Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Wątek: The Gate Keeper

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Podoba mi się konwersja, zdjęcie średnio do mnie trafiało, dopóki nie zobaczyłem oryginału. W tym momencie z jednej strony gratuluję takiej przemiany zdjęcia, bo z takiego nefa zrobić fotkę, to trzeba mieć jakąś wizję ;D Z drugiej strony jednak, nie lubię kiedy w zdjęciu więcej jest PS'a, obrabiania itd., niż samego ujęcia prosto z aparatu. Wiem, że teraz to norma i konieczność i że w tym wypadku nie można było inaczej kadrować, ale jakoś dziwnie mi to zdjęcie wygląda jak zobaczyłem jak to naprawdę wyglądało.
    Ale jeśli brać fotografię jako coś, co rodzi się w głowie, to użycie shopa 100% uzasadnione
    Pozdrawiam,
    Qiubag
    D300, T12-24, N50/1.8, SB600
    Jakub Gruchot Price action Gruzja Distance learning

Domyślnie

A mówią z g.... bata nie ukręcisz.
    Muszę zweryfikować myślenie, bo i tu są jednak wyjątki.

swiatlo mimo niedoskonałości, o których piszesz, STWORZYŁEŚ BARDZO ŁADNY OBRAZEK.
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Qiubag Zobacz posta
    Wiem, że teraz to norma i konieczność i że w tym wypadku nie można było inaczej kadrować,
    Qiubag
    No wiesz, można było wogóle zdjęcia nie robić - konieczność ???

Cytat Zamieszczone przez downunder Zobacz posta
    A mówią z g.... bata nie ukręcisz.
    Muszę zweryfikować myślenie, bo i tu są jednak wyjątki.

swiatlo mimo niedoskonałości, o których piszesz, STWORZYŁEŚ BARDZO ŁADNY OBRAZEK.
    On nawet z tego robi marmoladę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szuwar Zobacz posta
    No wiesz, można było wogóle zdjęcia nie robić - konieczność ???
    Eh, pisząc konieczność miałem na myśli nie konkretnie to ujęcie, ale czasy jakie nastały w fotografii. Wyłączając fotografię reportażową, każda dziedzina foto wymaga obróbki zdjęć, jedne większej (glamour itd.), drugie mniejszej. W tym wypadku obróbka była moim zdaniem dość duża.

Można było zdjęcia nie robić, ale skoro jest już zrobione i obrobione, to ja wyrażam swoją opinię na jego temat, bo fotka i konwersja b&w mi się podoba. Jedyne co do czego mam obiekcje - to, że nie jest to zdjęcie w rozumieniu dosłownym, a obraz powstały poprzez twórczą obróbkę tego zdjęcia.
    D300, T12-24, N50/1.8, SB600
    Jakub Gruchot Price action Gruzja Distance learning

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Qiubag Zobacz posta
    fotka i konwersja b&w mi się podoba. Jedyne co do czego mam obiekcje - to, że nie jest to zdjęcie w rozumieniu dosłownym, a obraz powstały poprzez twórczą obróbkę tego zdjęcia.
    Ja się w pełni z Tobą zgadzam

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szuwar Zobacz posta
    Ja się w pełni z Tobą zgadzam
    Ja też!

Domyślnie

Nie dalbym rady sie powstrzymac przed przejsciem na druga strone.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów