Close

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 80

Wątek: Zakopane

Domyślnie

dzieki za rade chróściel, na szczescie na chwile obecna nie mam GTXu w butach. Chodze w Nepalach Scarpy i jestem z nich wybitnie zadowolon : ) Nawet kilka dni treku w lejacym deszczu, deszczu ze sniegiem i sniegu, w butach tak mokrych, ze nie sciaganych nawet do przejscia przez rzeke, bez absolutnie zadnej mozliwosci suszenia, nie zrobilo im kuku.
    pozdr.
    Art.
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

wychdzi jednak na to, że tylko namierzacz satelitarny mu nie odmówi wespół z telefonem sat., a w razie kłopotów wyciągną go z opresji - ale będzie to sporo kosztować...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArtX Zobacz posta
    dzieki za rade chróściel, na szczescie na chwile obecna nie mam GTXu w butach. Chodze w Nepalach Scarpy i jestem z nich wybitnie zadowolon : ) Nawet kilka dni treku w lejacym deszczu, deszczu ze sniegiem i sniegu, w butach tak mokrych, ze nie sciaganych nawet do przejscia przez rzeke, bez absolutnie zadnej mozliwosci suszenia, nie zrobilo im kuku.
    pozdr.
    Art.
    ja mam obecnie dwie opcje:
    1. bezużyteczną na GTX w postaci Meindl Himalaya, którym to przydarzyła się opcja spuchnięcia: możecie sobie mówić co chcecie, ale mi noga nie urosła, a w but się nie mieści . po prostu w środku coś się porobiło i but jest ewidentnie za ciasny. zjawisko potwierdzone zresztą w swej bytności przez paru znajomków i jednego Pana Szanownego Myśliwego, który mówi, że jego kumple też tak mają i, że szczególnie da się to zauważyć po odstawieniu Meindli na kilka dni.
    2. zarąbiście użyteczną w postaci Asolo Echo bez GTX, na które w zimie zarzucam overbooty z GTX. jak dla mnie szczyt szczęścia to rozwiązanie i każdemu je polecam!

Cytat Zamieszczone przez ovserwator Zobacz posta
    wychdzi jednak na to, że tylko namierzacz satelitarny mu nie odmówi wespół z telefonem sat., a w razie kłopotów wyciągną go z opresji - ale będzie to sporo kosztować...
    co do samych kosztów, to nic, jeśli będzie to w Polsce, bo u nas akcje za free dają, jak nasze śpiwory w NY . aleee, jak się szarpnie na stronę Słowacką, to będzie drożej ciut .
    chyba, że piszesz na temat zdrowia, to ja wtedy pasuję z tematu .

Domyślnie

Nie nie... chodziło mi właśnie o eci peci - czyli na Słowacji drożej

Domyślnie

i tą dobrą wróżbą chcesz zakończyć temat, jak zrozumiałem, tak ?

Domyślnie

Nie no coś Ty - skądże.... liczę na to, że ktoś tu narysuje mu azymut na google map i szczerze powie, powodzenia - tędy najprościej a jednocześnie najbardziej zawadiacko z niedźwiedziami -ale jak przygoda to przygoda .
    A poważnie - też bym go nie póścił samego.

Zbanowany
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A tak swoją drogą to przypuszczałem, że tak się skończy
    buty z gore czy bez - ileż to już wojen stoczono...
    ja przerabiałem już też chyba wszystko: Scarpa Lite Trek Gtx,Scarpa Mito gtx, Scarpa Liskamm gtx
    Meindl Engandin, Obecnie Hanwag Yukon - do membrany w butach już nie wrócę - to pewne.
    Maksymalnie wytrzymała w Liskamach 1,5 roku ale tylko pewnie dlatego, że to vibram c, sztywna podeszwa, nie zgina się w palcach itd.
    Poza tym to bezużyteczny szit średnio po pół roku i miałem przetarty, przeciekający i parzący foliowy worek w butach
    Tak myslę, że chyba jednak każdy musi to drogę przejść
    Koledze sniper88 dziękuję za poprawienie humoru...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArtX Zobacz posta
    pozdr.
    Art.
    No jak dla mnie, to powinni już robić znaczek na wszelkiego rodzaju ciuchy górskie, coś w stylu "ArtX accepted" czy jakoś tak. Wtedy brałbym w ciemno. Nie wiem, jak reszta przedmówców, ale ja jak patrzę na to, to kładę uszy po sobie i nie zamierzam z Arturem się kłócić, bo moje łażenie po górach to coś jak codzienny spacer do śmietnika i z powrotem :mgreen:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin Zobacz posta
    Uwierz mi ze jest masa przepieknych szlakow zimowych ktore sa dostepne zima dla turysty. Bywaja nawet takie ktore z pozoru wydaja sie latwe do przejscia ale np. bez rakow konkretnego dnia ich nie pokonasz. Szlaki na biezaco obslugiwane zapewnia Ci komfort nie brodzenia w sniegu po pas,
    Odgrzewam kotleta, ale zimy wcale nie trzeba W pierwszej połowie września dwa lata temu i to wcale nie tak baaaaardzo wysoko, też brnąłem po pas Ale za to widoki były paskudne, bo ich nie było

P.

Domyślnie

Ach... Chróściel - byłbym zapomniał. Przejrzałem chyba na wskroś Wasz portal i forum, ale oprócz ciekawej i mądrej gadki szmatki na temat konserwacji obuwia, miło by było zrobić na portalu dział Konserwacja - Ciuchy, Konserwacja - Obuwie. I tam zgromadzić całą wiedzę, doświadczenie i w tutorialach to opracować - syntetyczno analitycznie. Myślę, że to równie ważny temat jak kupno czy używanie.

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów