Close

Strona 56 z 95 PierwszyPierwszy ... 646545556575866 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 950

Domyślnie

Dawno nie pisałem...

O rzesz k*&^a jego mać - urywa łeb z płucami - że zacytuję czornyja.

Powiem szczerze, że o takiej funkcjonalności marzyłem. Jak masz zwykłą kamerę video to najczęściej napieprza się trylion ujęć bez żadnego sensu. Kuźwa chcę 5D mkII !!! Na razie poczekam na nikona z takimi możliwościami, ale obawiam się, że moja cierpliwość przegra z czasem który musiałbym czekać.

Kręcę trochę i od jakiegoś czasu szukałem kamerki HD, ale to co jest to generuje obraz słaby lub bardzo słaby a o głębi ostrości można powiedzieć, że właściwie się nie kończy i nie rozpoczyna bo jest wszędzie. Jak znalazłem kamerę z której obraz mi odpowiada to po pierwsze kosztuje majątek a po drugie wiem, że nie będę jej tachał bo przy niej moje D300 z 24-70 to żartobliwa zabawka.

Dla mnie gites malines - rozumiem, że w C5D mk II jest autofocus w trybie video a w d90 afa brak...

Pozdrawiam

Grzegorz
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Domyślnie

Filmik rzeczywiście jest fenomenalny, ale robiony i składany był przez profesjonalistów.
    Zaryzykuję twierdzenie, że z D90 dałoby się uzyskać niewiele gorszy, gdy wzięłyby się to np. te same osoby

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Filmik rzeczywiście jest fenomenalny, ale robiony i składany był przez profesjonalistów.
    Zaryzykuję twierdzenie, że z D90 dałoby się uzyskać niewiele gorszy, gdy wzięłyby się to np. te same osoby
    technicznie rzecz biorac, to daloby sie jesli mowisz o wymiarze ekranowym. ale to co jest na
    blogu to 1/4 rozmiaru. dla porownania HD 720p z HD 1080p polecam sciagnac i obejrzec (na
    dostatecznie duzym ekranie) trailery z http://www.hd-trailers.net/
    nie jest to roznica drastyczna z punktu widzenia dzisiejszych standardow (bo w porownaniu
    z DVD to i 720p "kopie") ale jednak 1080p jest zauwazalnie lepsze.

dodatkowa zaleta 5D jest tu, badz co badz, mniejsza GO, i jest to jak najbardziej
    wykorzystywane w tym filmie (bynajmniej nie przypadkowo)

natomiast niewatpliwie i D90 daloby sie zrobic nie mniej efektowny film.

natomiast gwozdziem programu tutaj jest to, ze ten film zrobil facet w 3 dni inwestujac
    wlasna kase i czas. i to bylo z jego strony wizjonerskie. to ze teraz inni tez tak moga...
    pewnie... jak Edison wymyslil zarowke, to tez tak wszyscy mogli... tylko nikt na to
    wczesniej nie wpadl

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Nie ma co porownywac - D90 to puszka dla amatora, wiec i filmowanie ma mniej mozliwosci. 5d celuje wyzej, wiec tryb filmowy jest lepszy... a sam wynik uzywania zarowno 5d jak i D90 [podobnie jak w fotografii] zalezy od czlowieka
    Proste. Jak wyjdzie D8xs to bedzie nagrywal w 4k jak RED, a nie w jakims fullhd dla plebsu
    Ostatnio edytowane przez shaolin ; 24-09-2008 o 10:06

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Nie ma co porownywac - D90 to puszka dla amatora, wiec i filmowanie ma mniej mozliwosci. 5d celuje wyzej, wiec tryb filmowy jest lepszy... a sam wynik uzywania zarowno 5d jak i D90 [podobnie jak w fotografii] zalezy od czlowieka
    Proste. Jak wyjdzie D8xs to bedzie nagrywal w 4k jak RED, a nie w jakims fullhd dla plebsu
    no...

tylko glupio bedzie tak... w plener z akumulatorem od Stara

Domyślnie

hehe... no i powoli okazuje się, że wszystkim zależy głównie na videofilmowaniu Ja na szczęści pozbawiony jestem tych ciągot... Tak jak pisałem fajnie by było gdyby to w moim body było, ale jako dodatek. Może kiedyś będzie to dla mnie ważniejsze, może kiedyś nikon też coś takiego zaoferuje.
    Nawiasem mówiąc, zazdroszczę osobom które potrafią jednocześnie myśleć "fotograficznie" i "filmowo"... dla mnie zrobienie dobrego zdjęcia jest już wyzwaniem a co dopiero nakręcenie przy tym materiału filmowego...
    Ostatnio edytowane przez Pawel Pawlak ; 24-09-2008 o 10:34
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Ciekawe jak to cale LV i filmowanie wplywa na zuzycie matrycy i umieranie pikseli....
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Domyślnie

generalnie po tym filmiku widać że marketingowcy canona - odwalili kawał dobrej roboty - aparat będzie sprzedawał się jak ciepłe bułeczki, co mnie akurat cieszy bo Nikon będzie musiał konkurować ceną

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Ja na szczęści pozbawiony jestem tych ciągot... fajnie by było gdyby to w moim body było, ale jako dodatek. Może kiedyś będzie to dla mnie ważniejsze, może kiedyś nikon też coś takiego zaoferuje.
    Nawiasem mówiąc, zazdroszczę osobom które potrafią jednocześnie myśleć "fotograficznie" i "filmowo"... dla mnie zrobienie dobrego zdjęcia jest już wyzwaniem a co dopiero nakręcenie przy tym materiału filmowego...
    W Canonie 5DmkII również jest to dodatek - to nie kamera HD.
    Pawle, czytając Twoje wypowiedzi nie sposób przyczepić Ci łatki z powiedzeniem "jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma..."
    "nie mam to nie chcę, jakby bylo to bym chciał"
    Fanatykom Nikona ciężko przełknąć, że puszka na "C" może być wogóle w czymkolwiek lepsza, użyteczniejsza, ale zrozum, że jest ogromna rzesza ludzi, którzy chcą mieć możliwość filmowania w równie dobrej jakości, co fotografowania. I to bez wydawania kilkunastu tysięcy i tachania kamery wielkości mikrofalówki...
    Przeczytaj mojego poprzedniego posta w tym wątku - tam opisałem co sądzę o całej tej imprezie z filmami.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Strona 56 z 95 PierwszyPierwszy ... 646545556575866 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów