Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: czasy w d700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinio Zobacz posta
    Może w takim razie należy szybko usunąć ten wątek, zanim się całe forum o tym dowie
    Well, usuńmy całe forum, wtedy dopiero będą zdjęcia

P.

Domyślnie

Macie zaiste rewolucyjne pomysły
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacoslavgth Zobacz posta
    was o cos zapytać - widze ze jednak błądze w chmurach ale dzieki za informacje, jak zobaczyłem zdjecia to sie odarzu zapaliłem do tego, pozostane jednak przy tradycyjnej cyfrowej fotografii
    Mimo wszystko, gdybyś chciał coś poczytać, to polecam Ci odnalezienie wydania:

ChIP FOTO-VIDEO digital nr 11(5)2004. Był obszerny artykuł o fotografii wszechświata bez bardzo drogiego sprzętu.
    Ja nie mam tego numeru, ale pamiętam jak czytałem i było to z sensem napisane. Co do numeru jestem pewny , bo mam nr poprzedzający z zapowiedzią artykułu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szuwar Zobacz posta
    Mimo wszystko, gdybyś chciał coś poczytać, to polecam Ci odnalezienie wydania:

ChIP FOTO-VIDEO digital nr 11(5)2004. Był obszerny artykuł o fotografii wszechświata bez bardzo drogiego sprzętu.
    Ja nie mam tego numeru, ale pamiętam jak czytałem i było to z sensem napisane. Co do numeru jestem pewny , bo mam nr poprzedzający z zapowiedzią artykułu.
    postaraj sie poszukać, bo zdjęcia zrobiły na mnie ogromne wrażenie

Domyślnie

postaraj sie poszukać, bo zdjęcia zrobiły na mnie ogromne wrażenie
    Są lepsze źródła wiedzy astrofoto, niż czip Zapewniam. Gógel na hasło "sezamie otwórz mi astroskarbiec tajemny"... no, wystarczy samo "astrofotografia" wyrzuci tyle wyników, że ho ho. Z wiedzą merytoryczną, dogłębną i sprawdzoną.
    I co by ktokolwiek napisał, nie łudź się, nie da się zrobić takiej foty ot tak.

P.

Domyślnie

dzis zrobie próby, myśle ze na początek 800 iso styka, generalnie interesuje mnie cos takiego
    http://www.onephoto.net/info.php3?id=537844
    odświeżę nieco wątek , na dp znalazłem interesującą dyskusję w temacie

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=29860395

oraz linka do http://www.astrotrac.com/

można znaleźć rozwiązanie, choć kosztowne.

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 01-11-2008 o 20:50 Powód: ORTO! Bój się Boga, chłopie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Jakubows Zobacz posta
    odświeżę nieco wątek , na dp znalazłem interesującą dyskusję w temacie

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=29860395

oraz linka do http://www.astrotrac.com/

można znaleźć rozwiązanie, choć kosztowne.

pozdrawiam
    Hm, nie spotkałem się z tym rozwiązaniem nigdy i chyba jestem nieco sceptyczny. Szczególnie jak zobaczyłem ich wykres periodic error. Aż mi się wierzyć nie chce.

poza tym, bądźmy szczerzy, to niezwykle tanie rozwiązanie.

I co więcej, prowadzenie czasowo ograniczone - co w poważnej astrofoto (jak pokazana wcześniej na fotce) jest za mało. Nie mówiąc o tym, że tam fotografowano przez teleskop.

P.

Domyślnie

fakt, że nie jest to drogie rozwiązanie co może budzić pewną nieufność. Z drugiej strony przykładowe fotki są zachęcające, mimo , że wykonane lustrzankami. Zastanawiam się czy mimo wszystko nie zainwestować w ten patent. Poszperam jeszcze i poszukam opinii użytkowników.

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    Też mi sie to gdzieś obiło o uszy. Podobno d300 radzi sobie lepiej.
    oj watpie, zeby d300 radzil sobie lepiej z dlugimi czasami od d3/d700 skoro ma tyle samo pikseli, ale upakowanych na mniejszej powierzchni. z drugiej strony naswietlalem kiedys dla testu 20min w cieply dzien na iso lo 0.7 i nie jest zle. wrzucam szumopogladowo wycinek. to awb, miejskie niebo i jpg ze wszystkim na minimum, wiec reszta prosze sie nie sugerowac jeszcze nie probowalem, ale mysle, ze w zime da rade godzinke wyciagnac bez ekstremalnej kaszy.

d300 mb-d10 n16-85 n50/1.4ais n55/2.8 n70-200 mf055xprob+488, sb-900
    wlasne gniotowanko

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

Domyślnie

Ruch gwiazd i innych obiektów najlepiej chyba na slajdzie uzyskać..tam o szumie nie ma mowy, a kupując jakiegokolwiek analogowego nikosia na archaiczny, gwintowany wężyk spustowy to bardzo mały koszt. A sam taki wężyk z blokadą to jakieś 30PLN. To jest najtańsza astrofotografia ale całkiem przyjemna...

Można z dziewczyną pojechać pod namiot na jakieś bezludzie...aparat na statyw...uruchomić całe ustrojstwo - niech se naświetla!!...i "pospędzać" czas w głuszy (chyba że ktoś lubi inaczej) w namiocie
    instagram.com/darkroomnightlife

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów