Close

Strona 82 z 96 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 811 do 820 z 957

Wątek: D90 - no i jest

df
    Gość

Domyślnie

Zdjęć nie stety nie będę umieszczał z wiadomych względów (na pewno 'młodzi" nie życzyli by sobie, aby ich zdjęcia krążyły po necie) - no może tylko wycinki lub jak powycinam twarze , tylko proszę o informację czego przykłady chcecie zobaczyć, może jak ktoś ma jakieś pytania, to proszę.
    Ostatnio edytowane przez df ; 29-09-2008 o 11:30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bigu1975 Zobacz posta
    Niekoniecznie - wystarczy, że dla D300 Nikon przeprowadza mapowanie "uszkodzonych" pixeli w procesie produkcji a dla D90 tego nie robi.
    Mapowana jest każda matryca. Nie tylko te do aparatów cyfrowych.

Domyślnie

Tak ogładam te testy i nie wiem czy źle widzę ale rzuciło mi się w oczy to że szum faktycznie mniejszy od d80 ale zaq to plackowaty, czy to w takim przypadku jest takie bardzo dobre trudno powiedzieć.pzdr
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Domyślnie

no i puszka wymieniona
    Po dość pobieżnych oględzinach, wygląda na to, że nowa, wolna jest od hotów
    Co do plackowatego szumu, o którym pisał fader_audio to wydaje mi się, że duże znaczenie ma czy jest włączone i na jakim stopniu odszumianie w aparacie.
    Jeszcze nie bawiłem się RAW'ami więc nie wiem jak będzie z szumem w tym formacie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bigu1975 Zobacz posta
    To samo było dla duetu D200/D80. Po ukazaniu się D80 dpreview był zalewany postami o dead/hot pixelach. Serwis robił mapowanie od ręki. Natomiast dla D200 takich postów było zdecydowanie mniej
    U mnie od nowości 5 hotów, soczystozielonych, ułożonych w krzyżyk Nie zauważyłem od razu, ale trudno. Póki co - jakoś z tym żyję.
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

jeśli możecie to wrzućcie linki do fotek w wysokiej rozdzielczości z ISO=>800 - jakiś ciemny kościół, wesele itp. A z tymi bad pixelami to jakiś koszmar. Zastanawiam sie czy Nikon nie za bardzo pospieszył się z modelami produkcyjnymi - czas gonił i olali kontrolę jakości

Domyślnie

Nie cierpię na hotofobię ale 5 sąsiadujących hotów to już tłok. AFAIR nawet w panelach LCD może to być podstawą do wymiany (nawet wg. mniej restrykcyjnych norm).

Domyślnie

pooglądaj marer bo ja po dokładnym przyjrzeniu się, znalazłem hota w tej wymienionej puszce.
    Jest zielony i w rogu, mniej widoczny niż poprzedni, więc pitole nie będę trzeci raz puszki wymieniał, bo wcale nie jestem pewny czy trzecia będzie OK.
    Ale coś dużo przypadków jak na początek sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    pn, z całym szacunkiem, ale to juz zaczyna byc nudne...
    W kilku Twoich postach widzialem, ze pisales, ze d300 byłby dla Ciebie wymarzonym aparatem... On tez nie ma ISO100. Ty jestes jak ten kurek na dachu - "tak zapieje jak wiatr zawieje"
    D300 nie ma ISO 100? zobacz w specyfikacji opcja LOW

http://www.optyczne.pl/538-Nikon_D30...a_aparatu.html

jest jak byk.

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aberrator Zobacz posta
    D300 nie ma ISO 100? zobacz w specyfikacji opcja LOW

http://www.optyczne.pl/538-Nikon_D30...a_aparatu.html

jest jak byk.
    Właśnie. Opcja LOW, nie ISO 100... :P

Strona 82 z 96 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492 ... OstatniOstatni