To jak... jesteśmy w tej Unii?!
Szukaj
To jak... jesteśmy w tej Unii?!
Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia...Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8
Wracając do błędu F-- to mój D90 z Tamronem 17-50 wywalił mi błąd po wyjęciu z torby przy temperaturze w okolicy 0 stopni (pomogło wyłączenie aparatu). Drugi raz w domu i wtedy pomogło odpięcie obiektywu (wyłączanie nie pomogło). Sprzęt kupiony miesiąc temu. Tamron wybierany z kilku sztuk bo pierwszy który wziąłem miał BF i wywalił mi F-- ze trzy razy w pierwszym dniu testowania. Ja obstawiam, że błąd F-- ma związek z zestykami korpus-obiektyw ale może kiedyś Nikon zabierze oficjalnie głos w tej sprawie.
D90+N85/1,8D+N50/1.8G+T17-50/2,8+SB-900
Może trzeba w tej sprawie zrobić trochę szumu,bo mozliwe iz za rok (po gwarancji) zostaniemy z felernymi puszkami i propozycją naprawy za jedyne 1500 PLN
zgadzam się z przedmówcą. tylko pytanie co można zrobić?? pojedynczo każdy z nas będzie dowiadywał się że sprzęt jest sprawny a serwis pierwsze słyszy o takim problemie. Ale gdyby tak było to tego tematu by tutaj nie było.
Może ktoś znający angielski poinformowałby o problemie inne tego typu fora w Europie,a moze nawet na swiecie.Nie wierze,że spece od marketingu nie zaglądają w takie miejsca.
Kupiłem mojego D90 w pażdzierniku 2008 w sklepie w Chorzowie nr fabr.602245 karty Sandisk II 4gb,Kingston 4gb (4) obiektywy 18-105,tampon 17-50 i wcześniej 18-70.Zdjęć jak do tej pory ok.2500 robione w różnych warunkach w tym w mrozie ok.-3-5 stopni.Jak do tej pory nic się nie wydarzyło
Farciarz![]()
nadmienię, że d80 problem z f-- również dotyczy. Pomaga oczywiście poruszenie obiektywem względem body. Zjednoczmy siły i wywalczmy swoje - taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. Będę śledził ten temat regularnie.
D300s | N17-55 | S10-20/4-5,6 | SG3-IR | Marumi CPL Super DHG | Velbon cx-888 | Tamrac Pro 12 | Tamrac System 3
Skontaktuj się z nami