Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 67

Domyślnie Jaki statyw do Nikonów ?

Witam Planuję kupić statyw. Mam jednak parę pytań: Czy statyw jest uniwersalny tzn. że będzie nadawał się zarówno do Nikona d60, d50 i np. d80 ?
    Jaki statyw byście polecali do Nikona d50 ? Zależy mi na stabilności, wysokości (ok.180cm) oraz na cenie, chcę zmieścić się w cenie 200zł .
    I na co jeszcze muszę zwracać uwagę kupując statyw ?

Domyślnie

1. tak
    2. każdy
    3. na materiał z jakiego jest wykonany, stabilność, masa, cena

Domyślnie

A najlepiej będzie jeśli będzie wykonany z jakiego materiału ?

Znalazłam na allegro pełno także nowych statywów i niektóre są po 80zł inne po 30 zł, choć jak dla mnie wyglądają bardzo podobnie..

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Pomorskie

Domyślnie

najlepsze sa karbonowe ;] jednak za 200zl mozna 2 sekcje jednej nogi kupic do 200zl bym bral velbon df-60
    Nikon

Domyślnie

Ja znalazłam np. takie coś, on jest akurat aluminiowy ale z różnymi domieszkami http://allegro.pl/item861458363_prof..._d90_d300.html co sądzicie ?

Choć w porównaniu z ww velbonem df-60 jest on 2 razy tańszy, jaka jest przyczyna tak dużej różnicy cen i czy warto dopłacić ?

Domyślnie

Poczytałam trochę o tym velbonie df-60 i na 99% jestem zdecydowana. Opinie o nim są bardzo pozytywne, tzn. chwalą sobie przede wszystkim stabilność, a to najważniejsze, szkoda tylko, że nie jest wyższy o 10cm, ale to jest do przełknięcia No i cena w sam raz. Bardzo dziękuję za rady, chyba, że ktoś ma jeszcze jakąś propozycję ??

Domyślnie

Powiem tak: mam statyw za podobną kasę i jest wart swej ceny. A dokładnie to jest bardzo tani i baaardzo mało warty. Gnie się w każdą stronę, stabilny jest tylko wtedy jak się go nie dotyka, a precyzja ustawienia przy takiej głowicy jest pożałowania godna, poprostu nie istnieje. Bez wysiłku pozwala uzyskać wyjątkowy efekt poruszonego zdjęcia ze statywu Do tego ostatni udało mi się przy składaniu złamać jedną z blokad sekcji w nodze, jak się statyw lekko zabrudził przy foceniu w śniegu. Raz na zawsze wyleczyłem się z tanich statywów. Oczywiście można powiedzieć, że lepszy rydz niż nic, ale do następnego statywu zdecydowanie dozbieram.
    Model który konkretnie wskazałaś jest mi obcy, ale wygląda równie "rasowo" jak mój, więc polecam odbiór osobisty w celu obmacania przed zakupem, jeśli to oczywiście możliwe. Powodzenia
    Nikon, Sony, Fujifilm, Olympus

Domyślnie

nie znam sie na statywach ale mam tez takie cudo i wiem ze juz wiecej statywu za 80zl nie kupie, strach nawet na tym gacie zawiesic po wypraniu

Oszczędny w słowach Awatar blackie
    Miasto
    Świętochłowice

Domyślnie

To pewnie tak jak z samochodami, jeden jest zadowolony z nowej Astry, a drugi narzeka, że samochodem za mniej niż 200 k nie da się jeździć
    Nikon D40 + 18-55 + 55-200 VR + 35/1.8G + SB400

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Pomorskie

Domyślnie

ma budżet do 200zł wiec df-60 bedzie najlepszy w tej kwocie chyba ze chodzi i o same nogi to jakies goldphoto sie znajda.. ewentualnie zaryzykowal bym i kupil http://www.allegro.pl/item871463149_...ca_kulowa.html wyglada dobrze
    Ostatnio edytowane przez havk ; 01-01-2010 o 22:17
    Nikon

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów