....uuu to grubo, takich jaj nie miałem, odpal sobie w takim razie jakiego managera zadań albo co i sprawdź czy aby nie masz jakiejś aplikacji w tle, która pożera ram (a przynajmniej coś takiego mi do głowy przychodzi)
Szukaj
....uuu to grubo, takich jaj nie miałem, odpal sobie w takim razie jakiego managera zadań albo co i sprawdź czy aby nie masz jakiejś aplikacji w tle, która pożera ram (a przynajmniej coś takiego mi do głowy przychodzi)
Miałem podobny problem na pc. Okazało się, że 70% mocy zabierało mi działające w tle oprogramowanie WD. Po odinstalowaniu w/w LR śmiga bez zacięć.
Drodzy Koledzy...
Zrobiłem sobie formata i ponownie zainstalowałem lightrooma. Przy instalacji nie poprosił mnie o klucz i skrót pojawił się na pulpicie, ale program się nie otwiera. Ktoś wie o co chodzi ???
Sytuacja opanowana.
Sprawdzałem procesy i po odpaleniu Lightrooma procesor na poziomie 50% natomiast ram 75% .. Byłem pewny, że przy próbie importu zapycha się na 100% ..
No to teraz nie mam już pomysłu![]()
Czy w LR'ie można archiwizować i odtwarzać również obrobione zdjęcia na poziomie RAW ?
no wszelkie korekty masz w bazie, możesz też wyeksportować lub od razu pracować na DNG i masz dołączone pliki XMP
O to chodziło![]()
Skontaktuj się z nami