Close

Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 124

Wątek: Hdr...

Domyślnie

Myślałem ze się jasno wyraziłem. Ja nic nie łączyłem tylko ten program. Ja tylko wyciągałem 3 jpg z RAW-a i wrzuciłem do niego.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej_laskowski Zobacz posta
    Myślałem ze się jasno wyraziłem. Ja nic nie łączyłem tylko ten program. Ja tylko wyciągałem 3 jpg z RAW-a i wrzuciłem do niego.
    no właśnie o to pytam TEN program tzn ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emgieb Zobacz posta
    Wybacz OT, ale... co to dokladnie jest za okap? ^_^
    Najlepszy OT jaki w życiu widziałem szczególnie biorąc pod uwagę napięcie jakie panuje w tym wątku
    RESPECT
    D90 + Nikkor 18-105mmVR + Nikkor 50mm f1.8 + Sigma 70-300+Manfrotto 785B

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej_laskowski Zobacz posta
    ...
    Myslę że dalasza dyskusja na przydatnością tego oprogramowania jest zbędna.
    Błyskawiczne uzyskanie niemozliwego do naświetlenia palnu jest fantastyczną sprawą.
    Trzeba to tylko umieć wykorzystać, do stworzenia obrazków na które można patrzeć, a tego to juz ode mnie nie można oczekiwać.
    Andrzej,

Czy dobry pomiar światła i WB nie dał by podobnego efektu?

Pozdrawiam

Domyślnie

Jak kupisz aparat z rozpiętością tonalną dwu - trzykrotnie większą od dotychczas produkowanych aparatów to jak najbardziej by wystarczyło
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Jak kupisz aparat z rozpiętością tonalną dwu - trzykrotnie większą od dotychczas produkowanych aparatów to jak najbardziej by wystarczyło

Ciekawe jest to, który "obrazek" bliżej oddaje to, co było w tym pomieszczeniu, w danej chwili, gdy Andrzej strzelił to coś.
    Który bardziej odpowiada temu, co Andrzej wówczas widział.

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinus Zobacz posta
    Ciekawe jest to, który "obrazek" bliżej oddaje to, co było w tym pomieszczeniu, w danej chwili, gdy Andrzej strzelił to coś.

Pozdrawiam
    A co za różnica. Ważne na co się lepiej patrzy teraz. A to i tak tylko jedna klatka. Gdyby zrobić BKT to spokojnie mozna by zobaczyć żarniki w lampkach nad stołem. Może to i blisko digartu już, ale efekt jest kapitalny i mam zamiar z tego skorzystać, czym niedlugo sie pochwalę.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinus Zobacz posta

Pozdrawiam
    Człowiek widzi inaczej niż aparat Ciekawie się czyta ten wątek przed snem
    Ja podsumuje to tak - wszystko jest dla ludzi tylko należy to robić z głową (bez skojarzeń)

Domyślnie brak odpowiedzi

O technice HDR usłyszałem wczoraj na spotkaniu grupy GKJ.
    Pokazałem moje zdjęcia Wrocławia zrobione wieczorem, a koledzy zasugerowali, żeby je powtórzyć techniką HDR.
    Wszedłem na forum, żeby poczytać o Wszych problemach z HDR i czegoś się dowiedzieć.
    Wydaje mi się, że na pytanie Orsacchiotto nikt do końca nie odpowiedział.
    Jeżeli HDR jest techniką poprawy dynamiki matrycy poprzez obróbkę 3 lub więcej prześwietlonych lub niedoświetlonych zdjęć, to nie wyobrażam sobie jak ktoś je zrobił samochodowi będącemu w ruchu.

Pytanie do Bombla:
    Czy mógłbyś opisać krok po kroku sposób obróbki jakiegoś swojego zdjęcia?

Czy ktoś używał do obróbki HDR jakiegoś darmowego programu?
    Czytałem, że jest jakaś wtyczka do GIMPa.
    Znalazłem pod Linuksem program Qtpfsgui, ale nie miałem czasu się nim bawić.
    (też nie lubię Micro$oftu)
    Pentax K5+Sigma 30 F/1,4+Tamron 17-50 F/2.8+Sigma 70-300+Sigma EX 10-20+Samyang 8mm Fish-eye+AF-540FGZ+kilka starych M42

Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów