Szukaj
To zależy którego Nikkora.... mam jeszcze na dnie szafy takiego jednego ktory niezależnie od wszelkich starań, testów i regulacji był i będzie G jak sama nazwa wskazuje(70-300 "G").
Odpuściłem sobie testy wszelkiej maści zoom'ów - wystarczyła zmiana ogniskowej i wszystkie poprawki "do poprawki".
Bierz szkło, przykręć do body i pstrykaj - najwyżej wyostrzysz troche bardziej w obróbce![]()
A tak bardziej poważnie - moim skromnym zdaniem ten Tamron jest ostry.
Może ktoś mi powiedzieć jaka jest różnica w użytkowaniu tamrona bez silniczka, a wersją z silniczkiem? I jak rozpoznać po nazwie jedną i drugą?
pozdrawiam
Tomek
Ciekawa wypowiedź. Gdy tylko pojawia sie jakieś pytanie dotyczące wyboru między sigmą a tamronem to zawsze sigmy są be a tamrony sa wychwalane pod niebiosa. A śmiem twierdzić że na forum przeważają wątki z wątpliwościami i testami dotyczącymi tamronów a nie sigm. Już nie wspomne znanej powszechnie opinii na temat serwisowania tamrona....
Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18
Ostatnio edytowane przez domelmel ; 20-11-2008 o 04:25
Kupiłem już wersję bez silniczka i jestem w pełni zadowolony. Trochę się obawiałem róznych opisywanych wad, że trzeba testowac kilka zanim się trafi ten właściwy ale u mnie zagrało wszystko od razu. AF działa bez zarzutu, ostrzy w punkt, właściwie się nie myli.
pozdrawiam
Tomek
Twój Tamron jest bardzo OK. Trzaskaj foty. Ja mam Tamiego który faktycznie był w regulacji przez 4 miesiące w Niemczech. Wreszcie się doczekałem i nawet stwierdzę , że warto było czekać. Obiektyw jest ostry i trafia w punkt.
D90 szkiełka i błyskotki
Skontaktuj się z nami