Close

Strona 15 z 33 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 330

Domyślnie

"ddarc" proszę zapoznac się z opisem na tej stronie
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=82780&page=4
    Jeżeli bedą problemy na gorąco pomogę.
    Właśnie wczoraj kolega Czornyj pomógł mi odnaleźc ten opis.
    Ja wgrałem trzy profile Reala, Velvia(vivid) oraz ten używany przez wielu D2XMODE3.
    Velvia daje bardzo soczystą zieleń i pozostałe kolory, Reala dobrze nadaje się do portretów a D3XMODE3 jest uniwersalnym chyba profilem najbardziej realnie odwzorowującym kolory oczywiście do pewnych granic.
    Ostatnio edytowane przez nadzorca2 ; 29-07-2009 o 18:07
    Znak rozpoznawczy
    Fioletowy kwiatek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Pytanie: która połówka tego portretu była robiona Nikonem, a która Canonem?
    Czornyj - a zrób to samo jeszcze raz, przy czym zdjęcie z Canona wołaj z profilem Camera Standard i spróbuj dopasować kolorystykę z Nikona. Ciekaw jestem, czy będzie to równie proste.

Domyślnie

Dzięki za pomoc, powalcze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nadzorca2 Zobacz posta
    Raczej tak...chyba za dużo wymagałem od sprzętu co nie oznacza, że w pewnych sytuacjach tęsknię za Fuji S5Pro...
    Koledzy zaskoczę Was po tej mojej odpowiedzi: właśnie dzisiaj po roku przerwy wróciłem do Fuji S5 Pro.
    Kupiłem go z przebiegiem około 4tys. czyli z takim jakim sprzedałem przed zakupem D700.
    Dzisiaj go jeszcze raz sprawdziłem, porównałem z D700 robiąc tego sławnego fioletowego kwiatka i inne sceny...
    dalej nie chcę już powracać do starej dyskusji na temat odwzorowywania fioletu, zieleni i żółtych twarzy z D700.
    Jedno jest pewne Fuji pozostanie u mnie na długie lata a D700 do czasu uzbierania pieniędzy na Canona 5D mkII lub pozostanie na dłużej jeżeli pojawi się nowy soft, który mnie zadowoli...

Niech ta moja odpowiedź będzie podpowiedzią dla tych, którzy chcą kupić nowy aparat, zajmują się fotografią cyfrową od niedawna i nie chcą bawić się w RAW-y a szukają prawie ideału w odwzorowywaniu kolorów.

Nie warto kupować Porsche jeżeli ktoś jest romantykiem, lepiej jeździć starą Warszawą i podziwiać widoki przy 60km/h
    Znak rozpoznawczy
    Fioletowy kwiatek

Domyślnie

...już ostatni raz ten fioletowy kwiatek...wybaczcie...

Znak rozpoznawczy
    Fioletowy kwiatek

Domyślnie

I m.in.:

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    [...]
    - profile sprawdzają się przy poprawnie dobranym balansie bieli, aparatom zaś sporo brakuje do nieomylności w kwestii automatycznego ustawiania tego ostatniego.
    [...]
    Na dzień dzisiejszy, dla posiadaczy D700, polecam np. CBL LENS (najlepiej 110mm).

Pzdr, PP
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popi1612 Zobacz posta
    I m.in.:

Na dzień dzisiejszy, dla posiadaczy D700, polecam np. CBL LENS (najlepiej 110mm).

Pzdr, PP
    Spoko, szkoda tylko, że cena tego czegoś jest z sufitu(jak dla mnie).

Domyślnie

popi uzywasz tego ,
    zamiaruje sie z zakupem ,
    jelsi masz napisz opinie i poprzyj przykladami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popi1612 Zobacz posta
    I m.in.:

Pzdr, PP
    Czyli wracamy do podstaw fotografii. Kiedyś był podstawą dobry światłomierz i szara kartka a teraz CBL Lens.
    Oznacza to, że te wszystkie nowinki w niektórych lustrzankach (patrz Nikon D700) są niepotrzebne ?
    Już sobie wyobrażam siebie biegającego przed kościołem z CBL Lens dokonującego pomiaru balansu bieli przy ciągle zmieniających się warunkach oświetleniowych...
    CBL Lens jest dobry w warunkach studyjnych, plenerach a nie w reporterce do której można porównać robienie zdjęć przed kościołem.
    Jeszcze raz dzisiaj zniechęciłem się do obrabiania zdjęć z RAW-ów przywożąc z wczasów 550 zdjęć do obrobienia.
    Siedziałem cały wieczór i jestem dopiero na półmetku a gdzie dalsze obowiązki, czyli normalne życie...braknie czasu.
    Znak rozpoznawczy
    Fioletowy kwiatek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez egoiste Zobacz posta
    popi uzywasz tego ,
    zamiaruje sie z zakupem ,
    jelsi masz napisz opinie i poprzyj przykladami
    Popi1612 chyba nie ma tego CBL Lens ale znalazłem odpowiednik konstrukcyjnie oparty na tej samej zasadzie pomiaru WB a mianowicie ProDisk za 159zł o większych wymiarach niż CBL Lens i dużo tańszy...

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=701882971
    Ostatnio edytowane przez nadzorca2 ; 04-08-2009 o 10:25
    Znak rozpoznawczy
    Fioletowy kwiatek

Strona 15 z 33 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów