Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 51

Wątek: HDR bez bajki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinio Zobacz posta
    Widzę, że wątek ciekawie się zapowiada. Z chęcią "posłucham" doświadczonych użytkowników. Sam, w dobrze działające automaty przy HDR-ach nie wierzę.
    To może coś ukręcisz z moich 3fotek albo pokażesz jakiś swoje dzieło (tfu)HDR-owate i opiszesz jak to uczyniłeś. Zapraszam do zabawy

pozdrawiam
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikuś Zobacz posta
    Zostałem zauroczony możliwościami opisanymi na http://www.fotal.pl/artykul/HDR_DRI_..._doc13616.html gdzie "połaczenie" Photomatixem tamtych trzech fotek dało mz dobry efekt.. Być moze było to proste zdjęcie dla automatu.. który jednak mozna skorygować i w takich przypadkach jak ten podany sprawdził się. Przy moim zdjęciu nie do końca...
    No wiesz, nie każdy zostaje Maćkiem Duczyńskim w 10 minut..... Uważam że On akurat nie-bajkowe HaDeeRowanie opanował do perfekcji i jednak w głównej mierze korzysta z algorytmów Photomatixa. Czyli że da się. Z tym że tu zapewne kluczem do sukcesu jest idealna wręcz jakość materiału wejściowego.

To może coś ukręcisz z moich 3fotek albo pokażesz jakiś swoje dzieło (tfu)HDR-owate i opiszesz jak to uczyniłeś. Zapraszam do zabawy

Ja bym sie chętnie pobawił ale nie ma tych 3ech fotek do pobrania I dodatkowo jesli jest to bym NEFa, RAWa, RAFa czy co tak bezstratnego Twoja pucha produkuje, też poprosił

Domyślnie

Ja jeszcze w HDR-y się nie bawiłem, więc nie ma co pokazywać
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinio Zobacz posta
    Ja jeszcze w HDR-y się nie bawiłem, więc nie ma co pokazywać
    możesz się tym pobawić, zapraszam( innnych oczywiscie też):

http://odsiebie.com/pokaz/714152---5398.html

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

seth
    Gość

Domyślnie

poszedłbym w takim kierunku +/- (korzystając z photomatixa)

ale myślę, że jeszcze się z tym pobawię w wolnej chwili. Pozdrawiam

edit: na tym czarnym tle to chyba zdecydowanie "-" niż "+"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturjb Zobacz posta
    o shit! faktycznie
    To stara sztuczka Nie znałeś tego?

Domyślnie

...a co na to Maciek Duczyński...??

Pozdrawiam i obserwuję wątek
    Paweł
    "... ponieważ droga jest celem..."

Domyślnie

Czyż nie prościej kliknąc w NC4 na opcję D-Lighting lub w NX skorygować Highlight & Shadow Protection
    W tym przypadku w NC4 opcja D-Lighting "Better Quality (HQ)" wygląda lepiej niż "Fast (HS)"

Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów