech (gwarancja sklepu w Niemczech).
    Aparat jest w pełni sprawny, bez wad ukrytych, w komplecie wszystko co dała fabryka, pudełko, pasek, papiery, płyta z softem, bateria etc.
    prawie jak Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yeee Zobacz posta
    trochę offtopic, ale czy ktoś może mi powiedzieć, ile orientacyjnie mogę wołać za mało używane body s5pro (4k klatek).
    Wygląd jak nowy, kupiony pod koniec grudnia zeszłego roku, czyli gwarancja minimum 2 miechy (opcja 12 miesięcy gwarancji realizowanej w polsce?) a prawdopodobnie ponad rok (opcja 24 miesięcy gwarancji światowej/europejskiej), tylko za cholerę nie wiem jak wyegzekwować tę 24 miesięczną gwarancję. Aparat kupiony poprzez allegro od handlarza który zakupił go gdzieś w niemczech (gwarancja sklepu w niemczech).
    Aparat jest w pełni sprawny, bez wad ukrytych, w komplecie wszystko co dała fabryka, pudełko, pasek, papiery, płyta z softem, bateria etc.
    2600 - 2800
    pozdrawiam
    Artur

Domyślnie

Przykładowa oferta 2500 (nieaktualna)
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=765032391
    D 500 D 600 D 750
    S 14 2,8 HSM / N 24-70 2,8 / N 28 1,8 / N 60 2,8D / N 105 1,4 E ED / S 70-200 2,8 OS / S 150 - 600C OS /SB900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Ile ten pasek na szerokości (w pikselach)?
    Jak to zmierzyć?
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

Jak to zmierzyć?
    Policzyć :P Jest skala np. w PS'ie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Oczywiście, że efektywna rozdzielczość jest wyższa, bo piksele w S2, S3 i S5 mają ukośny układ - przecież do cholery mówię o tym po raz setny! Tłukę ci tylko do głowy, że nie ma to nic wspólnego z małymi pikselkami - bo nie ma i mieć nie może.
    Obrazki z Twoich wpisów poznikały.
    A szkoda, bo chętnie bym się douczył...
    F70, F100, S5Pro, Z6III, S 10-20, N24 2.8D, N35 1.8G, N50 1.8D, N85 1.8D, N180 2.8D, N24-120 4S, V20/2.8.
    Metz 40MZ3i, Metz 54MZ4i, Sony A5000 i A6600.
    ex - F3HP, F80s, D100, D610, N18-200, A6300

Domyślnie

Rozumiem, że Jpeg fine to interpolowane 12 mpx w, a jak to jest z rawami. Do wyboru są trzy opcje raw, raw norm i raw fine. W jakiej rozdzielczości są one zapisywane i których najlepiej używać?

Domyślnie

to nie chodzi o jakosc raw tylko JPG przy zapisie raw plus JPG

Strona 69 z 77 PierwszyPierwszy ... 19596768697071 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów