Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: D200 - problem

Domyślnie

Rzeczywiście, postanowione -> w sobotę siadam kompletuje materiał dowodowy - zdjęcia wykonane w przeddzień oddania do serwisu (aby sprawdzić czy matryca jest brudna - na których widać w EXIFach normalne czasy -> aparat był sprawny) opisuję to, że do dziś nie dostałem powodu odrzucenia gwarancji.

Moją największą bolączką jest to, że protokół ze zlecenia czyszczenia matrycy (pierwszy) oddałem przy odbiorze sprzętu, a dziwnym trafem nie mogli go odnaleźć w bazie danych - czyzby ktoś skasował protokół przyjęcia mojego D200 do czyszczenia, w którym nie było nic o tym, że jest niesprawny - więc przyjęli sprawny aparat... Tutaj sprawa wygląda goło, bo nie mam dowodu na zlecenie czyszczenia matrycy, według którego aparat był sprawny... ALE ALE ALE skoro dzień później Nikon Polska do mnie dzwonił to jest to ewidentne, że to co mówię jest prawdą, ponieważ z reguły serwis nie dzwoni do klienta bez powodu. Być może na widok bilingu i jakiegoś listu straszącego odnajdzie się zguba ? Pierwszy protokół (czyszczenie matrycy) ze stwierdzeniem zdania im sprawnego aparatu...

No ok dziękuje za odpowiedzi - postanowione - zgłoszę ten problem.

Domyślnie

Sprawdziłeś, czy to na pewno Twój aparat?
    I czy numer na dolnej ściance aparatu zgadza się z numerem w exif?
    Może np. zamienili niechcący "denka"?
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Sprawdziłeś, czy to na pewno Twój aparat?
    I czy numer na dolnej ściance aparatu zgadza się z numerem w exif?
    Może np. zamienili niechcący "denka"?
    Jest to na pewno mój aparat - numerów nie sprawdzałem, ale wszystkie zadrapania są we właściwym miejscu.
    edit: sprawdziłem numery - mój
    Ostatnio edytowane przez ARtS ; 01-04-2009 o 21:03

Domyślnie

Poszło pięć i pół strony plus 7 załączników - trzymajcie kciuki - oby sprawa się wyjaśniła, a serwis poniósł konsekwencje.

Domyślnie

No to czekamy. Też jestem szalenie ciekaw jak to się zakończy, bo jeśli serwis Nikona wyprawia takie rzeczy to faktycznie strach się bać.
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

A ja będę musiał zrobić nową ankietę...
    Dotąd uważałem, że tylko z terminami sobie nie radzą!
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

Dostałem odpowiedź od :
    -Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów - zajmują się tylko grupowymi przypadkami
    -Federacja Konsumentów - zajmują się tylko sprawami indywidualnych konsumentów, a że aparat jest na firmę to nie
    -Stowarzyszenie Konsumentów Polskich - tylko infolinia lub osobiście

...

Domyślnie

Czyli generalnie wszyscy się wypięli? Rewelacja, nie ma co.
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Jeśli to co mi powiedziała siostra jest prawdą to bardzo mnie to zmartwiło.

"To jest tak, że federacje konsumentów występują w imieniu konsumenta, a aparat firmowy to już sprawa niezbyt konsumencka"

W takim razie kompletnie nie wiem gdzie szukać pomocy - w prokuraturze ?

Domyślnie

Może zwrócić się z zapytaniem do rzecznika praw konsumenta?

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów