Skoro zadziałała Twoja karta, to ewidętnie widać, że Twojej Koleżance karta padła i nie jest to wina aparatu.
Szukaj
Skoro zadziałała Twoja karta, to ewidętnie widać, że Twojej Koleżance karta padła i nie jest to wina aparatu.
Nikon D7200 | MB-D15 | Nikkor 85 mm f/1.8 G AF-S | Samyang AE 8 mm f/3.5 Aspherical IF MC Fish-eye CS | Nikon SB-900
No niby tak, ale to już druga czy trzecia karta, mozna kupić tyle trefnych kart? a może aparat je psuje?
Właśnie czekam na swoją pierwszą lustrzankę i zastanawiam się czy dobrze zrobiłem kupując d90.
Nikon traci w moich oczach, żałuje swojej decyzji.
A może będziesz należeć do takich użytkowników d90 jak jaktórzy od zakupu nie maja żadnego problemu -5 miesięcy od zakupu
![]()
===> D90 F80; Sabinka, Frotka i reszta gratów![]()
szkoda, że nikt z podobnymi problemami nie odezwał się, jak je rozwiązał, dyskusja zeszła na boczny torpodpowiedzcie rzeczowo, tylu ty znających się na sprawie osób, please
![]()
Miałem takie problemy (F-- itd. ), posłałem do serwisu ,
serwis stwierdził że to karta , w sklepie wymienili mi kartę na nową od ręki
(4GB Sandisk III Extreme),
Od tego czasu 0 problemów a zrobione około 6000 fotek.
Dosyć często podmieniam obiektywy więc nie sadze że to jest powodem występowania błędów.
Wg mnie najpierw wymieniłbym kartę a potem narzekał na producenta który jakby nie patrzeć renomę sobie wyrobił i produkuje aparaty od x lat.
I jeszcze jedno :
Pożyczenie karty na chwilę od kumpla i sprawdzenie nic tu nie da ponieważ - u mnie, po pierwszym wystąpieniu błędu
zapełniłem całą kartę byle jakimi ujęciami aby ten błąd wywołać i nic błąd nie wystąpił (ponad 500 fotek)
Moja propozycja jest taka
- zażądać wymiany karty na nową lub kupić nową kartę (druga zawsze się przyda),
- włożyć i nie wyciągać (fotki zgrywać po kablu), aby nie uszkodzić karty mechanicznie przy wkładaniu i wyjmowaniu
- focić do bólu
- jak błąd wystąpi a puszka jest na gwarancji słać do serwisu
Pozdrawiam Wojtek
Skontaktuj się z nami