Close

Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 150

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki Zobacz posta
    Mówisz że Ci niebo szumi przy ISO 200? Mi też.

Mnie to po flaszce szumi.

P.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    .... gratuluję D700 , ma ono wady też , ale jak obsługa body daje radę to naprawdę można nim zrobic dobre zdjęcia......
    A dziękować, dziękować. Jak mało kto na entuzjastycznie podchodziłem do tego aparatu jak się z zaskoczenia pojawił. Na dziś po testach bojowych jestem z godziny na godzinę bardziej zadowolony. Wali na czerwono czegoś tam nie ma jakiś MPX jakiś filmów nie kręci, ale mnie za to bardzo kręci. Sto lat czekałem na taki aparat.
    .. Zapowiada się, że dołącze do posiadaczy D700, bo najprawdopodobniej firma nikon mnie ostro wkurzy jak wypuści MX nie dając żadnego wypasionego FX.....
    Spoko spoko, wypuszczą coś wielomegapikselowego w FF. Jak nie za pół roku to góra za rok. Dla Ciebie zapewne taki sprzęt bardziej sie przyda, a ja tym czasem może przez ten roczek zarobie sobie na D900 30 MPX.
    No i ważne, że topory wojenne zakopane.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 02-11-2008 o 22:00

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    a dziękować, dziękować. Jak malo kto na entuzjastycznie podchodziłem do tego aparatu jak się z zaskoczenia pojawił. Na dziś po testach bojowych jestem z godziny na godzinę bardziej zadowolony. Wali na czerwono czegoś tam nie ma jakiś MPX jakiś filmów nie kręci, ale mnie za to bardzo kręci. Sto lat czekałem na taki aparat.
    i teraz czekamy na następny aparat o którym Robin nabije 500 postów jaki to jest zły i paskudny, a potem go kupi
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Spoko spoko, wypuszczą coś wielomegapikselowego w FF. Jak nie za pół roku to góra za rok. ..
    dokładnie rok temu też pisano takie teksty jak ten powyższy. Naprawdę. Rok po D3 miał się taki D3x pojawić (w spekulacjach). A jak wiemy na dziś rok minął i go nie ma. Jeśli wypuszczą MX to nie wypuszczą D3x, bo by sobie załatwili sprzedaż MX. Czyli nie (kolejny ) roczek, a 2-3 lata mogę sobie poczekać. To stanowczo za długo. Mam absolutnie dosyć kolejnych możliwych opcji co nikon zrobi za x czasu Kupię D700 i może okazyjnie ściankę do Mamiyi RZ.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

dokładnie rok temu też pisano takie teksty jak ten powyższy. Naprawdę. Rok po D3 miał się taki D3x pojawić (w spekulacjach). A jak wiemy na dziś rok minął i go nie ma. Jeśli wypuszczą MX to nie wypuszczą D3x, bo by sobie załatwili sprzedaż MX. Czyli nie (kolejny ) roczek, a 2-3 lata mogę sobie poczekać. To stanowczo za długo. Mam absolutnie dosyć kolejnych możliwych opcji co nikon zrobi za x czasu Kupię D700 i może okazyjnie ściankę do Mamiyi RZ.
    Firma mogła się trochę inwestycyjnie wystrzelać. W końcu parę nowych ciekawych konstrukcji jakby na raz rzucili na rynek. Pary mogło zbraknąć. Jakiś full PROFi model z większą matrycą, upsss z wieęcej MPX na pewno Nikon szybko zrobi bo inaczej daleko nie dojadą z 12MPX w topowym modelu. Obstawiam , ze góraka do lata będzie. Gorzej trochę widzę amatorski korpus ala D700 z duża ilością piksusi. Dużo będę miał czasu na niego zarabiać. Po drodze kupię ze dwie-trzy stałki AF-S i może jakiegoś szybkiego zooma.

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    i teraz czekamy na następny aparat o którym Robin nabije 500 postów jaki to jest zły i paskudny, a potem go kupi
    Ale ja nigdzie nie mówiłem i nie pisałem, że siedemsetka to zły aparat. Wspominałem, ze wydaje mi się, ze ma za mało MPX, że może bym wolał więcej MPX, że WB wali na żółto czy czerwono, że może jest jakiś lepszy, że sztuka którą kiedyś uruchamiałem w sklepie skuchy w ostrzeniu robiła z 50mm zdjętym z pułki sklepowej. Jak stwierdzę, że jest do duuu... to napiszę
    Nie bądź złośliwiec
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 02-11-2008 o 22:27

Domyślnie

Firma mogła się trochę inwestycyjnie wystrzelać. W końcu parę nowych ciekawych konstrukcji jakby na raz rzucili na rynek. Pary mogło zbraknąć. Jakiś full PROFi model z większą matrycą, upsss z wieęcej MPX na pewno Nikon szybko zrobi bo inaczej daleko nie dojadą z 12MPX w topowym modelu. Obstawiam , ze góraka do lata będzie.
    czyżbys nie słyszał plotek o body MX ? Bedzie (podobno) body o bardzo wielu Mpx, ale nie będzie ono zapewne z mocowaniem bagnetu nikon F, więc ja taki MX mam w ... poważaniu . A będzie to topowy model - spełnia twój warunek.
    co do możliwości nikona - ja wiem, że oni je mają. I co z tego? tu absolutnie nie chodzi o to, że zabrakło pary, a o biznes. Nie zabija się sprzedaży swojego innego modelu. Pierw trzeba zarobić na poprzednim. Konkurowanie samemu z soba jest bez sensu. I tak był zadziwiająco mały odstęp między D3 i D700.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Nie bądź złośliwiec
    ja? złośliwy? no co Ty... , przecież Twoje wywody na temat porównywania aparatów są takie czarujące
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

czyżbys nie słyszał plotek o body MX ?.
    Słyszałem, czytałem, ale nie za bardzo to poważnie biorę. Może nie mam racji, ale zobaczymy.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krasnystuff

Domyślnie

w kwestii ploteczek, na optycznych taki news:
    Nikon D3x jeszcze przed świętami
    Podobno już za 43 dni mamy poznać szczegóły dotyczące nowej, profesjonalnej lustrzanki Nikona wyposażonej w pełnoklatkowy sensor o wysokiej rozdzielczości. Jednak plotki dotyczące Sony, które przedstawiamy w dalszej części naszego artykułu stawiają pod dużym znakiem zapytania tą informację. Jak będzie w rzeczywistości? Zobaczymy niebawem.
    D80 N 35 1.8G T 17-50 2.8 N 70-300 VR SB-600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brun Zobacz posta
    w kwestii ploteczek, na optycznych taki news:
    Nikon D3x jeszcze przed świętami
    Podobno już za 43 dni mamy poznać szczegóły dotyczące nowej, profesjonalnej lustrzanki Nikona wyposażonej w pełnoklatkowy sensor o wysokiej rozdzielczości. Jednak plotki dotyczące Sony, które przedstawiamy w dalszej części naszego artykułu stawiają pod dużym znakiem zapytania tą informację. Jak będzie w rzeczywistości? Zobaczymy niebawem.
    A może w Łodzi?

Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów