To jest jakiś argument!![]()
Szukaj
To jest jakiś argument!![]()
Jacek, pozdrawiam!
D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800
No to masz już rozwikłane. S5 większy od D90No i guzikologia przemawia za S5 nawet jeśli ma inne menu. Powyciągane w przyciskach wszystko to co w d300 chyba. Z tego co pamiętam brakuje troszkę tego w d90. Dla mnie istotny jest przełącznik pomiaru światła plus kilka pierdoł lepiej rozmieszczonych. Jak bym kiedyś miał do wyboru d80 i d200 to bym patrząc tylko na guzikologię brał dziś zdecydowanie d200. I to tylko pod tym względem zapłacił bym więcej. Kwestia późniejszej obsługi może przyprawić o ból głowy lub tez i nie ale to znowu twoje spostrzeżenia są tu najważniejsze. Ja bym poszedł do sklepu do znajomego i wziął w łapę tego d90 i S5 wybór był by prostszy
...tak myślę.
Z tym S5 to lekki problem jest bo w sklepach to za bardzo już go nie ma, a i niewielu znajomych go ma, a tu blisko to nikogo nie znam, ale już kiedyś miałem go w rękach.
Jacek, pozdrawiam!
Ja też miałem taki dylemat i uznałem że lepiej kupić S5 i potem dokupić D90 niż kupić D90 i nie dokupić S5![]()
Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D
Powiem tak a raczej napisze. Szukam sobie kolejnego S5 w ludzkiej cenie i słabo. Jak więc się zdecydujesz na taki zakup to daj znać może jak razem to nie raźniej ale zawsze może być taniej. Ja za 2900 nówkę od ręki biorę ale słabo chyba szukam. Tam gdzie w sklepach dobre ceny to nie odpisują. Tam gdzie wysoka to z racji ceny bliskiej d300 chyba nietrafiony wybórA może nawet i za więcej bym wziął zależy jaki sprzedawca chyba sam nie wiem... Swego kupiłem chyba za 2290zł i za używkę po prostu więcej nie dam w dobrym stanie.
OK. Jak coś dam znać, ale na razie jestem na etapie zbierania kasy jeszcze. Co do ceny to jest raczej w granicach D90, lub nieco wyżej, ale co z tego jak i tak nie ma sprzętu. S5 to ok 3500, drogo 4000, a D300 poniżej 5000 nowego się nie dostanie raczej, przynajmniej z oficjalnej dystrybucji.
Jacek, pozdrawiam!
Jak tak dalej pójdzie to pewnie cwani sprzedawcy przytrzymają kilka S5Pro a potem przebiją ceną D700 :]. Jakiś sfrustrowany chętny się pewnie znajdzie...
Mnie najbardziej boli że naprawdę dużo ludzi myśli sobie że jak się wyżali na forum i na koniec padnie stwierdzenie ze "i tak nic z cenami nie zrobimy bo i tak trzeba będzie kupić" lub coś w ten deseń, to wszystko jest jak jest. Otóż mam inne zdanie i teorię. My jako forumowicze forum nikona jesteśmy jak by to nazwać sondą bez konieczności bezpośredniego kontaktu. Myślę że nikon polska a po przez nich cały główny marketing nikon Europa wyciągają wnioski co do cen. Jasne że podyktowane jest to innymi tez czynnikami ale my jesteśmy darmowym źródłem wiedzy. Po podwyżce obserwują tylko wątki i patrzą co się dzieje na magazynach. Nie ma lepszej już możliwości badania rynku. Przecież to tacy sami ludzie jak my. A wielu jest normalnie zarejestrowanych i wypowiadających się na forum. A ludzie od Canona tak samo przeglądają od deski do deski i patrzą jak zabić ćwieka. To jest podyktowane wiadomo czym. Tylko szkoda że właściciel nikona i canona to ten sam właściciel lub współpracują ze sobą na najlepszej stopie ale takie herezje głosiłem w jakimś innym wątkuTo tylko moja teoria i niech tak pozostanie..
Sorka za OT ale czasami mam przebłyski spiskowe i takie tam hehe
Normalnie kruszyna dowaliłeś jak Mell Gibson w tej chwili!
Chyba musimy sobie czapeczki z folii aluminiowej zrobic![]()
![]()
Skontaktuj się z nami