Close

Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 150
    autograf
    Gość

Domyślnie

robin102 - kupiłeś w końcu D700? Bo już się pogubiłem..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez autograf Zobacz posta
    robin102 - kupiłeś w końcu D700? Bo już się pogubiłem..
    Kupił.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Robin, nie obraź się, ale jesteś jak kurek na dachu - tak zapieje jak wiatr zawieje
    Sranie w banie kupuje to co wydaje mi się potrzebne albo będzie potrzebne, aaaaaaaa i nie obrażam się (przynajmniej na Ciebie)
    Przemo kupuj w FJ bo jeszcze dużo w normalnej cenie w sobotę było i się nie stresuj. Najwyżej tydzień pośpisz na balkonie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Przemo kupuj w FJ bo jeszcze dużo w normalnej cenie w sobotę było i się nie stresuj. Najwyżej tydzień pośpisz na balkonie
    Jakie ceny D700 prognozuje na przełom stycznia i lutego 2009? Nie wiem czy czekać czy też iść na balkon...
    D70s + D300 + D700 + D750 + S 14-24/2,8 + S35/1,4 + N50/1,8 + N24-70/2,8 + N70-200/2,8 VRII + SB-800 + SB-900 + Zenit 122 + SLIK PX RO 500D

Domyślnie

prawda jest taka, że mamy obecnie chyba najtańszego d700 na świecie. Nie sądzę żeby kolejna dostawa była tak atrakcyjan cenowo... galopujący wzrost kuprsu dolara i euro może się na d700 (i nie tylko) odbić chyba bardzo znacząco.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Konkretnie to porównywanie dwóch korpusów D700 i 5D MKl to absolutna bzduuura. Dziwne jest też porównywanie D700 z 5DMKll który to w wielu aspektach zjada na śniadanie D700, podobnie jak D700 w wielu sprawach góruje nad nową piątką (znaną przynajmniej ze specyfikacji). Pisząc, że Nikon jest kroczek za Canonem to wielkie uznanie z mojej strony dla tego producenta (na pewno się ucieszy ) Canon to potężny producent wielu urządzeń małych i dużych, tanich i bdb. drogich (kamery) związanych bezpośrednio z obrazowaniem i jego przetwarzaniem. W wielu aspektach będą pierwsi i lepsi. A Nikon wciąż drepcze po piętach i nie odpuszcza jak wymiękło paru innych graczy. To mi sie właśnie podoba, a i to, że stać mnie na Nikona, a nie na Canona (słowo STAĆ nie interpretować tylko i wyłącznie od strony finansowej) Teraz tylko czekam na trzy-cztery szkła AF-S bo obecne na śrubkę w tańcu nie wyrabiają i kroczek zmniejszy sie do minimalnego, albo zrówna się
    robin, zupełnie niepotrzebnie masz kompleksy wobec canona, bo topowe nikony są gorsze od canona tylko w jednej kwestii - ilość MPx, ba, w tej kategorii są gorsze od Sony - a wobec sony chyba kompleksów nie masz?
    W innych kwestiach sytuacja powraca do tej z za czasów manualnego analoga, gdzie to nikon królował na rynku (a ja wtedy miałem canona A1 ). W sprawności AFa dominacja canona się skończyła, w niskoszumnych matrycach też. Przez pewien czas częśc osób będzie sądziła, że canon górą, ale to tak z rozpędu. Ciężko zmienić przyzwyczajenia. Skoro ty jako posiadacz nikona mając lepszy sprzet, uważałeś że masz gorszy, to trzeba było poczekac i kupic 5Dmk2 - wg ciebie najlepsze body. Nie cierpiałbys tak a i nam byś dał odpocząć od takch tekstów. Bezsensownych IMHO.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

wojteh
    Gość

Domyślnie

jestem przekonany ze robin102 wie o tym - tak tylko się droczy

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    robin, zupełnie niepotrzebnie masz kompleksy wobec canona, bo topowe nikony są gorsze od canona tylko w jednej kwestii - ilość MPx, ba, w tej kategorii są gorsze od Sony - a wobec sony chyba kompleksów nie masz?
    W innych kwestiach sytuacja powraca do tej z za czasów manualnego analoga, gdzie to nikon królował na rynku (a ja wtedy miałem canona A1 ). W sprawności AFa dominacja canona się skończyła, w niskoszumnych matrycach też. Przez pewien czas część osób będzie sądziła, że canon górą, ale to tak z rozpędu. Ciężko zmienić przyzwyczajenia. Skoro ty jako posiadacz nikona mając lepszy sprzet, uważałeś że masz gorszy, to trzeba było poczekac i kupic 5Dmk2 - wg ciebie najlepsze body. Nie cierpiałbys tak a i nam byś dał odpocząć od takch tekstów. Bezsensownych IMHO.
    Jacku przyjacielu Ty mój najdroższy. Zero kompleksów u mnie, naprawdę uwierz na słowo humoru. Żartuje sobie trochę z ortodoksyjnymi kolegami i z naszą (naszym) forumową matką wszystkich Nikoniarzy. Ja naprawdę wiem co wart jest dziś D700 i wiem co wart (teoretycznie 5DMKll) To inne aparaty dla userów o innych preferencjach. W ostatnich moich preferencjach wydaje mi się, że nowa piątka mogła by być dla mnie lepsza, wydaje się bo ani jej nie ma ani się z nią nie lubię. Pomyślałem głośno, pokombinowałem i wyszło, że dalej przytulam się bez kompleksów do aparatów wojennych. Aparatów którymi mam nadzieję, że na ślubie też dam rady, bo często ślub czy wesele to niezła zawierucha szczególnie tu na wschodzie. Dałem radę D300, dam radę cięższym D700 tylko te przebarwienia mnie irytują i te straszne szumy na ISO 1600
    Opinni o D700 klikał w klawiaturę nie będę (zresztą odpowiedni wątek skrzętnie zamknięty).
    Niech matka śpi spokojnie .
    Zamieszczę recenzje gdzieś w sieci, a ciekawscy i ceniący moje zdanie wiedzą jak do mnie trafić i śmiało mogą pytać. Coś wymacam, wyszukam to się podzielę z nimi podzielę.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Jolania na pewno w lutym, marcu będzie taniej niż dziś za D700, jak Ci się nie pili bo nie potrzebny do czegoś tam to się nie spiesz.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 26-10-2008 o 22:23

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amadablam Zobacz posta
    mysle sobie, ze to chyba jest tak, ze jedni z onanizmu wyrosli, a inni zamienili go na "sprzetowy"
    BTW: ktos widzial kiedykolwiek zdjecia robina?
    On przewaznie baterie foci -przewaznie trojkami
    D 300 - N 24-70D / T 12-24 PRO / SB - 800 / N 50 - 1,4 AFS
    Najgorsze jest pierwsze 100 000 Zdjec

Domyślnie

... Zero kompleksów u mnie, naprawdę uwierz na słowo humoru. Żartuje sobie trochę z ortodoksyjnymi kolegami i z naszą (naszym) forumową matką wszystkich Nikoniarzy.
    niestety większość z nas chyba nie wyłapuje tego co piszesz jako żarty. Nie brzmi to śmiesznie, a raczej sceptycznie czy szyderczo, nawet jak dołączysz czasem emotikonkę. Czytaj może w takim razie 2x swoje teksty przed opublikowaniem, uwzględniając to, że czytaja je osoby o innym poczuciu humoru.

Ja naprawdę wiem co wart jest dziś D700 i wiem co wart (teoretycznie 5DMKll) To inne aparaty dla userów o innych preferencjach. W ostatnich moich preferencjach wydaje mi się, że nowa piątka mogła by być dla mnie lepsza, wydaje się bo ani jej nie ma ani się z nią nie lubię. Pomyślałem głośno, pokombinowałem i wyszło, że dalej przytulam się bez kompleksów do aparatów wojennych.
    nie wiem czy się cieszyć, że cię przekonałem do różnych preferencji z tymi body, byłeś tak zachwycony tymi MPx u canona. A to są moje preferencje (co nie znaczy, że nie możesz mieć podobnych) fotografa studyjnego, a nie tego robiącego śluby. Jakoś canon nie zachęca mnie do przesiadki i o ile mnie nikon nie zniechęci następnym swoim wynalazkiem, to ja zostaje w tym systemie. Natomiast ty - jak cię ciągnie do innej marki to się nie męcz. Zmieniaj. Pieniądze to nie wszystko. Trzeba tez mieć zadowolenie z posiadanego sprzętu. Wyraźnie go nie masz. Ja to nie piszę na podstawie tego twojego jednego postu, a całej postawy jaką prezentujesz na forum.

O proszę - inny twój post, chwile temu napisany: http://forum.nikon.org.pl/showpost.p...&postcount=107

nie męcz się, zmieniaj system.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 26-10-2008 o 22:44
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów