Close

Strona 19 z 26 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 255

Wątek: Pierwsza firma

Domyślnie

120 godzin wykladow? ja mialem tylko 40 z czego 15 godzin dotyczylo pisania biznesplanu.

Brutto i netto to zalezy od tego czy ktos chce zostac platnikiem vat (netto) czy tez nie (brutto)
    u mnie niezaleznie czy chcialo sie zostac platnikiem vat czy nie - caly harmonogram rzeczowo-finansowy musial byc napisany w kwotach brutto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ADAS Zobacz posta
    (...)
    Najdziwniejsze że na szkoleniu mieliśmy temat spólki komandytowe - przypomnę, że zakładamy jednoosobowe działalności.
    (...)
    Jakbyś się uparł to można, w formie np. ADAS Sp. z o.o. Sp.k.

Domyślnie

Byłem dziś znowu w UP aby wyjaśnili mi dokładnie o co chodzi z tymi żyrantami. Spotkałem inną osobę więc mogłem spokojnie się o wszystko wypytać i porównać z tym co usłyszałem wcześniej.
    Z tymi żyrantami to jest tak, że trzeba przedstawić kogoś z zarobkami tak jak pisałem, ok 5k (na 100% powyżej 4k) ale nie musi to być jedna osoba. Można przedstawić dwóch czy trzech gdzie po zsumowaniu ich dochodów spełniają warunki.
    Jak powiedziałem że otrzymałem wcześniej inne informacje dotyczące tych żyrantów to usłyszałem tylko tyle "widocznie kolega się pomylił"
    opis w fazie przygotowań ...

Domyślnie

Czas stanął w miejscu.
    Czy ktoś jeszcze czeka na wynik??
    Wedle zasad ze specyfikacji w poniedziałek Urząd Pracy powinien dac ostateczna odpowiedz. Znając biurwy to pewnie śpieszyc się nie będą.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

ADAS ja też gryzę paznokcie....
    Mateusz Książkiewicz
    Canon & Nikon

Domyślnie

A jaki model rekrutacji był u ciebie?

Domyślnie

ja brałem udział akurat w POKL działanie 6.2. Pierwsze testy, potem kurs, biznes plan i ranking najlepszych 9 z 15 dostanie dofinansowanie. Obecnie podobno oceny merytoryczne BP są wystawione czekamy tylko na komunikat z wynikami i wszystko będzie jasne.
    Mateusz Książkiewicz
    Canon & Nikon

Domyślnie

Ooo, dobrze wiedzieć, że ktoś brał udział w POKL i się dostał.
    Ja chciałem wziąć udział, ale nie za bardzo rozumiem ten cały biurokratyczny język.

Czy orientujecie się, co ile organizowany jest ten program 6.2?
    Czy co rok, czy rzadziej?
    Chciałbym wziąć udział w następnej turze.

I druga sprawa.
    Czy znacie jakieś firmy, które zajmują się składaniem wniosków?
    Sam sobie z tym nie poradzę, a taka firma może bardzo pomóc.
    Wiem, że bierze jakiś procent z dofinansowania, ale jaka jest pozostałą cena?

Pozdr.

Domyślnie

Więcej wiary.
    6.2 organizują Urzedy Pracy, któreogłaszają przetarg dla firm szkoleniowych, które to prowadzą nabór. Trzeba mieć zazwyczaj wstępny BP, ale rekrutacja i grupa docelowa uzależniona jest od konkretnej firmy szkoleniowej. Dowiaduj się w Urzędzie.

Wielebny to masz duże szanse. U mnie 60 osób 18 dotaci. Na szczęście do końca dotarło tylko 37.

Właśnie rozmawiałem i u mnie może dziś zawiozą do UP wnioski do zatwierdzenia. Jakby niemieli na to całego tygodnia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Ooo, dobrze wiedzieć, że ktoś brał udział w POKL i się dostał.
    Ja chciałem wziąć udział, ale nie za bardzo rozumiem ten cały biurokratyczny język.
    Czego nie rozumiesz? Pisz trochę wiem o 6.2.

Czy orientujecie się, co ile organizowany jest ten program 6.2?
    Czy co rok, czy rzadziej?
    Chciałbym wziąć udział w następnej turze.
    Musisz śledzić stronę WUP i ogłoszenia o konkursach 6.2 i ich wyniki. Znajdziesz tam listę instytucji, które będą udzielały dotacji. Zazwyczaj jest to 1-2 razy w roku.

I druga sprawa.
    Czy znacie jakieś firmy, które zajmują się składaniem wniosków?
    Sam sobie z tym nie poradzę, a taka firma może bardzo pomóc.
    Wiem, że bierze jakiś procent z dofinansowania, ale jaka jest pozostałą cena?
    Pozdr.
    Firmy przeważnie piszą wnioski na dużo wyższe kwoty (od kilkuset do kliku milinów pln). Wtedy wynagrodzenie jest dzielone na 2 części:
    a) napisanie wniosku - przeważnie za klika tysięcy zł + koszty np opinii o innowacji,
    b) za sukces, jeśli wniosek otrzyma dofinansowanie (% od dofinansowania.
    BP do działania 6.2 jest prosty. Napisanie go nie powinno kosztować max 500 zł.

Radzę byś napisał go sam. Jeśli uda Ci się załapać do 6.2 będziesz miał szkolenie jak napisać BP. Będziesz miał przydzielonego doradcę, który pomoże Ci napisać BP.
    Poszukaj też czy ktoś w twoim regionie nie pomaga za darmo napisać BP (albo prowadzi szkolenia). Robią to czasem inkubatory przedsiębiorczości, fundusze pożyczkowe dla mikroprzedsiębiorstw itp.

Możesz też zarejestrować na http://www.akademiaparp.gov.pl jest tam szkolenie na temat pisania BP i zakładania działalności gospodarczej.
    Ostatnio edytowane przez Zorki ; 09-10-2009 o 12:36
    Dobry fotograf to i Nikonem potrafi zrobić zdjęcie

Strona 19 z 26 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów