nareszcie ktoś go zbanował![]()
Szukaj
nareszcie ktoś go zbanował![]()
D700 16,17-35,35
Zaciekawiony tematem sam sprawdziłem na ile to uzyteczne narzędzie ten HDR.
Mimo że widoczki zupełnie mnie nie interesują i nigdy nie miałem do czynienia z tą techniką efekt 5 minut pracy jest taki:
RAW:
I wyciągnięte z niego 3 jpg:
Myslę że dalasza dyskusja na przydatnością tego oprogramowania jest zbędna.
Błyskawiczne uzyskanie niemozliwego do naświetlenia palnu jest fantastyczną sprawą.
Trzeba to tylko umieć wykorzystać, do stworzenia obrazków na które można patrzeć, a tego to juz ode mnie nie można oczekiwać.![]()
Szary, cichy człowiek.
Wybacz OT, ale... co to dokladnie jest za okap? ^_^
osz... takiego offtopa to jeszcze nie widzialem chyba
fajny watek...
a zeby nie bylo offtopa z mojej strony to napisze ze wg. mnie HDR to HDR
(rozwiniecie tego skrotu i wyjasnienie padlo tutaj o ile dobrze pamietam)
A to na tych fotkach z pierwszej strony watku to poprostu JAKIS TAM sposob ich obrobki,
dlaczego uparcie nazywac to HDRem? Tego nie wiem.
Wiem ze jednemu sie spodoba innemu nie ot co.
Czy wszystko musi miec swoja nazwe?
Mozna to nazwac PWAIN - Postprocessing Without An Important Name
analogicznie jak ma to miejsce w przypadku standardu urządzeń utrwalających obraz,
na przykładzie skanerów, kart wideo lub kamer cyfrowych czyli TWAIN (Technology Without An Important Name)
(definicja stad )
I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?
Jestem po prostu na etapie dopracowywania projektu kuchni, a zwlaszcza wybierania okapu, stad pytanieJa mysle o takim:
http://www.ceneo.pl/150511
A co do tematu - dla mnie HDR jest technika pozwalajaca poradzic sobie w sytuacjach w ktorych nie radzi sobie matryca. Dobry HDR dla mnie to taki, przy ktorym ogladajacy zdjecie nie bedzie mial pojecia, ze powstalo z kilku wersji naswietleniowychTo jak z efektami 3D w filmach - dobre CGI to takie, ktorego nie widac
![]()
Skontaktuj się z nami