Close

Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 150

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    O proszę - inny twój post, chwile temu napisany: http://forum.nikon.org.pl/showpost.p...&postcount=107
    Z praktyki zawodowej powiem, ze to mozna leczyc. Daje to nawet dobre rezultaty. Dawniej bylo prosciej - lobotomia, elektrowstrzasy, po tygodniu pacjent byl jak nowonarodzony.

Powazniej mowiac: mamy tu przyklad postawy misyjnej, pomieszanej z kompleksem nizszosci oraz gleboka frustracje wynikajaca prawdopodobnie z ... (nie, nie napisze tego - tego mu nie zrobie).
    W kazdym razie wg mnie gosc ma problem - i nie mowie tego zlosliwie. Przeczytalem kilkadziesiat postow robina. Jestem przerazony. Jedyna rada: facet, kup se Canona i przestan trzepac konia. Wszystkim ulzy.
    2008.11.30 01:45 Koniec mojego pobytu na Forum ... Trzymajcie sie ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Jolania na pewno w lutym, marcu będzie taniej niż dziś za D700, jak Ci się nie pili bo nie potrzebny do czegoś tam to się nie spiesz.
    To mnie uspokoiłeś Robinie. Najwyżej zwrócisz mi róznicę w cenie, jeśli ta bedzie wyższa od dzisiejszej ;) Mimo róznych uszczypliwości pod Twoim adresem, piszę się pierwszy na Twoje opinie na temat D700.

Myslę, że wielu z tego forum mankamenty wybranych puszek bez uwag Robina, zauważyłoby zancznie później albo wcale. Płacimy spore pieniądze za sprzęt, co nie znaczy, że jest on jest ich wart. Odnoszę wrażenie, że czasem nie chcemy znać słabosci tych "cacek" by nie pluć sobie w brodę. Niedobrze...
    D70s + D300 + D700 + D750 + S 14-24/2,8 + S35/1,4 + N50/1,8 + N24-70/2,8 + N70-200/2,8 VRII + SB-800 + SB-900 + Zenit 122 + SLIK PX RO 500D

Witusch
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amadablam Zobacz posta
    Z praktyki zawodowej powiem, ze to mozna leczyc. Daje to nawet dobre rezultaty. Dawniej bylo prosciej - lobotomia, elektrowstrzasy, po tygodniu pacjent byl jak nowonarodzony.
    Jak widac powyzej, istnieje grozba zainfekowania slabszych przedstawicieli gatunku, niektore przypadki powinny trafic do izolatki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jolania Zobacz posta
    Myslę, że wielu z tego forum mankamenty wybranych puszek bez uwag Robina, zauważyłoby zancznie później albo wcale.
    I tu jest pies pogrzebany! Sformułowanie "albo wcale". Nie trzeba juz nawet dodatkowego komentarza.

Zastanawiam się przy okazji, jak ludzie mogli robic kiedykolwiek zdjecia, kiedy mieli w rekach taki szmelc. Vide 100 lat temu. Jak rozumiem D700 to (wg rozumowania niektorych) aparat, ktorym mozna robic tylko zdjecia testowe (BF, FF, kolor skory modelki, etc.).

Jestem bardzo, bardzo ciekaw, jakie zdjecia na co dzien robia Ci, ktorzy tak wszystko krytykuja. Po prostu chce je zobaczyc. Moze sie czegos naucze od mistrzow fotografii, ktorzy uwazaja np. ze istnieje na swiecie jeden wzorcowy kolor skory (sic!). Prosze, dajcie linki do Waszych prac. Ocenimy je wspolnie.
    2008.11.30 01:45 Koniec mojego pobytu na Forum ... Trzymajcie sie ...

Domyślnie

wypowiedz godna nagrody! brawo!!!
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Eeee tam. Nie znacie się. Ta skóra to jest bardzo ważny element fotografii ślubnej. Tam wszystko musi być zgodne z canonem (czyt. z kanonem !!!). Suknia ma być biaaaała, garnitur ma być czaaaarny, głębia ostrości ma być maluuuutka, a skóra ma być przeeeepiękna. Reszszta się nie liczy. Jeśli taka skóra nie spełnia warunków przeeeepiękności, to artysta ślubny może być wzięty za kotleciarza, a nic gorszego artyście przytrafić się przecież nie może.
    Ostatnio edytowane przez JK ; 27-10-2008 o 10:28
    Jacek

