Close

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 80

Wątek: Zakopane

Domyślnie Zakopane

Witojcie

Przeszukalem pierw cale forum a pozniej zapytalem wojka googla, jednak nawet on nie pomogl mi za bardzo.
    W Zakopanym bylem juz nie raz, zima, latem, wiosna. Ostatnio naszedl mnie taki pomysl aby wybrac sie w zime samemu albo z osoba towarzyszaca do zakopca tylko i wylacznie w celu fotografowania. Chcialbym wyjsc z jednego schroniska i isc do nastepnego albo spac w namiocie przez powiedzmy tydzien.
    Byl juz ktos moze na takie wyprawie, co trzeba zabrac, jak sie przygotowac? jakis kurs alpinistyczny, wkoncu to zima. Mysle tutaj ze nie bede chodzi w wyznaczonych trasach a raczje chce isc tam gdzie nie idze kazdy turysta.

Pozdrawiam

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotograf Zobacz posta
    (..)albo spac w namiocie przez powiedzmy tydzien.
    Taa... tydzień.. co to jest spać przez tydzień, niedźwiedzie to całą zimę przesypiają...

Domyślnie

+48 601 100 300

Ps.
    Odradzam.

Domyślnie

to jest park narodowy-jakie znowu namioty???i chodzenie poza szlakiem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasandra Zobacz posta
    to jest park narodowy-jakie znowu namioty???i chodzenie poza szlakiem?
    Przewaznie jak wybierasz sie na dluzsza wedrowke i wiesz ze nie dasz rady dojsc do drugiego schroniska to masz ze soba namiot, to co wtedy robisz spisz w namiocie czy budujesz sobie iglo?

z tym chodzeniem poza szlakiem to sie deczko zle wyrazilem, chodzilo mi o takie szlaki dla bardziej zaawansowanych gdzie takie przecietny turysta jednak nie pojdzie.

Domyślnie

Mysle tutaj ze nie bede chodzi w wyznaczonych trasach a raczje chce isc tam gdzie nie idze kazdy turysta.
    Uprzejmie donoszę, że to jest zabronione (przez TPN) więc na Twoim miejscy bym się tym nie chwaliła za bardzo...
    Poza tym to kwestia zdrowego rozsądku - zimą niewiele szlaków jest łatwo dostępnych dla turystów, a co dopiero mówić o włóczeniu się poza szlakiem... powiem Ci szczerze - uważam to za głupotę, biorąc pod uwagę, że nie masz doświadczenia... no chyba że chcesz dołożyć roboty toprowcom I nie wydaje mi się też, żeby znalazł się jakiś lekkomyślny chętny, który zdecydowałby się wziąć odpowiedzialność za Ciebie
    A zapisać się na kurs taternicki/alpinistyczny zawsze możesz - tylko nie spodziewaj się, że po takim kursie będziesz w tym temacie alfą i omegą - to chyba podstawowy błąd świeżo upieczonych kursantów, którym wydaje się, że wiedzą już wszystko, a brakuje im podstawowej rzeczy - wyobraźni. Ale oczywiście sam taki kurs jest fajnym pomysłem, jeśli naprawdę Cię to interesuje

PS. Co do spania w namiocie - jeżeli zabierasz ze sobą na wycieczkę w Tatry namiot, to znaczy, że zakładasz, że będziesz w nim spał - czyli również z góry bierzesz pod uwagę, że złamiesz przepisy.
    Ostatnio edytowane przez Joa ; 09-02-2009 o 11:58
    pozdrawiam serdecznie
    www.joannagrzelak.pl | www.spfl.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Joa Zobacz posta
    Uprzejmie donoszę, że to jest zabronione (przez TPN) więc na Twoim miejscy bym się tym nie chwaliła za bardzo...
    dlatego wlasnie sie pytam, no w takim razie ta mysl idzie do smietnika.

Poza tym to kwestia zdrowego rozsądku - zimą niewiele szlaków jest łatwo dostępnych dla turystów,
    a ja chce isc wlasnie w te malo dostepne

a co dopiero mówić o włóczeniu się poza szlakiem... powiem Ci szczerze - uważam to za głupotę, biorąc pod uwagę, że nie masz doświadczenia... no chyba że chcesz dołożyć roboty toprowcom
    jak jzu wyzej napisalem, pomysl poszedl do smietnika a toprowcom nie chce dokladac pracy bo i tak maja jej juz duzo

I nie wydaje mi się też, żeby znalazł się jakiś lekkomyślny chętny, który zdecydowałby się wziąć odpowiedzialność za Ciebie
    juz nikt nie musi

A zapisać się na kurs taternicki/alpinistyczny zawsze możesz - tylko nie spodziewaj się, że po takim kursie będziesz w tym temacie alfą i omegą - to chyba podstawowy błąd świeżo upieczonych kursantów, którym wydaje się, że wiedzą już wszystko, a brakuje im podstawowej rzeczy - wyobraźni. Ale oczywiście sam taki kurs jest fajnym pomysłem, jeśli naprawdę Cię to interesuje
    mocno sie zastanawiam nad taki kursem, i zdaje sobie sprawe z podstawowych bledow ale ja rozwazny chlop jestem

Domyślnie

chodzilo mi o takie szlaki dla bardziej zaawansowanych gdzie takie przecietny turysta jednak nie pojdzie.
    Chcesz szlaki dla zaawansowanych, a nie wiesz co ze soba zabrac, jak sie przygotowac, i nie znasz kompletnie Tatr?

Oj czarno to widze

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    +48 601 100 300

Ps.
    Odradzam.
    PS. To jest bardzo sluszny komentarz
    d700

Domyślnie

Uwierz mi ze jest masa przepieknych szlakow zimowych ktore sa dostepne zima dla turysty. Bywaja nawet takie ktore z pozoru wydaja sie latwe do przejscia ale np. bez rakow konkretnego dnia ich nie pokonasz. Szlaki na biezaco obslugiwane zapewnia Ci komfort nie brodzenia w sniegu po pas, co dosyc skutecznie uniemozliwia kazda wedrowke Mozesz skorzystac z jednego wejscia i innego wyjscia z szlaku co da Ci spory zakres fotograficzny. Wcale nie musisz wtedy nigdzie nocowac, choc noclegi w schronisku maja swoj klimat

Przy okazji, jak tylko skoncza sie ferie, zabieram sie w gory bo najpiekniejsze sa wlasnie w tym okresie. Snieg utwardzony, szklaki czyste, pogoda niemal murowana.

Domyślnie

Zapomnij i nie wracaj do tego pomysłu!

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów