To jeszcze tylko dodam, ze oczywiscie pomiar ekspozycji dziala bardzo dobrze w trybie "shooting without lens".
Szukaj
To jeszcze tylko dodam, ze oczywiscie pomiar ekspozycji dziala bardzo dobrze w trybie "shooting without lens".
No trudno montini. Wiem że są tacy co lubią tablice testowe, ale mi to lotto. Ważniejsze dla mnie są zdjęcia z "życia wzięte".
pozdrawiam
Bez miłości nie da się żyć. Ja stawiałbym na tlen.
Mój filmijik robiony konkurentem)
http://www.youtube.com/watch?v=Xob-klIobe8
Dla niektórych będzie to bluźnierstwem, ale co mi...
... AF (razem) wraz obiektywem 14-45 OIS imho jest Nikon D3 fast.
Mam do dyspozycji P14-45, PL45E macro i P20/1.7 i zum ma wyraźnie szybszy AF niż obie stałki. Macro jest jak na macro bardzo szybkie przy limiterze. Byłoby najszybsze gdyby nie EF 100L IS
Generalnie niezłe jaja: jeśli dziś miałbym kupować GF1 w kicie wcale nie jestem pewien, że kupiłbym zestaw ze stałką to raz a dwa to fakt, że Panas powiedział (osobną kwestią jest czy to jest prawda), że zrobili 14-42 dlatego, że 14-45 nie był do końca zoptymalizowany pod CDAF, co mówi nam, że 14-42 powinien być (jeszcze) szybszy od 14-45.
Odpowiadając wprost: GF1 z zumem, nie tylko wyprzedza wszystkie kompakty pod względem szybkości działania AF, ale imho wyprzedza wszystkie budżetowe lustra.
Wiem, że to brzmi jak bluźnierstwo dlatego zachęcam do macania i przestrzelania osobiście tego zestawu (GF1 z 14-45)
NYCH - Americana
Jeden z serwisów (chyba imaging-resource) prowadzi takie tabelki statystyczne. Wg nich lag migawki jest o **** kłak krótszy od Rebela/D90.
W praktyce to 5D czy 350D musiałem się uczyć (wcześniej wciskać spust). W GF1 ten problem nie istnieje kiedy robię bez lampy zewnętrznej - FL36R. Z lampą jest lag.
NYCH - Americana
Skontaktuj się z nami