Close

Strona 40 z 47 PierwszyPierwszy ... 303839404142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 469
    Rych
    Gość

Domyślnie

Witam,

Ja mam podobny problem (D90 + kitowy obiektyw). Jakiś czas temu pojawiał się err i nie działał autofocus, pomogło właczenie i wyłączenie (czasami kilka razy).

Obecnie wygląda to w ten sposób, że po zrobieniu zdjęcia jest niedoświetlone, i dopiero po zrobieniu zdjęcia pojawia się err. Włączenie i wyłączenie nie pomaga. Mogę robić zdjęcia (i filmy) ale są one NIEDOŚWIETLONE (+ komunikat err).

O dziwo, gdy włącze tryb z wbudowaną lampą problem mija i apara robi normalne zdjęcia. Gdy przełącze na tryb bez lamy pierwsze 1,2 zdjęcia są OK, potem znowu niedoświetlone i err (error)

Szukałem nowego firmwaru do D90, ale jeszcze nie ma - pozostaje oddanie do serwisu (ale muszę znaleźć kartę gwarncyjną). Może ktoś ma jakieś rozwiązanie?

Domyślnie

a może to wina obiektywu ? mam D90 i obiektywy Nikona, Sigmy, Tamrona oczywiście wszystkie z metalowym bagnetem i jakoś problemów nie mam po zrobieniu 10k zdjęć, znam kilka osób z D90 i też się na nic nie skarżyły nawet z kitowym N18-70
    D50 i D90 17-35, 28-80, 50, 85, 70-300, Di622

Domyślnie

Wina obiektywu, użytkownika i kart pamięci... szkoda że tylko wraz z D90.
    Ja jednak podziękuje. Nie dam 4000 za to że będę się ciągle modlił by żaden błąd mi nie wyskoczył.... Wrr.
    A tak z ciekawości czy komuś podczas tych błędów,, resteów itd. znikły dane z karty SD ?
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

A ja myślę, że w tej sytuacji może warto by napisać odpowiednią notkę z dołączonym linkiem do głównej siedziby nikona. Jeśli straszy się użytkowników i nie pozwala dochodzić swoich praw, to coś jest tu nie tak. Jeśli dowie się o tym sama góra jest szansa, że kilka osób poeci ze stanowiska i w końcu coś się zmieni. Ostatnio niepokojony doniesieniami o serwisie dowiedziałem się jak działa canon. Znajomy wymieniał migawkę i załatwił to w 10 dni na zasadzie "door to door". Jestem za dochodzeniem swoich praw konsumenckich a straszenie konsekwencjami jest moim zdaniem przynajmniej niestosowne.

Domyślnie

Ja ponownie w temacie Err Dziś nowy dzień i dość zimno,ale na tyle ładnie że wybrałem się na wycieczkę po lesie.
    D 90 i D 40x i na zmianę z nikkorem i tamronem.
    Po wczorajszym wydarzeniu związanym z D 90 i Err które to zjawisko trwało około 15 min. a polegało ono na zawieszeniu się lustra,pierwsze klapnięcie po czym aparat zamierał a w wizjerze wszystko na ciemno szaro. Przeróżne kombinacje i po wspomnianym czasie aparat ożył.
    Dziś około 400 fotek,zmienianiu kart i obiektywów NIC wszystko działa. F w D 90 pokazał się raz,standardowe zachowanie i przez około 4 h spaceru i celowanie oraz fotki nic.
    I bądź tu człowieku mądry.
    -"Żyj na huśtawce życia,Żyj ! Bo tylko raz dany nam czas !!!"-

Rych
    Gość

Domyślnie

Używałem przez rok 3-ke Nikona i przez 2 lata 30-tke Canona w różnych warunkach pogodowych - i nigdy nie miałem żadnego problemu. Tutaj 8 miesięcy po kupnie sprzęt wysiada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PanB Zobacz posta
    a może to wina obiektywu ? mam D90 i obiektywy Nikona, Sigmy, Tamrona oczywiście wszystkie z metalowym bagnetem i jakoś problemów nie mam po zrobieniu 10k zdjęć, znam kilka osób z D90 i też się na nic nie skarżyły nawet z kitowym N18-70
    A jak długo masz już tą puszkę? Ciekaw jestem czy ten błąd wyskakuje po jakimś czasie czy od początku jakaś partia szwankuje?

Domyślnie

nieznane są mi problemy z D90... 12k zdjęć od czerwca 2009 i ani jednego z opisywanych w internecie problemów...
    obiektywy różne, różniste - 35, 50, 17-70, bywały też 17-55, 24-70, 70-200, 70-300VR, koreańskie wynalazki Samayang (jakkolwiek się to pisze), aczkolwiek nigdy nie używałem z nim KITa (czy to 18-55 czy 18-105); słyszałem, że kiedyś ktoś "dociskał" 18-105VR do korpusu... mooim zdaniem ewidentnie połączenie z body to lipa w przypadku plastikowego bagnetu i intensywnego użytkowania;
    co więcej, karty głównie Extreme III - mam jedną Ultra II o pojemnościach 2,4,8GB, próbowałem jednak także na EMTEC, Kingstone, a nawet zdarzyło mi się robić zdjęcia na microSD oczywiście z użytym adapterem.... zupełnie nic się nie dzieje
    warunki atmosferyczne? zdarzył się i deszcz, i poranna wilgoć, i chłód, zmiany słoików na dworzu, robię też na foty na żużlu, foty w piekielnym upale na słońcu - żadnych problemów
    tyle co chciałem powiedzieć, dziękuję ;D
    aaaa pucha kupiona na ecyfrowe.pl
    D850 | D700 | Z6 III | Z5 II | Zfc | N20/1,8G ED | N35/1,8G ED | N28-300VR | N70-200/2,8E FL VR | N200-500/5,6E VR | N400/2,8E FL VR | N600/4E FL VR | TC x1,4 III | TCx2,0 III | Z12-28 PZ VR | Z16-50 VR | Z17-28 | Z24/1,7 | Z28/2,8 | Z40/2 | Z24-200VR | Z105/2,8VR | Z180-600VR | FTZ II | SB-300 | SB-700 | SB-910 | 4 nogi Manfrotto + 498RC4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackside Zobacz posta
    Wina obiektywu, użytkownika i kart pamięci... szkoda że tylko wraz z D90.
    Ja jednak podziękuje. Nie dam 4000 za to że będę się ciągle modlił by żaden błąd mi nie wyskoczył.... Wrr.
    A tak z ciekawości czy komuś podczas tych błędów,, resteów itd. znikły dane z karty SD ?
    Buahaha nie wiesz co piszesz!
    Myslisz ze nie wyskoczy tobie zaden blad na D60.??? Kup jakas tania karte to moze zobaczysz pierwszy!
    Ja mam D90 juz 8mies i uzytkuje go dosc nie oszczednie! A legendarny blad F-- wyskoczyl mi raz.....
    Znam ludzi ktorzy blad F-- mieli na D200 a i z D40 sie zdazalo.....
    Blad karty to jakies chr....cos tam i tez mialem na D40....
    Wiec to ze ludzie robia halas bo D90 to czy tamto......to jest juz znana sprawa od czasow D80.......a nawet wczesniej!

Domyślnie

Ja miałem błąd F-- w D60 z sigmą zapiąłem obiektyw (nowy z pudełka) zrobiłem jedno zdjęcie i drugiego już się nie udało obiektyw tego samego dnia wrócił do sklepu
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Strona 40 z 47 PierwszyPierwszy ... 303839404142 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów