Close

Strona 3 z 15 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 149

Domyślnie

Dzisiaj w Miejskiej Macalni ("sklep dla idiotów") powiedziano mi, że mają go dostać w przyszłym tygodniu. To samo usłyszalem w Fotojokerze obok. Cena nieznana...

Nie na temat: rozwaliło mnie, że w MM na "wystawce" mieli dwa E-P1 do macania... które okazały się być atrapami
    Biorę do łapki, coś tu nie gra... Ciężar niby ok (przymierzałem się już do prawdziwego parę tyg. temu), ale żadnego przycisku nie można wcisnać, żadnego kółka obrócić... I co to za łobrazek przyklejony na LCD?!
    Ubaw po pachy

Domyślnie

Na polskiej stronie Panasonika są już ceny:

3599 z obiektywem 14-45

3999 z naleśnikiem 20

pozdrawiam

Piowa

D50, 10.5/2.8, 18-200VR, 50/1.8, Tamron 90/2.8, Pasikonik LX3, Volvo 940, Trek 4300

Homo sapiens non urinat in ventum

Domyślnie

P.S. Właśnie sprawdziłem po ile obecnie sprzedawany jest E-P1... No i koniec marzeń o tańszym E-P1 od Panasa...
    Taniej raczej nie będzie, nawet jak sprzedawcy odejmą "narzut nowości"...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr Wągrodzki Zobacz posta
    Na polskiej stronie Panasonika są już ceny:

3599 z obiektywem 14-45

3999 z naleśnikiem 20

pozdrawiam

Piowa

Sprawdziłeś ceny po rabacie na tej stronie?

Cena 3239,00 zł za 1szt. po rabacie za kita

Cena 3599,00 zł za 1szt. po rabacie za stałkę 20mm F1.7

EP-1 można kupić już średnio 800 taniej niż na początku, a od premiery minęły zaledwie 4 miesiące.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    Sprawdziłeś ceny po rabacie na tej stronie?
    Sprawdziłem, ale w środę nie było jeszcze rabatu.
    Nie umniejsza to faktu, że i tak jest dość drogo.

Zacytuję Arka z Optycznych:

Arek | 2009-10-15 19:14:51
    A ja się upieram przy zaprzeczeniu idei. To miał być mały, funkcjonalny aparacik, który da jakość zdjęć nie odbiegającą lustrzance, a jednocześnie będzie do niej tańszy. Rzeczywistość okazała się inna. Aparaty wcale nie są małe (na mój gust za duże), wpakowano w nie matryce o za dużej liczbie pikseli przez co
    siada jakość na wysokich ISO i zakres tonalny, a cena jest na razie z Kosmosu.
    http://www.optyczne.pl/2310-nowość-P...html#komentarz

pozdrawiam

Piowa
    Ostatnio edytowane przez Piotr Wągrodzki ; 17-10-2009 o 23:04 Powód: Literówki
    D50, 10.5/2.8, 18-200VR, 50/1.8, Tamron 90/2.8, Pasikonik LX3, Volvo 940, Trek 4300

Homo sapiens non urinat in ventum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr Wągrodzki Zobacz posta
    Sprawdziłem, ale w środę nie było jeszcze rabatu.
    Nie umniejsza to faktu, że i tak jest dość drogo.

Zacytuję Arka z Optycznych:

A ja się upieram przy zaprzeczeniu idei. To miał być mały, funkcjonalny aparacik, który da jakość zdjęć nie odbiegającą lustrzance, a jednocześnie będzie do niej tańszy. Rzeczywistość okazała się inna. Aparaty wcale nie są małe (na mój gust za duże), wpakowano w nie matryce o za dużej liczbie pikseli przez co
    http://www.optyczne.pl/2310-nowość-Panasonic_Lumix_DMC-GF1_już_w_sklepach.html#komentarz

pozdrawiam

Piowa
    Śledzę system m43 od początku i nigdzie nie czytałem, ani nie słyszałem, że ideą tego systemu są tanie aparaty.

Domyślnie

12 megapiksela to nie tak znowu dużo jak na taką matrycę . A na dpreview otrzymał bardzo dobrą recenzję .

No i wymiarami jest mniejszy od lustrzanki .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frogpl Zobacz posta
    A na dpreview otrzymał bardzo dobrą recenzję.
    dpreview.com niczym kiedyś tomshardware.com robi za wyrocznię. Smutne, że kliknięcie na LINK zwalnia wielu z myślenie.
    ...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...

...życie, to podróż, nie cel...

Domyślnie

A tymczasem Olympus wypuścił E-P2... to znaczy hm, chyba raczej czarnego E-P1 ze złączką do nowej zabaweczki w systemie - EVF (oczywiście do GF1 nie pasuje). Aha, przepraszam, jeszcze 2 nowe filtry artystyczne dodali. Marketing górą. Do tego zapowiedzieli zooma ultraszerokokątnego i super-zooma.
    Trochę zawiedziony jestem kierunkiem rozwoju m4/3, wolałbym widzieć więcej stałek, niż kolejne duże i ciemne zoomy. Wychodzi na to, że obecnie jedynym interesującym szkłem w systemie jest Panas 20mm. A noszenie takiego aparatu z zoomiszczem jest wg mnie zaprzeczeniem idei - to już wolę mini lustrzankę + stałka. Wymiarami porównywalne, a cenowo wyjdzie taniej. Nowego Olka wycenili na początek na $1100 z EVF i standardowym zoomem. Żartownisie, E-P3 będzie chyba kosztował tyle co D300s.
    Ostatnio edytowane przez arturpop ; 05-11-2009 o 13:29

Strona 3 z 15 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów