Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Wybór Statywu

Arrow Wybór Statywu

Witam,
    niedługo planuję wymianę statywu, posługuję się MANFROTTO 785B który przy wcześniejszym aparacie (d60) dawał radę.. ale już przy d80 i sigmie 70-300 kiwa się lekko..

przeszukują wujka (google) znalazłem np. Velbon Sherpa 800R .
    miał ktoś z nim kontakt ?

Kto może polecić jakiś statyw <400 zł ?

Ostatnio edytowane przez adolfik9501 ; 12-04-2010 o 17:11
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Polecam Sherpe 600R, bawiłem się nim i jest kawał porządnego statywu. Powinieneś byc zadowolony. Na Allegro od 310pln
    Sometimes You have to run, before You can walk...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    we wszechświecie

Domyślnie

No ja będę polecała goldphoto, a dokładnie ten model http://www.foto-tip.pl/sklep/profesj...324-p-526.html
    Stabilny i sie nie buja. Poza tym cena rozsądna jak za tego typu sprzęt.
    Velbon pozostawił skaze na mojej psychice po tym, jak po upadku na asfalt połamały mu się nóżki.

Domyślnie

Nie polecam Goldphoto. Miałem model analogiczny do Manfrotto 055 pro B i muszę przyznać że wizualnie nie było różnic, użytkowo początkowo też. Różnice wyszły zimą... Przy użytkowaniu na mrozie materiał z którego zrobione były zaciski okazał się zbyt kruchy i przy normalnym składaniu nóżek ukruszyły się dwa zaciski. Reklamacja została uznana. Teraz mam od kilku lat Manfrotto i nic takiego się nie zdarzyło Wnioski wyciągnij sam. Pozdrawiam
    Ciągły brak czasu jest dobrą wymówką...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radwakon Zobacz posta
    Nie polecam Goldphoto. Miałem model analogiczny do Manfrotto 055 pro B i muszę przyznać że wizualnie nie było różnic, użytkowo początkowo też. Różnice wyszły zimą... Przy użytkowaniu na mrozie materiał z którego zrobione były zaciski okazał się zbyt kruchy i przy normalnym składaniu nóżek ukruszyły się dwa zaciski. Reklamacja została uznana. Teraz mam od kilku lat Manfrotto i nic takiego się nie zdarzyło Wnioski wyciągnij sam. Pozdrawiam
    ...a z moim GoldPhoto YH324 nic złego się nie działo nawet przy temperaturze -19. Jestem z niego bardzo, bardzo zadowolony. Polecam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ark Zobacz posta
    ...a z moim GoldPhoto YH324 nic złego się nie działo nawet przy temperaturze -19. Jestem z niego bardzo, bardzo zadowolony. Polecam!
    Cieszę się Ja opisałem mój przypadek. Używam do tej pory głowicy Goldphoto i faktycznie nic się jej nie dzieje, poza drobnymi luzami, które niestety w przypadku Manfrotto znajomych nie występują (po znacznie dłuższym i bardziej intensywnym użytkowaniu). Zawsze jet coś za coś... Decyzja należy do kupującego. W mojej subiektywnej ocenie nie opłaca się oszczędzać. Pozdrawiam
    Ciągły brak czasu jest dobrą wymówką...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radwakon Zobacz posta
    Cieszę się Ja opisałem mój przypadek. Używam do tej pory głowicy Goldphoto i faktycznie nic się jej nie dzieje, poza drobnymi luzami, które niestety w przypadku Manfrotto znajomych nie występują (po znacznie dłuższym i bardziej intensywnym użytkowaniu). Zawsze jet coś za coś... Decyzja należy do kupującego. W mojej subiektywnej ocenie nie opłaca się oszczędzać. Pozdrawiam
    Niestety to, prawda często, a nawet bardzo często kupując tanio kupujemy dwa razy...ale nie zawsze można pozwolić sobie na odrobinę luksusu. Jak wspomniałeś decyzja należy do kupującego. Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów