Close

Strona 18 z 26 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 255

Wątek: Pierwsza firma

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Czy korzystaliście z pomocy firmy zajmujących się pisaniem tego typu wniosków.
    Nie wiem, kiedy będzie kolejna tura programu POKL, ale jeśli to będzie w przyszłym roku, to chciałbym z tego skorzystać.
    Bylem na szkoleniu organizowanym przez Agencje Rozwoju Pomorza. Z tego co zrozumialem to te wnioski pisane przez firmy sa na jedno kopyto, mysle ze sam jestes napisac duzo lepszy. Kwestia poswiecenia troche czasu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piwkoo Zobacz posta
    Nie wiem czy wszyscy doczytali, ale z tą dotacją z UP na pierwszą firmę jest fajny myk Po tych wszystkich kursach itp jak podpisuje się już końcowe umowy (jak zwał tak zwał) to musimy przedstawić dwóch żyrantów którzy zarabiają ok 5k zł na miesiąc, lol
    dziwne rzeczy piszesz... żyranci muszą zarabiać co najmniej 1550 brutto i mieć mniej niż 70 lat (na 100% tak jest bo w czerwcu żona podpisywała w kielcach i tyle wymagali)..
    a co do wniosków to naprawdę jest całkiem proste
    Czerwony agent : 5DmkII|5DmkI|16-35f2.8L|C24f1.4L|C35f1.4L|C85f1.2L|C135f2L|580ExII

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    dziwne rzeczy piszesz... żyranci muszą zarabiać co najmniej 1550 brutto i mieć mniej niż 70 lat (na 100% tak jest bo w czerwcu żona podpisywała w kielcach i tyle wymagali)..
    a co do wniosków to naprawdę jest całkiem proste
    ... może i dziwne, ale byłem we wtorek w UP i powiedzieli, że to jeden z wymogów, czyli wychodzi że co urząd to inne wymagania?
    opis w fazie przygotowań ...

Domyślnie

wiesz, ciezko mi w to uwierzyc bo nie jest takie powszechne zarabianie 5k miesiecznie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anialodz Zobacz posta
    wiesz, ciezko mi w to uwierzyc bo nie jest takie powszechne zarabianie 5k miesiecznie...
    zgadzam się
    Jak to usłyszałem to oczy wyszły mi z orbit i się pytam, czemu aż tyle, no to odpowiedź była krótka, żeby można było z żyrantów bez problemu ściągnąć kasę.

Szukałem na googlach i faktycznie nie jest to odosobniony przypadek, ale jednak w przeważającej części ludzie pisali o znacznie niższych zarobkach, czyli wychodzi na to że kwoty te ustalają chyba sobie samu urzędy według ich "widzimisie"
    opis w fazie przygotowań ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piwkoo Zobacz posta
    zgadzam się

Szukałem na googlach i faktycznie nie jest to odosobniony przypadek, ale jednak w przeważającej części ludzie pisali o znacznie niższych zarobkach, czyli wychodzi na to że kwoty te ustalają chyba sobie samu urzędy według ich "widzimisie"
    Poproś o podanie tego na piśmie w jakimś regulaminie czy czymś takim , z imienną pieczątką kogoś bo mozę to takie sito co by wnioski znajomych przeszły ...

Domyślnie

na kasę z UP 18tys trzeba dwóch żyrantów ok. 2 czy 3tys przynajmniej tak jest w regulaminie który dostałem z UP Gorlice. Ale nie jest to jedyna forma zabezpieczenia, można też inne.

Dla programów z POKL to tak samo. Wariantów zabezpieczenia jest kilka. Swoją drogą czekam właśnie na ocenę merytoryczną z POKL (Kraków - MARR) czeka ktoś jeszcze?
    Mateusz Książkiewicz
    Canon & Nikon

Domyślnie

w Gdańsku na kasę z UP potrzebna jest jedna osoba do poręczenia wg prawa cywilnego

Domyślnie

W Lublinie weklel.
    Ja jestem po ocenie merytorycznej i już decyzje podjęli. Niestyety, zostanie podana do wiadomości dopiero po akceptacji przez urząd pracy.
    Jeślli chodzi o pisanie BP to nie jest to trudne. W tym projekcie dostaliśmy tutka ( tabelkę). Niestety wytyczne były niejasne i co ciekawe nie wiedzieli jakie są właściwe (szkolący). Dało to taki wynik że jedni mają część finansową Brutto a inni Netto.
    Dobre wiadomości dla mnie to że 23 osoby z 60 zrezygnowały z ubiegania się o 18 dotacji, a złe że te 37 które zostały, napisały świetne projekty i miały fajne pomysły. (informacja osoby oceniającej)
    Uważam, że główną wadą 6.2 jest czas jaki trzeba poświęcić na szkolenie.
    6 miesięcy durnego szkolenia zamiast pracy i działalności. Niestety projekty dotacji są dla firm szkoleniowych.
    Najdziwniejsze że na szkoleniu mieliśmy temat spólki komandytowe - przypomnę, że zakładamy jednoosobowe działalności.
    Wysiedzenie 120 godzin wykładów to mordega. 3/4 osób z laptopami (internet lub praca, a większość praca)
    pocieszające jest że ceny trochę spadły (przypomne, że mamy obowiązek wykonać plan inwestycyjny i jak ceny wzrosna to musimy dopłacać z własnej kieszeni).
    Ale to pikuś, najważniejsze żeby załapać się choć na 18 miejsce. \
    Ostatnio edytowane przez ADAS ; 05-10-2009 o 20:36
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Brutto i netto to zalezy od tego czy ktos chce zostac platnikiem vat (netto) czy tez nie (brutto)
    ps moze zostac doradca pomagajacym pisac biznespalny ?

Strona 18 z 26 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów