Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: czasy w d700

Domyślnie

Tylko koledze założycielowi (wątku ;P ) nie chodzi o ruch gwiazd (o tematykę pozawątkową nie wnikam ), tylko o uzyskanie konkretnych obrazów obiektów deep space. A to zupełnie inna bajka.

P.

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pavvel Zobacz posta
    Tylko koledze założycielowi (wątku ;P ) nie chodzi o ruch gwiazd (o tematykę pozawątkową nie wnikam ), tylko o uzyskanie konkretnych obrazów obiektów deep space. A to zupełnie inna bajka.

P.
    no wiem wiem ale kolega autor już zwątpił w deep space z racji shallow budget
    instagram.com/darkroomnightlife

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malisz Zobacz posta
    oj watpie, zeby d300 radzil sobie lepiej z dlugimi czasami od d3/d700 skoro ma tyle samo pikseli, ale upakowanych na mniejszej powierzchni. z drugiej strony naswietlalem kiedys dla testu 20min w cieply dzien na iso lo 0.7 i nie jest zle. wrzucam szumopogladowo wycinek. to awb, miejskie niebo i jpg ze wszystkim na minimum, wiec reszta prosze sie nie sugerowac jeszcze nie probowalem, ale mysle, ze w zime da rade godzinke wyciagnac bez ekstremalnej kaszy.
    Nie twierdzę że będzie lepiej w D300. Na pewno będzie inaczej. Tak przynajmniej twierdzi taki jeden pan:

"Let's start with amp noise: very good. But there's a caveat. Generally, we aren't worried about amp noise until we start shooting long exposures. The problem with the D700 is that it will absolutely start producing very visible colored hot pixels on long exposures unless you turn on Long Exp NR. This is actually very disappointing performance, and about as bad as the D80. I will note that my D700 is not quite as bad as my D3 in this respect, but compared to most other Nikon DSLRs, it's in that same category of "hot pixler" that the D1x, D80, and D3 are."

Całość tutaj: http://www.bythom.com/nikond700review.htm

Moje sample z d300: http://forum.nikon.org.pl/showpost.p...5&postcount=24

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pavvel Zobacz posta
    P.
    tak, ale laczy je problem dluzszych ekspozycji zdaje sie. ja z racji wymagan ekonomicznych przestalem interesowac sie glebokim kosmosem, choc tematyka ciekawa

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    Nie twierdzę że będzie lepiej w D300. Na pewno będzie inaczej. Tak przynajmniej twierdzi taki jeden pan:
    faktycznie, nawet czytalem ten artykul jakis czas temu, ale zapomnialem o tamtej czesci. ciekawe.
    d300 mb-d10 n16-85 n50/1.4ais n55/2.8 n70-200 mf055xprob+488, sb-900
    wlasne gniotowanko

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów