Close

Strona 17 z 19 PierwszyPierwszy ... 71516171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 185

Domyślnie

Moje D300 ze wszystkimi "dobrymi" szkłami (używanymi wcześniej bezproblemowo z D80) ma ustawioną korektę na +5 i jest OK.
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Szkła ze stopki korekta 0
    D300 N18-200VR N35 1.8 S10-20 N 180/2.8 AF N 105 2.8D N 70-210 AF 1:4

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nokinnikon Zobacz posta
    Szkła ze stopki korekta 0
    A o większej GO masz szkła ? wtedy korekta mogła by być nawet 3 zera

ps.
    Model D300 to aparat którym Nikon chciał pogrzebać legendę swojego skutecznego i celnego AF, ale mu się do końca nie udało
    raz bo ludzie cierpliwi i oszczędni są, dwa że: patrz co wyżej napisane

ps. nr2
    Zapomniałem dopisać, że według mnie moim zdaniem
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 20-04-2009 o 17:10

Domyślnie

[QUOTE=robin102;1239685]A o większej GO masz szkła ? wtedy korekta mogła by być nawet 3 zera

Nie zrozumiałem Przepraszam
    D300 N18-200VR N35 1.8 S10-20 N 180/2.8 AF N 105 2.8D N 70-210 AF 1:4

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Hmmmmm
    Żarty się mnie dziś trzymają
    A mniej żartobliwie to uważam, że na takich szkłach to nie lada wyczyn zweryfikować poprawność pracy AF, ale jak jesteś zadowolony to w sumie po co weryfikować. Robić zdjęcia i się nimi cieszyć.

Domyślnie

No i stało się, d300 znowu w serwisie. Przeżyłem małą załamanie nerwowe , kiedy wspomniałem o odklejonych się gumach po ostatnim serwisie usłyszałem że żadna z ,,przeprowadzonych napraw”(żarty się kolesia trzymały) nie wymagała wymiany gum i nie są one objęte gwarancja. Kiedy zapytałem co jest w takim razie na gwarancji pan nie odezwał się ani słowem. Po prostu załamka. Więc jeżeli dobrze rozumie to firma Nikon nie gwarantuje szczelności body w d300. Aż się boję myśleć co by było gdybym wykorzystywał ten aparat w trudnych warunkach, do pracy w których ponoć jest zaprojektowany.
    D300, D80, n18-200 vr, t28-75 f/2.8, n70-300 vr, n50 f/1.8, sb-900.
    http://nephilim1977.digart.pl/digarty/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nephilim1977 Zobacz posta
    kiedy wspomniałem o odklejonych się gumach po ostatnim serwisie usłyszałem że żadna z ,,przeprowadzonych napraw”(żarty się kolesia trzymały) nie wymagała wymiany gum i nie są one objęte gwarancja.
    Nie jest to prawdą - w grudniu zmieniali mi w serwisie gumy i była to jak najbardziej naprawa gwarancyjna.
    A wyklejki gumowe i ich odklejanie się nijak się mają do szczelności korpusu, o której wspominasz.
    Krzysztof Paszkiewicz

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Nie jest to prawdą - w grudniu zmieniali mi w serwisie gumy i była to jak najbardziej naprawa gwarancyjna...
    Jeśli była potrzeba zdjęcia gum aby dostać się do wnętrza korpusu celem regulacji, wymiany elementów czy gruntownego czyszczenia to zakładają nowe gumy. Gumki są jednorazowe przecież pod gumami są otwory technologiczne i konstrukcyjne.
    A generalnie Nikon sobie w gumę leci z tymi gumami. Nie potrafią dobrać mieszanki tak aby się nie rozciągała bo nie slaby klej jest przyczyną odstawania gum tylko za duża ilość w niej krzemionki co powoduje, że profil gumowy jest za miękki, za plastyczny i zmienia swoje rozmiary pod wpływem nacisku czy przesuwania. Guma zwiększa rozmiar i się nie mieścić i zaczyna odstawać od korpusu
    W moim D300 już zaczynają odstawać, a ludzie używają S5 długo, długo i gumki na miejscu są

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Nie jest to prawdą - w grudniu zmieniali mi w serwisie gumy i była to jak najbardziej naprawa gwarancyjna.
    A wyklejki gumowe i ich odklejanie się nijak się mają do szczelności korpusu, o której wspominasz.

Widocznie gumy za free to przywilej członków NKP . Piszę to co usłyszałem w serwisie. Co do uszczelnienia korpusu przyznaje że się nie znam, po oględzinach tego co pod guma wydawało mi się że raczej ma to wpływ.
    D300, D80, n18-200 vr, t28-75 f/2.8, n70-300 vr, n50 f/1.8, sb-900.
    http://nephilim1977.digart.pl/digarty/

Domyślnie

Może następnym razem ustawimy się i zrobimy zmasowany 2-osobowy najazd? Tylko ja to jeszcze muszę potestować z 24-70. Na majówkę jadę w góry to się obluka co i jak

Strona 17 z 19 PierwszyPierwszy ... 71516171819 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów