Close

Strona 10 z 51 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 506

Wątek: Canon 7D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    hehhehe... Jacek, naprawdę w to wierzysz?
    Ja nie wierzę w nikona (z dobrej woli nie obniży cen), ja wierzę w rynek

Zresztą patrząc egoistycznie to ja miałem najlepiej gdy sprzęt był bardzo, bardzo drogi (w porównaniu do dziś), a nie gdy jest tani i (prawie) każdy robi zarobkowo zdjęcia (głownie śluby) albo daje zdjęcia za darmo.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 01-09-2009 o 13:58
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Zresztą patrząc egoistycznie to ja miałem najlepiej gdy sprzęt był bardzo, bardzo drogi (w porównaniu do dziś), a nie gdy jest tani i (prawie) każdy robi zarobkowo zdjęcia (głownie śluby) albo daje zdjęcia za darmo.
    W tej materii będzie raczej coraz gorzej... Już w niskich modelach aparatów ludzie dostają np. używalne wysokie ISO...
    Fajnie, że postęp itd... niefajnie, bo jak napisałeś każdy jest już "fotografem" i robi śluby Nie wiem dokąd to zmierza...

Domyślnie

W tej materii będzie raczej coraz gorzej... Już w niskich modelach aparatów ludzie dostają np. używalne wysokie ISO...
    Fajnie, że postęp itd... niefajnie, bo jak napisałeś każdy jest już "fotografem" i robi śluby Nie wiem dokąd to zmierza...
    Ale jak pokazują pewne dwa świeże wątki z tego forum, nie wystarczy dobry sprzęt żeby te śluby robić dobrze.
    A
    FX...

Domyślnie

jesli cena bedzie podobna do nowego d300 lub sądze ze nawet moze byc mniejsza to moim zdaniem nikon leży
    de czysta i szkua

Domyślnie

każdy jest już "fotografem" i robi śluby Nie wiem dokąd to zmierza...
    to proste. Fotografia wreszcie stanie się bezdyskusyjnie sztuką. Będzie się ja wykonywać nie dla pieniędzy, ale jako hobby. Nie będzie zawodowych fotografów, tak jak nie ma zawodowych malarzy (no chyba, że tacy co malują ściany)

Cytat Zamieszczone przez 12zero4 Zobacz posta
    Ale jak pokazują pewne dwa świeże wątki z tego forum, nie wystarczy dobry sprzęt żeby te śluby robić dobrze.
    Ja już tego nie podlinkowywałem żeby nie dobijać autorów.

Dzisiejszy sprzęt dla amatora ma lepsze parametry, daje większe możliwości niż (analogowy) sprzęt sprzed 10 lat dla zawodowca.

Sorry, zaczełem OT ale go skończmy.

Ciekawe jak będzie z AF w 7D, to chyba będzie decydujące dla oceny tej puszki. Canonierzy po casusie 5Dmk2 bardzo podejżliwie patrzą na to co canon proponuje w kwestii AF.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

shit ,dopiero zobaczylem że cena juz jest... no to wedlug mnie pozamiatane, jak tylko testy będą i obrazowanie bedzie na poziomie d300s, nie wiem jak wy ale ja sie żegnam z nikonem na 85.34 % ze tak zażartuje, ja nie wróże ze nikon bedzie tanszy kiedykolowiek, kto chce kupic moj zestaw w stopce ten niech pisze hehe
    Ostatnio edytowane przez kymaj ; 01-09-2009 o 14:26
    de czysta i szkua

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 12zero4 Zobacz posta
    No to jest oczywiste.

Domyślnie

af to nie wszystko, zwroccie uwage, ze canon chwali sie takze nowym pomiarem swiatla

czyli ze pomiar bedzie bral informacje o kolorze oraz informacje z czujnikow af, czyli idzie w tym kierunku co SRS w Nikonie, ale pod wzgledem integracji nie jest to co Nikonowski, bo np. wg specyfikacji mamy:

• Evaluative metering (linked to all AF points)
    • Partial (9.4% at center)
    • Spot metering (approx. 2.3% at center)
    • Center-weighted average

i np. z punktami af powiazany jest tylko pomiar "matrycowy", natomiast w Nikonie z pkt af powiazany jest tez np. spot etc.
    jestem zdania ze w kwestii 300s/d7 wiecej roznic bedzie w tego typu niuansach niz scislych danych katalogowych
    i ze canon te puche traktuje z jednej strony jako "my tez umiemy", z drugiej jako pewnego rodzaju poligon dla rozwiazan
    ktore byc moze zostana w bardziej dopracowanych wersjach pokazanych w innych puszkach...

Domyślnie

A co sądzicie o włożeniu do puszki dwóch procesorów? Jakie to ma znaczenie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elfi Zobacz posta
    A co sądzicie o włożeniu do puszki dwóch procesorów? Jakie to ma znaczenie?
    8 kl/s przy 18 MPx wymaga Xeona czyli dwóch C2D
    NYCH - Americana

Strona 10 z 51 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów