sztuka polożyć się na zmieni w zagrodzie kur.. gdzie same twarde dowody![]()
Szukaj
sztuka polożyć się na zmieni w zagrodzie kur.. gdzie same twarde dowody![]()
/*\
[ O ] D90 N50 8.1 Sigma 10-20 4-5.6 Tamron 70-300 (bosh..) Nie moge tera pisac, jezdem za granicom
Ano właśnie jak na mnie wszystkie udziwnienia typu odchylane LCD czy też LV albo nagrywanie filmów to ułatwienia dla pstrykaczy a nie ludzi których fotografika naprawdę pasjonuje. A co mieli powiedzieć ludzie fotografujący lustrzankami analogowymi. Oni nawet nie marzyli o takich bajerach a zdjęcia mieli o niebo lepsze niż dziś współcześni fotograficy. Sztuką nie jest mieć wybajerzony i udziwniony sprzęt a właściwe spojrzenie na świat i dużo samozaparcia oraz poświęcenia. Wtedy kiedy wyjdzie nam niesamowite foto będziemy jeszcze bardziej dumni i nie z odchylanego LCD super matrycy czy LV tylko z siebie ze potrafiliśmy zrobić coś wbrew sobie dzięki czemu osiągnęliśmy sukces w postaci niepowtarzalnej fotki.
Nikon D200+Grip i Nikon F65|N50 f1,8|N18-70|S70-300 APO DG|Nikon SB-600| DELTA DRF-14| -= Moja Galeria FOTO =-
Witam Was.
Ja również podpisuję się pod pytaniami i dokładam swoje: Wiem, że do D60 (którą również i ja posiadam) potrzebne są obiektywy z AF-S. Chciałabym kupić sobie stałkę f/1,8 50mm a wiem, że ona jest bez -S. Czy bardzo odczuję brak działania autofocusa? Czy są może jakieś przejściówki (o takich słyszałam), które wspomogłyby pracę z tym obiektywem? Nigdzie nie mogę się tego doszukać, a moje miasto to dziura pod względem technologii
Z góry dziękuję
witam
chciałem zapytać
1. jaki wybrać pomiar ekspozycji
matrycowy, centralny, czy też punktowy??
2.jaki wybrać tryb AF: jednopolowy, dynamiczny czy tez pierwszy plan.
czym te ustawienia się różnią?
i jakie wybrać jako najbardziej uniwersalne?
A jaa ciiii powieeemmmmm, żzżże jakkk czyttttam taaaakkkiee ppppytttannnnia to sięęęę zasttttaaaanawwwaiam czy tooo ja piiiłem czyyy pytttająąący
A tak zupełnie na trzeźwo - instrukcja jest po to dołączana do sprzętu, żeby z niej korzystać. Jak kupiłem swoją D60 to zacząłem od lektury. Przeczytałem całą i do tej pory do niej wracam, Leży sobie na widocznym miejscu, pod ręką - nie w pudełku.
N
no cóż instrukcja owszem charakteryzuje pewne pojęcia więc w teorii rozumiem o co chodzi, a ja pytam doświadczonych praktyków co i jak stosować bo:
1) teoria i praktyka nie zawsze idą w parze
2) jestem początkujący
3) od tego jest forum, żeby pytać i odpowiadać, a nie robić niepotrzebne uwagi - każdy kiedyś zaczynał i tez pewnie miał dużo pytań i wątpliwości.
pozdrawiam.
Skontaktuj się z nami