Domyślnie

jk
    to ze sie nie znamy to jest jasne od dawna!!! zas twoja wypowiedz sugeruje wydzielic i przykleic automatem do kazdego watka zaczynajacego tematy slubne. taki zestaw wytrych jaki podales wlasciwie zalatwia sprawe. swoja droga wielu sie pyta jak zarabiac a to przeciez takie proste)))))))

pozdro
    olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

niestety... Robin wyszuka wszystkie wady nawet tam gdzie ich nie ma i będzie nam o nich przypominał do czasu aż nie kupi sobie kolejnego aparat w którym będzie dokładnie tak samo... Zapomnijcie o radości posiadania D700 !! Robin zadba o to żebyście mieli dużo powodów do zmartwień albo przynajmniej wątpliwości...

JK, o czymś zapomniałeś ! A wieeelka bluro-winieta będąca podstawą kompozycji To przecież ona dba o to żeby Twój wzrok nie błądził po fotografi tylko dojrzał to co nawazniejsze
    Swoją drogą moda na tę blurowinietę zatacza corasz szersze kręgi. Oglądałem ostatnio prace na pressfoto bzwbk 2008 i wielu ich twórców ewidentnie już zna te trendy.
    Nawet w fotografii krajobrazowej, gdzie z racji stosowanych przysłon, ta przypadłość optyki nie powinna występować, a pojawia się coraz częściej
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    robin, zupełnie niepotrzebnie masz kompleksy wobec canona, bo topowe nikony są gorsze od canona tylko w jednej kwestii - ilość MPx, ba, w tej kategorii są gorsze od Sony - a wobec sony chyba kompleksów nie masz?
    W innych kwestiach sytuacja powraca do tej z za czasów manualnego analoga, gdzie to nikon królował na rynku (a ja wtedy miałem canona A1 ). W sprawności AFa dominacja canona się skończyła, w niskoszumnych matrycach też. Przez pewien czas częśc osób będzie sądziła, że canon górą, ale to tak z rozpędu. Ciężko zmienić przyzwyczajenia. Skoro ty jako posiadacz nikona mając lepszy sprzet, uważałeś że masz gorszy, to trzeba było poczekac i kupic 5Dmk2 - wg ciebie najlepsze body. Nie cierpiałbys tak a i nam byś dał odpocząć od takch tekstów. Bezsensownych IMHO.
    Oj nie dobrze, nie dobrze. Naprawdę nie potrzebnie starasz się mi doczepić jakąś mordę. Mam swoje zdanie i nikt go podzielać nie musi. Zawsze staram sie zachować obiektywizm. Wraz z nabyciem danego aparatu nie nabywam obowiązku zachwalania go czy też krytykowania. Nigdzie na fakturze o tym zapisu nie znajduję. W linku który przytoczyłeś- trafnie, moim zdaniem pliki ze starej piątki są przyjaźniejsze w obróbce dla fotoamatora co się nie lubi za długo pierdzielić Co także nie zmienia faktu, że życie składa się z kompromisów . W doborze żony samochodu, jak i sprzętu fotograficznego. Z wielu wielu kompromisów. Mnie nie stać na bezkompromisowość z resztą jak wielu userów sprzętu Nikona czy Canona. Ten drugi jest jeszcze na rynku liderem czy chcesz czy nie . Mi to nie przeszkadza, ani nie powoduje kompleksów, uwierz. Wystarcza mi, ze Nikon świetną serią aparatów od totalnej amatorszczyzny do pełni profesjonalnych jest już tylko malutki kroczek za Canonem. Coraz mniejszy z resztą ten kroczek
    A już zupełnie dziwne i brzydkie jest na siłę wmawianie mi co mi jest potrzebne i odsyłanie mnie do konkurencji. Ja wiem co mi potrzebne co cenię i za tym głosuję swoją kieszenią. Ma nadzieje, że się po prostu rozpędziłeś bo zazwyczaj trzymasz fason w odróżnieniu od kilku kolegów na forum którzy ......... echhh, szkoda słów.
    ps.
    sorka, że z opóźnieniem odpisuje, ale nie mam czasu bo rozkoszuje się plusami dodatnimi siedemsetki.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 28-10-2008 o 10:35

Domyślnie

Na temat puszki bądź szkła chętnie przeczytam każdą opinię, co nie znaczy że z każdą muszę się zgadzać.

Agresywne, a niekiedy również wulgarne komentarze świadczą jedynie o ich autorach.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów