Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 63

Wątek: D60

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie D60

Witam, jestem tutaj nowy i mam kilka pytań.
    Poszukuję jakieś lustrzanki do fotografowania na różnego rodzaju uroczystościach rodzinnych, czy też robienia zdjęć na wakacjach.
    Przymierzam się do zakupu D60 i tutaj pytanie: będzie on odpowiedni do w/w zastosowania? Co musiałbym dokupić? Jeśli można to podajcie od razu modele itp.
    Chyba, że w takim wypadku będzie lepszy inny aparat, to chętnie o nim się czegoś dowiem

Pozdrawiam,
    Marcin.

Domyślnie

Najlepiej podaj przedział cenowy, w którym możesz "operować".

Domyślnie

Będzie dobry.... ale wszystko zależy ile masz kasy na pozostały sprzęt.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Myślę, że ok. 3000zł maksymalnie

Pozdrawiam,
    Marcin.

Domyślnie

Pewnie mnie wyśmieją... ale co tam
    Myślę że zestaw D60 + 18-105VR + SB-400 + dodatkowa bateria+ osłona przeciwsłoneczna- powin Cię w zupełności zadowolić.
    Masz dość uniwersalny zakres, do pomieszczeń i nie tylko masz lampę<może słaba ale zawsze niemal 2x mocniejsza od wbudowanej>
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

a moze wystarczy kompakt z tej rodziny " lustrzanko podobnych" jakis lumix albo fujifilm

Oszczędny w słowach Awatar abiele
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

Nie kupuj kompaktu. Kup lustro i rób zdjęcia. Ja kiedyś kupiłem hybrydę i teraz żałuję. Nawet córka nie chce tej hybrydy... cyknęła kilka zdjęć d90 i chce tylko takie lustro!
    D90, N55-300VR, N18-105VR, N35/1,8, sb-600

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Nie biorę nic innego pod uwagę, niż lustro
    Ponieważ obecnie jestem posiadaczem w miarę dobrej małpki firmy konkurencyjnej - Ixusa 960 IS.
    Dzięki za porady i czekam na więcej.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Blackside dobrze radzi. D60 + N18-105VR (lepszy by był 18-200, ale byś wyskoczył poza założony budżet) + SB400.

Domyślnie

Chcesz robić wakacje, imieniny.. czyli wszystko, bo portrety, krajobrazy, architekturę itd.
    Potrzebujesz uniwersalnego obiektywu, np. N18-105(ok.1000zł) i tego szkła raczej bym się trzymał.
    Do tego puszka MZ d5000(2400zł), bo bardzo dobra matryca, + uchylny LCD i filmiki.
    W sumie wychodzi więcej niż podałeś, ale watro dopłacić. Masz porządny nowoczesny sprzęt, bardzo dobrą jakość obrazu, nieporównywalnie większe możliwości niż fotografując kompaktem, z czasem rozbudowanie zestawu o lampę, obiektywy, filtry, statyw.....(kolejność wg potrzeb)

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów