Close

Strona 47 z 77 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 763

Wątek: FUJI S5Pro

Domyślnie

Wystarczy szybko nacisnąć spust dwa razy i już. O ile się nie mylę, można w menu ustawić czas, po jakim "zapada w drzemkę".
    Zapełnienie bufora jest sygnalizowane w wizjerze, tak jak ilość wolnego w nim miejsca (po lekkim naciśnięciu spustu).

Domyślnie

Ok.Panowie wielkie dzięki.Zamykamy dyskusję.
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

Co do wyższości sandisków dla mnie sprawa dyskusyjna, kupiłem aparat z popsutą extreme III 4gb i z "dobrą" extreme II którą używam na zmianę z kingstonami elite pro 4gb, kingstony chodzą jak trzeba a sandisk często po wyjęciu z zewnętrznego czytnika kart i włożeniu w aparat zwiesza go znika z górnego wyświetlacza [-e-] i nie pojawia się liczba wolnych klatek tylko sam nawias, wkładam wyjmuje wkładam, wyciągam baterie i po jakimś czasie zaskakuje.
    Problem z przywieszeniem zdarzył się i mi z 2 razy podczas robienia zdjęć nie miałem uśpionego i mam ustawiony aparat że robi fotkę nawet jak obraz nie wyostrzony, włączenie i wyłączenie pomogło, nie pamiętam na jakiej karcie tak się działo

Domyślnie

Bo masz pewnie podróbkę .

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

oryginałki, mam wersje box z dowodami zakupu ze eruro rtv

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Eeee tam porządne sklepy wciskają kit szmuglowany. Moje doświadczenia z S5 wskazują, ze bezpieczny zapis i pracę zapewnia jedynie Sandisk z tym aparatem ewentualnie oryginalne i to bardzo oryginalne preteki. Kingstony wieszają moją piątkę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Moje doświadczenia z S5 wskazują, ze bezpieczny zapis i pracę zapewnia jedynie Sandisk z tym aparatem ewentualnie oryginalne i to bardzo oryginalne preteki. Kingstony wieszają moją piątkę.
    Trzy marki i trzy nieścisłości.
    1.Sandisk tak, ale na rynku masa podróbek, no i nie "jedynie" - preferuję Lexar'a z serii Professional 233x i 300x - zero problemów, prędkość taka jaką podaje producent, mniej podróbek, minimalnie tańsze niż Sandisk, nie zawiodły mnie nigdy.

2. Pretec spisuje się też dobrze, niestety producent leci w kulki z klientami jeśli chodzi o parametry. 233x ma prędkość zapisu o wiele niższą niż sugeruje te "233x" - odczyt to może i 233x, ale zapis na poziomie 166x max. Podobnie 333x - wolniejsze niż odpowiedniki Sandiska i Lexar'a. Cena może i niższa, ale to jednorazowy wydatek, a ja wolę przy tym wolnym aparacie być kilka sekund do przodu niż stracić być może możliwość zrobienia dobrego ujęcia.

3. Używałem Kingstona 8GB 133x Elite pro - wolna, ale zero problemów

Domyślnie

A miał ktoś styczność z PQI? Jak w porównaniu do Kingstonów Elite Pro 133x? Po raz kolejny polecam Transcendy. Na Allegro po 57-64zł za 4GB (ja kupiłem na licytacji po 32zł ), czyli podobnie do Kingstonów (od 52zł) i PQI (od 53,50zł). Chyba będę jeszcze dokupował i rozważam te trzy opcje. A tak z ciekawości - pochwalcie się ile macie pamięci do Fuji. Ja mam 3x4GB i pewnie dokupię jeszcze dwie-trzy takie karty. Robię zawsze RAW+Fine.
    S5 Pro + N18-70 + N50 1.8 + SB900, F50
    www.waleczny.maxmodels.pl
    Moja fotografia jest taka jak moje życie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dawid.G Zobacz posta
    A tak z ciekawości - pochwalcie się ile macie pamięci do Fuji. Ja mam 3x4GB i pewnie dokupię jeszcze dwie-trzy takie karty. Robię zawsze RAW+Fine.
    A jam mam Extreme III 4GB
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Domyślnie

I po jakiego grzyba dublujecie wątek (karty?) ? http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=96261
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Strona 47 z 77 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów