Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valdek_Tychy Zobacz posta
    za tydzień będziesz święcie przekonany,że wszystkie inne tamrony są ostrzejsze od Twojego, potem znowu stanie się nieco ostrzejszy itd. ale nigdy nie będziesz miał pewności. Moja rada - daj sobie spokój z testami.
    Święte słowa

Cytat Zamieszczone przez Stach2008 Zobacz posta
    Ciekawa wypowiedź. Gdy tylko pojawia sie jakieś pytanie dotyczące wyboru między sigmą a tamronem to zawsze sigmy są be a tamrony sa wychwalane pod niebiosa. A śmiem twierdzić że na forum przeważają wątki z wątpliwościami i testami dotyczącymi tamronów a nie sigm. Już nie wspomne znanej powszechnie opinii na temat serwisowania tamrona....
    Bo im lepsze optycznie szkło tym więcej wątpliwości co do jego własności

Zauważ że AF-S 24-70/2.8 jest tak samo jak z tamronem - w swojej klasie (cena/jakość) są to chyba najczęściej polecane szkła, które mimo ich świetnych właściwości muszą być sprawdzone w domu na bateryjkach czy są mydlane na 2.8 czy nie są

A poważnie - zamiast kartek lepiej inne, ciekawsze kadry łapać w plenerze.
    NIKON
    I powiedział Pan: "A gdyby pytali o mnie ateiści... to mnie nie ma!"

Domyślnie

a jak jest z porównaniem szybkości AF wersji z wbudowanym silnikiem i bez silnika , posiadam chwilowo Tamrona 17-50 bez silnika z D700 chodzi szybko , chcę kupić 28-75 i zastanawiam się jakiego kupić pod FX
    D4lZ6lS35lS50lS85l

Domyślnie

Myślę, że w 28-75 bez silnika szybkość ostrzenia będzie na porównywalnym poziomie jak w 17-50 bez silnika.
    NIKON
    I powiedział Pan: "A gdyby pytali o mnie ateiści... to mnie nie ma!"

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów