Close

Strona 6 z 95 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 950
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Canon chwali się nowego typu matrycami w 50D i 5DmkII. Usprawniono AF bez upgradu do wersji "sportowej", uszczelki lepsze, mocny korpus, brak lapmy itd - czyli ewolucja, a nie rewolucja. To inny aparat niż D700, bezpośredniej konkurencji nadal nie ma. Wolę D700 ze względu na AF (rewelka), wbudowaną lampę przydatną w polu i ergonomię. To ostatnie cenię bardzo mocno. No i do 8 klatek na sekundę z gripem, mocne 5 bez gripa. Nie wiedziałem, że będę z tego korzystał, ale teraz bardzo to sobie cenię.
    "Nikon's DX size sensors are perfect; there's no reason to make them the archaic size of the old 35mm film frame." Ken Rockwell
    Znawca odnaleziony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Moim zdaniem:

• 3,9 kl/s - trochę mało
    • Filmy - zbędne
    • Wbudowana lampa - szkoda, że nie ma. Są sytuacje kiedy się przydaje.
    • Podoba mi się, że ISO i WB można zmieniać jedną ręką (prawą), kiedy lewa podtrzymuje obiektyw (wiem jest też w innych puszkach Canona).
    • Poza tym ISO i WB ergonomia Nikona lepsza.
    • Konstrukcja gripa chyba lepsza w Canonie. Zablokowanie baterii gripem w body u Nikona nie bardzo mi odpowiada.
    • AF ? Mam wrażenie, że u Nikona jest lepiej.
    spełniasz niemal w 100% profil klienta d700

dziwi mnie tylko skąd u ciebie wiedza n.t. ISO i WB nowego 5d, a także przewagi nad nimi nikona WB lepszy był juz w starym 5d, iso sądze, że będzie nie gorsze w nowym.

Zbanowany
    Miasto
    Lublin | Chodel

Domyślnie

hehe, pomyslalem to samo co Adam
    wiadomo juz o iso, o wb, o predkosci AF.

wogole to 1o minut po premierze, po zdjeciach korpusu juz wszystko o nim wiadomo.

bardzo lubie tych ludzi (mania sprzetowa), bardzo, poprawiaja humor, wpisuja wszystko w stopke i walcza jak swieta inkwizycja w watkach o nowosciach.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

http://www.robgalbraith.com/bins/mul...id=7-9316-9607

Wzmianka o AF ->
    Cytat Zamieszczone przez RB
    Somewhat surprisingly, Canon has not adopted the 40D/50D's AF system which, on paper, is superior, given that all nine of its AF points are cross-type. Canon USA's Westfall says the reason for that is the "6 Assist AF points plus center point were deemed to provide a higher level of performance for AI Servo AF than the center point-only arrangement of the [40D and] 50D." Given that we've previously found the overall autofocus performance of the 5D to be decent, while the 40D's tracking capability has been erratic at best, Canon has likely chosen the better of the two AF systems for the 5D Mark II.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta

dziwi mnie tylko skąd u ciebie wiedza n.t. ISO i WB nowego 5d, a także przewagi nad nimi nikona WB lepszy był juz w starym 5d, iso sądze, że będzie nie gorsze w nowym.
    Nie jestem autorem wcześniejszej opinii i niekoniecznie ją podzielam, ale jej intencję nie było napisanie że Nikon ma lepsze ISO i WB tylko, że wyłączając ergonomię włączania ISO i WB pozostała ergonomia obsługi Nikona jest lepsza.
    Nie wypowiadam się czy jest to prawda czy nie, bo sam używam Nikona i dla mnie jest teraz wygodny, ale kiedyś gdy się przesiadałem z Minolty musiałem się trochę do niego przyzwyczajać.
    D700/D300 N24-70/2,8 N105/2,8 VR SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amra Zobacz posta
    Nie jestem autorem wcześniejszej opinii i niekoniecznie ją podzielam, ale jej intencję nie było napisanie że Nikon ma lepsze ISO i WB tylko, że wyłączając ergonomię włączania ISO i WB pozostała ergonomia obsługi Nikona jest lepsza.
    Nie wypowiadam się czy jest to prawda czy nie, bo sam używam Nikona i dla mnie jest teraz wygodny, ale kiedyś gdy się przesiadałem z Minolty musiałem się trochę do niego przyzwyczajać.

faktycznie - mogłem źle chwycić intencje piszącego, mea culpa

Domyślnie

spełniasz niemal w 100% profil klienta d700

Chyba źle zrozumiałeś wypowiedź Marekm - "wypadł" mu myślnik - ja odebrałem to, co napisał, tak:
    Poza tym ISO i WB - ergonomia Nikona lepsza.
    I odnosiło się to chyba bardziej do obsługi tych dwóch parametrów w puszce (guzikologii) niż do ich jakości.
    Ale mogę się mylić

Sorry - spóźniłem się.

Domyślnie

Trzeba przyznać że specyfikacja AF nie powala... W stosunku do 5D2, krytykowane rozmieszczenie pól d3/d700 wręcz rozpieszcza użytkownika

"Shutter lag remains almost identical, at a Canon-specified 73ms (this number is not generated using CIPA testing guidelines), while mirror blackout is a somewhat long 145ms, the same as the 5D." - to taki poziom d90
    Ostatnio edytowane przez Pawel Pawlak ; 17-09-2008 o 11:39
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Adam, choćby skały srały to nigdy korpus Canona nie będzie lepszy od Nikona na forum Nikona i na odwrót
    30 minut po premierze i już połowa mądrali wie, że Iso kiepskie, WB kiepski (nawet gdyby chodziło tylko o ergonomię - przecież w N trzeba wcisnąć po lewej, w C po prawej - a to już spora różnica) i mają wrażenie - bo przecież już testowali nową piątkę - że AF jest równie kiepski...
    Nigdzie się tak czlowiek nie ubawi jak w wątkach sprzętowych na forach fotograficznych
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Legnica/Wrocław

Domyślnie

gdyby ktoś nie mógł się dostać na serwery canona tak jak ja to zamieszczam sampla -> http://dzielnia.net/1_portrait.jpg

ewentualnie http://extratorrent.com/torrent/1471...nd+photos.html zdjęcia + filmy

co do puszki - bardzo dobrze że nie ma lampy, a że jest taka wolna to też ok może dzięki temu obrazek będzie lepszy

Strona 6 z 95 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów