Close

Strona 35 z 47 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 469

Domyślnie

poza tym były już historie tu opisane o ludziach u których przez pierwsze pól roku wszystko bylo OK i potem się zaczęło...

Nawet jeśli z twoim D90 jest wszystko OK powinieneś być zainteresowany nagłaśnianiem problem - nic to pewnie nie da ale może przynajmniej kiedyś nikon się przyzna ze coś im delikatnie mówiąc nie wyszło.
    D50; F80; T 28-75 2.8; N 35 1.8; N 50 1.8; S 70-300;
    pozdrawiam marek

Domyślnie

Są też tacy, którym po pół roku problem minął

Zgadzam się, nagłaśnianie problemu może być dobrym pomysłem ale, umówmy się - nic to nie da, jeżeli będziemy się tu żalić na forum.
    Już chyba lepiej:
    - Zrobić manifestację z kilofami i widłami przed siedzibą serwisu Nikona w Warszawie
    - Zorganizować wielkie ognisko i palić flagi z logiem Nikona, co jakiś czas dorzucając D90, żeby się lepiej paliło
    - Albo po prostu zrobić jakąś petycję a jak już jakaś większa liczba ludzi się zbierze, to powysyłać do wpływowych portali fotograficznych?

Każda z tych metod przyniesie rozgłos w mediach i możliwe że Nikon się wypowie na temat. Bo jak na razie to wszyscy piszą posty typu "Nie działa. Buu!" (nie podając czasami nawet używanych obiektywów i kart pamięci), z których nic nie wynika i nikt nie ma pożytku.

Domyślnie

zadowoleni uzytkownicy nie szukaja gdzie by sie wpisac jak to super dziala aparat, niezadowoleni, szukaja rozwiazania rpoblemu i miejsca gdzie wylac swoje zale...
    tak jest ze wszystkimi produktami.

Oczywiscie najlepiej by bylo zeby zadne bledy sie nie pojawialy. Na szczescie w wiekszosci przypadkow pojawienie sie tych bledow
    nie powoduje totalnej bezuzytecznosci puchy, cos tam trzeba poczarowac i dziala
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

U mnie przez pierwsze 2 miesiące katastrofa, co chwilę błędy Err i CHA, a teraz od dłuższego czasu nic. ponad 2000 tyś fotek i wszystko super, styki czyściłem po pierwszych błędach ale to nic nie dało, kartę też zmieniłem i również nic nie dało, problem ustąpił nagle po jakimś czasie. Nikon testuje wytrzymałość użytkowników
    D7200---S17-50 F2.8---T70-300 F4-5.6 VC USD---Nikkor 85 F/1.8 D---Samyang Fisheye 8mm--metz 52AF-1---metz 48AF

Domyślnie

może to była kwestia dotarcia puszki. Ja miałem problemy do grudnia (Err CHA i F--). Od stycznia zero problemów.

PIERWSZA ANKIETA

Ale przecież niektórym pojawiły się pierwsze problemy po paru miesiącach więc to też pewnie nie do końca to.

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ket24 Zobacz posta
    Zreszta juz dyskutowalismy nad sensem tych ankiet, ze wzgledu na to ze jestesmy tutaj na forum dosc niereprezentatywna grupka. Uwierz mi ze wiekszosc uzytkownikow D90 nie jest zapisana na nasze forum i nie ma mozliwosci zaglosowania A jezeli komus sie przytrafily takie problemy, to sie rejestruje na forum, glosuje na F-- i podbija statystyki..
    Reprezentatywna czy nie, z D60, D80, Dxxx takich problemów nie ma. Przypadek?
    Czyżbyś zakładał, że wśród tych co się nie zapisali na Nasze Forum, nie ma takich z problemami? Zwłaszcza, że większość użytkowników D90 nie zna polskiego...
    IMO, te problemy są stanowczo za częste bez wzgldu na reprezentatywność. Tyle.
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ket24 Zobacz posta
    - Zrobić manifestację z kilofami i widłami przed siedzibą serwisu Nikona w Warszawie
    - Zorganizować wielkie ognisko i palić flagi z logiem Nikona, co jakiś czas dorzucając D90, żeby się lepiej paliło
    - Albo po prostu zrobić jakąś petycję a jak już jakaś większa liczba ludzi się zbierze, to powysyłać do wpływowych portali fotograficznych?

Każda z tych metod przyniesie rozgłos w mediach i możliwe że Nikon się wypowie na temat. Bo jak na razie to wszyscy piszą posty typu "Nie działa. Buu!" (nie podając czasami nawet używanych obiektywów i kart pamięci), z których nic nie wynika i nikt nie ma pożytku.

Buahaha a na manife zalozymy berety i krawaty w czarno zolte pasy

Hehe to ja podam....po jakis 3 mies uzywania wyskoczylo mi F-- dwa razy w duzej wilgotnosci....
    Wypadek stal sie w towarzystwie Tamrona 17-50 i Sandisciem Extreme III....powycieralem ladnie i zostawilem do wyschniecia na stoliku.....blad wyskoczyl dwa razy a plener trwal caly dzien w sredniej pogodzie z lekkimi deszczami.....
    W torbie zawsze mam torebke pochlaniajaca wilgoc, poza tym przypadkiem nie mam zadnych problemow z D90 (nawet mi ladnie ostrzy ze szkielkami ktore lubia sprawiac problemy) chyba jakis szczesliwa sztuka mi sie trafila

Ludzie piszcie dokladnie jak uzytkujecie i w jakich warunkach!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SlaWasII Zobacz posta
    Reprezentatywna czy nie, z D60, D80, Dxxx takich problemów nie ma. Przypadek? .

Slucham....D80 czy Dxx nie ma??? Widzialem na D200 wiele razy z N18-70 a znajomy z D80 to juz sie tak przyzwyczail do F-- ze jest dla niego norma!!!
    A D60 nie ma?? Ciekawe z jakim szklem go uzywasz?? Ja przy D40 nie mialem dopuki mialem podpietego KITa 18-55 a pod 18-135 znajomego posypal sie z 10 razy w ciagu jednego dnia.....ale fakt bylo wilgotno
    Wiec sadze ze z D60 tez moga byc jaja!!! Bagnet ma raczej taki sam...prawda??
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 11-07-2009 o 06:09

Domyślnie

Co do wilgotności, to jest to dokładnie tak samo jak z tymi kartami i obiektywami, czyli tylko domysły. Ostatnio wyskoczyłem sobie z żonką do znajomego na mazury i trafiliśmy na powiedzmy taką sobie pogodę, spaliśmy w namiocie, aparat leżał luzem w namiocie i rano jak go w ręce wziąłem to dopiero szok przeżyłem, obiektyw cały zaparowany z dużymi kroplami, wyświetlacz LCD u góry korpusu prawie nie widoczny od wilgoci, ten widoczny do o koła aluminiowy element uchwytu bagnetu, cały zawilgocony. Odpaliłem aparat i wszystko OK, żaden błąd nie wyskoczył. Ogólnie mówiąc od jakiś dwóch miesięcy żaden błąd się nie pojawił, tak jak napisałem wcześniej wszystkie problemy ustąpiły nagle i tyle.

Podpięty miałem T17-50, SDHC Toshiba 8GB.
    D7200---S17-50 F2.8---T70-300 F4-5.6 VC USD---Nikkor 85 F/1.8 D---Samyang Fisheye 8mm--metz 52AF-1---metz 48AF

Domyślnie

D90 nabyłem w listopadzie ....wyjazd w ciepłe rejony 30+ wilgotność 80%, wielokrotnie wymieniane karty (sandisk III 30mb, a-data turbo....cos tam), wielokrotnie zakładany kit 18-105 i sigma 10-20 , setki razy przejścia z klimatyzowanych pomieszczeń na upał i wilgoc i tak przez 3 tyg, potem rodzinna Polska, zima mrozy, wiosna z drobnymi opadami i te szczątki naszego lata i NIC wszystko działa jak fabryka wymyśliła !

zadowolony z D90

Strona 35 z 47 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów