Close

Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 150

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rabijki Zobacz posta
    ja zas zauwazylem duzo gorsze wizualnie rezultaty na czulosci 640 niz 800??? dla mnie to chore, nie przeszkadza ale za cholere nie moge sobie wytlumaczyc logicznie tego faktu.
    Gdzies natknąłem się na opinię (może nawet na forum), że te pośrednie watości ISO pomiędzy "pełnymi" są generowane sztucznie obróbką w puszce zdjęć wykonanych de facto na innych czułościach (właśnie tych "pełnych") - na zasadzie mniej więcej sztucznego ISO 100 - LOcośtam. To by trochę tłumaczyło ten efekt.

Jeśli chodzi o szum, to też nie używam żadnego odszumiania w puszce - jak dla mnie wpływa raczej negatywnie na efekt finalny. Zresztą w D300 szum nie jest wcale taki nieprzyjemny wizualnie, wolę go na pewno bardziej od "zblurowanych na gładko" zdjęć.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Akurat w kwestii korpusów które masz na myśli jest odwrotnie. ....
    Konkretnie to porównywanie dwóch korpusów D700 i 5D MKl to absolutna bzduuura. Dziwne jest też porównywanie D700 z 5DMKll który to w wielu aspektach zjada na śniadanie D700, podobnie jak D700 w wielu sprawach góruje nad nową piątką (znaną przynajmniej ze specyfikacji). Pisząc, że Nikon jest kroczek za Canonem to wielkie uznanie z mojej strony dla tego producenta (na pewno się ucieszy ) Canon to potężny producent wielu urządzeń małych i dużych, tanich i bdb. drogich (kamery) związanych bezpośrednio z obrazowaniem i jego przetwarzaniem. W wielu aspektach będą pierwsi i lepsi. A Nikon wciąż drepcze po piętach i nie odpuszcza jak wymiękło paru innych graczy. To mi sie właśnie podoba, a i to, że stać mnie na Nikona, a nie na Canona (słowo STAĆ nie interpretować tylko i wyłącznie od strony finansowej) Teraz tylko czekam na trzy-cztery szkła AF-S bo obecne na śrubkę w tańcu nie wyrabiają i kroczek zmniejszy sie do minimalnego, albo zrówna się
    Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    .. myślał marketingowcy N i C i co pół roku motał się i wyrywał włosy z głowy czy nie zmienić może systemu, bo przecież "w tej chwili" X jest "lepszy" niż Y....
    Się nie motam Przemku tylko długo decyzje podejmuję, niestety czasem popędzony zawirowaniami rynkowymi i wygodnictwem.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 26-10-2008 o 16:24

Witusch
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Pisząc, że Nikon jest kroczek za Canonem to wielkie uznanie z mojej strony dla tego producenta (na pewno się ucieszy )
    Nikon (i nie tylko), ma gleboko w ***** Twoje dla niego uznanie. Sorry, ale nie moglem sie oprzec, chociaz wiem, ze na kazdym forum jest taki TROLL, ktorego bawi prowokowanie innych. Bijesz piane, a Twoje wypowiedzi oprocz tego, ze irytuja porzadnych ludzi, nie maja zadnego zwiazku z fotografia, gdybym byl Modem dalbym Ci bana za spam.

autograf
    Gość

Domyślnie

Witusch - a ja Tobie za tą wypowiedź!

Domyślnie

Konkretnie to porównywanie dwóch korpusów D700 i 5D MKl to absolutna bzduuura.
    To nie ja tak zażarcie dyskutowałem w rzeczonym temacie.

Dziwne jest też porównywanie D700 z 5DMKll
    Dlaczego? To najtansze (nowe) korpusy pełnokatkowe z dwóch konkurujących ze sobą stajni.
    Przecież to Ty nie raz pisałeś, że masz rebus w wyborze między właśnie D700, a mk2... Więc nie pisz teraz durnot w stylu, że dziwne jest porównanie tych dwóch puszek..
    Robin, nie obraź się, ale jesteś jak kurek na dachu - tak zapieje jak wiatr zawieje

Witusch
    Gość

Domyślnie

Dlaczego? Moja wypowiedz jest dosadna, ale nie wulgarna.

Domyślnie

nie badzcie wszyscy bardziej swieci niz papiez. nikt tu nikogo nie obraza wiec moderowanie jest zbedne. wydaje mi sie ze coraz trudniej wam wytrzymac bez kontroli modow i sami sie na wzajem prowokujecie. nie wiem tylko po jaka cholere.

olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

autograf
    Gość

Domyślnie

Olo, jakoś sobie czytam po cichutku tylko. I jeszcze w tym wątku się nie wypowiedziałem. Ale wnerwa dostaję jak mi ktoś zaczyna wycieczkować.

Domyślnie

ja wiem ale spokojnie bo znow sie zrobi jazda i bedzie kolejna bitwa a skonczy sie jak zawsze.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

jak dzieci , normalnie jak dzieci, brakuje tylko "a mój tata i tak jest większy i Twojego zbije" (choć już jest wzywanie modów do banowania, co mogłoby być podobnie odebrane )
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów