Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arecki704 Zobacz posta
    Ale chyba kazdy musi przejsc przez jakis test zeby dojsc do jednego, tego samego wniosku
    No niestety. Testy są "wliczone" w przyjemność posiadania Tamrona. I ja nie widzę w robieniu ich nic złego. W końcu jakoś trzeba się dowiedzieć czy kupiło się dobry egzemplaż, czy trzeba wymieniać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arecki704 Zobacz posta
    Macie racje Ale chyba kazdy musi przejsc przez jakis test zeby dojsc do jednego, tego samego wniosku
    Jak to sie mówi zawsze musi byc ten pierwszy raz, nawt w tym wiekuhehe.
    ...albo od razu kupić Nikkora. Wtedy pierwszy raz jest też ostatnim.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

To zależy którego Nikkora.... mam jeszcze na dnie szafy takiego jednego ktory niezależnie od wszelkich starań, testów i regulacji był i będzie G jak sama nazwa wskazuje(70-300 "G").

Odpuściłem sobie testy wszelkiej maści zoom'ów - wystarczyła zmiana ogniskowej i wszystkie poprawki "do poprawki".
    Bierz szkło, przykręć do body i pstrykaj - najwyżej wyostrzysz troche bardziej w obróbce
    A tak bardziej poważnie - moim skromnym zdaniem ten Tamron jest ostry.

Domyślnie

Może ktoś mi powiedzieć jaka jest różnica w użytkowaniu tamrona bez silniczka, a wersją z silniczkiem? I jak rozpoznać po nazwie jedną i drugą?
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paulus Zobacz posta
    Testy są "wliczone" w przyjemność posiadania Tamrona. I ja nie widzę w robieniu ich nic złego. W końcu jakoś trzeba się dowiedzieć czy kupiło się dobry egzemplaż, czy trzeba wymieniać.
    Ciekawa wypowiedź. Gdy tylko pojawia sie jakieś pytanie dotyczące wyboru między sigmą a tamronem to zawsze sigmy są be a tamrony sa wychwalane pod niebiosa. A śmiem twierdzić że na forum przeważają wątki z wątpliwościami i testami dotyczącymi tamronów a nie sigm. Już nie wspomne znanej powszechnie opinii na temat serwisowania tamrona....
    Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stach2008 Zobacz posta
    Ciekawa wypowiedź.....
    Cóż, jako autor tejże od siebie powiem że osobiście nigdy na temat Sigm się nie wypowiadałem, bo z żadną nie miałem do naczynia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barracuda Zobacz posta
    Może ktoś mi powiedzieć jaka jest różnica w użytkowaniu tamrona bez silniczka, a wersją z silniczkiem? I jak rozpoznać po nazwie jedną i drugą?
    Wersja obiektywu z silniczkiem moze zostac podpieta do puszki ktora takowego silniczka (tzw. srubokreta)nie posiada np D40.
    co do nazwy to musialbym sprawdzic,jakbys tego jeszcze potrzebowal to daj znac
    Ostatnio edytowane przez domelmel ; 20-11-2008 o 04:25

Domyślnie

Kupiłem już wersję bez silniczka i jestem w pełni zadowolony. Trochę się obawiałem róznych opisywanych wad, że trzeba testowac kilka zanim się trafi ten właściwy ale u mnie zagrało wszystko od razu. AF działa bez zarzutu, ostrzy w punkt, właściwie się nie myli.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barracuda Zobacz posta
    Kupiłem już wersję bez silniczka i jestem w pełni zadowolony. Trochę się obawiałem róznych opisywanych wad, że trzeba testowac kilka zanim się trafi ten właściwy ale u mnie zagrało wszystko od razu. AF działa bez zarzutu, ostrzy w punkt, właściwie się nie myli.

To gratuluję udanego za kupu i życzę pięknych fotek nowym obiektywem

Domyślnie

Twój Tamron jest bardzo OK. Trzaskaj foty. Ja mam Tamiego który faktycznie był w regulacji przez 4 miesiące w Niemczech. Wreszcie się doczekałem i nawet stwierdzę , że warto było czekać. Obiektyw jest ostry i trafia w punkt.
    D90 szkiełka i błyskotki

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów