Close

Strona 74 z 123 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mizerek Zobacz posta
    mnie nurtuje inna sprawa. po imporcie zdjęć do LR i przeglądaniu ich w Library jest moment że zdjęcie wygląda ok (tzn jego nasycenie, kontrast a przede wszystkim ostrość są ok - to trwa 2 sek i tak jakby LR wprowadza jakąś swoją korektę wyświetlania i wszystko leci na łeb - spada kontrast, zdjęcie staje się ciemniejsze i staje się nieostre. Może ktoś miał podobny problem i ma ochotę podzielić się rozwiązaniem? z góry dziękuje za pomoc. pozdrawiam
    LR po załadowaniu zdjęcia, albo jak ma to ustawione stosuje Auto Tune, albo przy nefch profil kolorów z programu (edycja ->Kalibracja aparatu fotograficznego -> profil)

Domyślnie

wróć wstecz, przeczytaj wątek, ew. inny wątek o LR, jesteś którąś tam osobą, która o to pyta.

Domyślnie

ok, marekb dzięki za cynk. wydawało mi się że śledzę go w miarę na bieżąco - ale widać mi umknęło. pozdrawiam
    i co ja mam tu napisać?

Domyślnie

27 strona - na razie nie znalazłem. szukam dalej
    i co ja mam tu napisać?

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Może inaczej: nie da się zrobić prosto, łatwo, przyjemnie i automatem żeby zdjęcie w LR na stałe wyglądało tak jak te parę sekund podczas ładowania.

Domyślnie

No da się Przekonwertować masowo ViewNX do TIFF i zaimportować je w LR bez żadnych domyślnych presetów.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    No da się Przekonwertować masowo ViewNX do TIFF i zaimportować je w LR bez żadnych domyślnych presetów.
    Oprócz tego, że to będzie TIFF, a nie RAW, to masz rację...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Oprócz tego, że to będzie TIFF, a nie RAW, to masz rację...
    Wiele osób (w tym ja) powie, że to że NX demozaikuje a nie ACR, to zaleta nie wada. LR nie zdradzę, ale rzeczywiście NX robi to lepiej.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Wiele osób (w tym ja) powie, że to że NX demozaikuje a nie ACR, to zaleta nie wada. LR nie zdradzę, ale rzeczywiście NX robi to lepiej.
    w 100% się zgadza, ale niestety korekta WB w LR i zaimportowanych TIFFach nie jest tak elastyczna jak w RAWAch.
    Czas najwyższe, żeby NX2 mógł działać także jako plugin do LR
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

no ale skoro przez kilka sekund obraz jest taki jak powiedzmy bym chciał żeby był, a następnie LR go kaszani to jak to rozumieć?
    i co ja mam tu napisać?

Strona 74 z 123 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów