7 dzień leci bez papierosa ... podoba mi sie tak ... bez![]()
Szukaj
7 dzień leci bez papierosa ... podoba mi sie tak ... bez![]()
A ja nie palę ponad miesiąc, a jak rzuciłem ?
Długo zastanawaiałem się jak tu zmienić puszkę na nową. Do tej pory używałem Canona uh wiem sorki nie bijcie. Wraz z kolegą dumaliśmy aż stwierdziliśmy, że rocznie przepalamy prawie całego nikona D700 no i decyzja była prosta. Stwierdziliśmy, że rzucamy i rzucilismy.
Problem był taki, że w dniu, w którym stwierdziłem, że rzucam kupiłem 2 paczki, ale dopaliłem je i po 3 dniach jak brakło, po wypaleniu ostatniej fajki zrobiłem sobie z tego mały rytuał: wymyłem popielniczkę odniosłem ją do kuchni jak samuraj składający miecz i tak od rana już byłem niepalącym
Najgorzej jest w chwilach nerwów ale teraz mam już nową puszkę D700 z obiektywem Nikkora 50mm F1.4 i o%$!#@%#lę nie żałuję decyzji co to robi za fotki ajjjjjj warto było heh. no to gwoli powitania bo w sumie to nowy jestem na tym forum.
Pozdrawiam wszystkich![]()
ja tez 7 dzien bez papierosa, ale za chwile jade do Zakopca na zlot i ... zobaczymy czy mam silna wole![]()
Ja nie palę od ... 25 lat
nie piję od 2![]()
www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska
Długo zastanawiałem się czy zabrać głos ale co mi tam, nie twierdzę że nie próbowałem palić. Kiedy miałem dziewięć lat byłem niezłym urwisem, miałem nawet obniżone zachowanie na świadectwie szkolnym, co w pierwszej połowie lat sześćdziesiątych, naprawdę było rzadkością.
Widzę że wielu z rzucających palenie, pomyślało być może po raz pierwszy o swoim otoczeniu, żonie, dzieciach, współpracownikach. Nie chodzi mi o to ze dłużej Was będą mieli, ale o to że oni będą zdrowsi. Robienie sobie z tego tytułu prezentów to już hipokryzja, ale jak nie mam innej motywacji, co mi tam nie ja płacę
Niepalący całe życie, niestety zbyt często zmuszany do ich towarzystwa. To wszystko co na ogół powyżej palący napisali, to mz w celu samousprawiedliwienia się. Z pewnością jest im lepiej.
Mimo wszystko życzę rzucającym ten wstrętny śmierdzący nałóg powodzenia.
PS. Palenie postarza![]()
Ostatnio edytowane przez wlopis ; 07-01-2009 o 19:06
SLR/FX/DX/ N/24/35/50/85/SB800/SB600/NX2
postanowiłem też zabrać głos w dyskusji. Rzuciłem palenie po prawie 25 latach. Nagle i mam nadzieję nieodwracalnie. Nie palę już 4 lata. Pewnego dnia, gdy syn miał wolne w szkole, poszliśmy razem na basen. On przepłynął cały, ja stanąłem w połowie długości. Po jego pytaniu " tato, co ty, basenu nie przepłyniesz?" zrobiło mi się naprawdę głupio. Po wyjściu wyrzuciłem paczkę do śmieci. Od tamtej pory nie palę.
Moim zdaniem, wymyślanie sobie motywacji nie ma sensu. Rzucę, to zaoszczędzę pieniądze, będę zdrowszy itd itp nie ma szans na powodzenie. To musi byś wewnętrzne postanowienie. Wiem coś tym, sam rzucałem co najmniej kilkanaście razy. Za każdym razem się udawało. Tyle, że na miesiąc, dwa.
Ostatnio edytowane przez lewAp7 ; 08-01-2009 o 11:49
Skontaktuj się z nami