Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 50

Wątek: The Gate Keeper

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Absolutnie wiem o czym piszesz. <...>
    Domyślałem się.

<...>Przeszło. Historia.
    Szukam czegoś innego. Nie wiem czy w ogóle do czego innego się nadaję, to inna sprawa. Jeśli się nie nadaję, to być może się skończyłem jako fotograf.
    Ale wierzę że coś znajdę...
    Witam w klubie. Ja też mam dosyć poprawnych, kolorowych widoczków (choć nigdy nie dorównałem ci poziomem prac na marginesie).
    Nie chce mi się, nie mam czasu, zarobiony jestem.
    A pocztówki to mogę sobie na poczcie kupić ładne. Nie wiem jak tam u was za granicą ;]

Domyślnie

no moj drogi zrobic cos z takiego materiału - wielki szacun

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anchel Zobacz posta
    . Ja też mam dosyć poprawnych, kolorowych widoczków
    Anchel - tak na marginesie.
    Mnie się wydaje, że tu na forum jesteś znany właśnie z nieszablonowego podejścia do różnych tematów.

Domyślnie

Jeżeli natomiast chodzi o za tzw. zbalansowanie zdjęcia, że niby góra po prawej i pustka po lewej itd, to ja osobiście nie uznaję teorii o balansowaniu zdjęć. Ta teoria dla mnie nie istnieje. I jeśli jest okazja aby zakłócić ten balans, to z pewnością to robię aby wyznawcom tej teorii o balansowaniu, jakichś liniach itd zagrać na nosie.
    Ups! Zaraz...zaraz... Ale ja nic o zbalansowaniu zdjecia nie pisałem.

Ja cały czas patrząc na tę fotkę szukam takiego kadru, by to co w nim jest ułożyło się tak, by treść (esencja) tego zdęcia stała się dla mnie choć trochę czytelna.

Fajnie że wyjaśniłeś o pokazanie czego ci tak naprawdę chodziło, bo patrząc na ww. zdjęcie ja tego absolutnie niestety nie wyczułem.

No ale cóż, postrzeganie zdjęcia nie jest wyłącznie determinowane przez to co obiektywnie jest w kadrze, a rodzi się raczej na styku zawartości kadru i stan umysłu, wiedzy czy wrażliwości odbiorcy. Widać nie jestem z tym zdjęciem kompatybilny.

Pozdro,
    Pyzik
    http://www.dreamygallery.com

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pyzik Zobacz posta
    Ja cały czas patrząc na tę fotkę szukam takiego kadru, by to co w nim jest ułożyło się tak, by treść (esencja) tego zdęcia stała się dla mnie choć trochę czytelna.
    Odpowiedź jest prosta - zdjęcie spada na prawą stronę oraz ma za mało dołu. Być może spada na prawo właśnie dlatego bo nie ma dołu. Jak się wyobrazi cały dół, jakby 1/3 dolnej części to byłaby woda z rozmytym odbiciem, to wtedy problemy by zniknęły.

Na dniach mamy gwałtowne ocieplenie, więc śnieg szybko znika i nie wiem czy uda mi się powtórzyć ten kadr z drugiej strony autostrady. Szkoda, bo choćby dla własnej nauki chciałbym się przekonać czy więcej dołu, więc i brak konieczności przechylania zdjęcia, by rozwiązało to teoretyczne zagadnienie.
    Oczywiście innym problemem jest taki że nie ma gdzie po drugiej stronie zaparkować. Trzeba by zaparkować jakąś milę od tego miejsca i przejść na piechotę....

Domyślnie

Trzeba by zaparkować jakąś milę od tego miejsca i przejść na piechotę....
    Z tego co pamiętam to i dalej chodziłeś aby zrobić zdjęcie - uda Ci się

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szuwar Zobacz posta
    Anchel - tak na marginesie.
    Mnie się wydaje, że tu na forum jesteś znany właśnie z nieszablonowego podejścia do różnych tematów.
    I dalej jest za kolorowo i za szablonowo

Światło skoro to widok po drodze do pracy to ja cię proszę - ripit pliz ;]
    Nawet bez śniegu.

Rozmowny Awatar langus
    Miasto
    OPOLSKIE/Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

ładny widoczek
    Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi. J.P.II
    NIKON TEAM

Domyślnie

A oto taratata oryginał (świeżutki NEF bez najmniejszej obróbki z wyjątkiem zmiany rozmaru):
    Nigdy nie pokazuję fotografii przed opracowaniem. Podziwiam Cię za odwagę. A zdjęcie... jak zwykle świetne. Wodą, albo się nie przejmuj, albo pobierz z innego zdjęcia.

Domyślnie

Nie dalbym rady sie powstrzymac przed przejsciem na druga strone.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów