Close

Strona 54 z 95 PierwszyPierwszy ... 444525354555664 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 950

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    (....)
    Mimo wszystko uważam, że fotografia jako sztuka na tych zmianach ucierpi.
    Ale dlaczego?
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ Zobacz posta
    Nic dodać nic ujać

O ile pamiętam to te pralki umożliwiały wypranie tylko jedne chusteczki ale za to potrafiły opiekować się dziećmi, zaspokajały hucie użytkowników i wiele innych rzeczy.

Teoretycznie tak, tylko, że póki co tryb video nie umniejsza możliwości 5D. Jest to dalej fantastyczny aparat i daj Boże każdej lustrzance takie osiągi.
    Żeby było jasne: nie jestem żadnym orędownikiem techniki video. Powiem więcej - ja jej nawet specjalnie nie lubię. Zastanawia mnie tylko to larum na temat 5D / video mode.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ Zobacz posta
    Nic dodać nic ujać

O ile pamiętam to te pralki umożliwiały wypranie tylko jedne chusteczki ale za to potrafiły opiekować się dziećmi, zaspokajały hucie użytkowników i wiele innych rzeczy.
    kij w oko tym chusteczkom, ale reszta całkiem przydatna
    szkoda, że to już nie to samo forum...

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    Czy sugerujesz że za parę lat będziemy uprawiać seks z aparatami fotograficznymi?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaman Zobacz posta
    hmm, może słabo słuchałeś albo umkneło. Koleś powiedział, ze na wojnie ma przypięty z przodu 5D a na plecach kamerę, ponieważ jest również filmowcem. Na zapytanie Canona jaka najbardziej pożądaną nową funkcją następcy 5D byłby zainteresowany powiedział, że chciałby robiąc zdjęcia móc kręcić ujęcia spod palca....
    Przecież napisałem, że napomknął o filmowaniu na wojnie i że mu to bardzo odpowiada.

Cytat Zamieszczone przez kubaman Zobacz posta
    ...O ile filmowanie jest mi zupełnie obce, nie mogę zrozumieć dlaczego dodatkowa funkcja dająca możliwości w stylu jaki zaprezentował Laforet tak kole niektórych po oczach (również na CB i gdzie indziej). Dawniej tu słyszałem, ze udostępnianie niskoszumiących ISO powyżej 400 (oj tak tak, dokładnie tyle - 400) było dla oszołomów i fotograficznych teoretyków, bez praktycznego zastosowania. Teraz słyszę takie głosy o filmach z puszki....
    Filmowanie w DSLR, w przeciwieństwie do niskich szumów na wysokim ISO, uważam za zbędne, ale bynajmniej mnie to nie kole.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    Muszę się z tym zgodzić. Jak za kilka lat "aparat fotograficzny" będzie nam robił dobrze to chyba nawet lepiej, żeby nie robił przy tym zdjęć

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Czy sugerujesz że za parę lat będziemy uprawiać seks z aparatami fotograficznymi?
    A co nie polecisz na Canona 5Dmk10 o boskich kształtach
    Ostatnio edytowane przez Erie ; 23-09-2008 o 19:35 Powód: łączenie wpisów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    cholera wie, ale wówczas określenie "onanista sprzętowy" zyskało by nowej głębi
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    Moim zdaniem fotografia jako sztuka NIE ucierpi z prostego powodu: nie ma przymusu używania 5D w trybie video. Obecność tejże funkcji nie zawróci w głowie artystom fotografikom, bo jeżeli chcą się wypowiadać używając dziedziny sztuki zwanej fotografią to będą to robić dalej i żaden tryb video im w tym nie przeszkodzi.
    Moim zdaniem Twój wniosek, Marku jest zbyt daleko idący.
    Dzisiejsi artyści fotograficy pewnie uznają to za gadżet i będę dalej robić swoje, ale przyszli adepci sztuki, którzy nie będą znać DSLR bez funkcji kręcenia filmów HD, mogą zachować się inaczej.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Dzisiejsi artyści fotograficy pewnie uznają to za gadżet i będę dalej robić swoje, ale przyszli adepci sztuki, którzy nie będą znać DSLR bez funkcji kręcenia filmów HD, mogą zachować się inaczej.
    Trąci mi to czarnowidztwem ale kopii kruszyć nie będę. Przypomnę tylko, że póki co video miało zabić muzykę, komputery miały zabić książki (a jak dotąd zabiły tylko instrukcje obsługi ) a DVD miało zabić kino - to tak na prędce. Na szczęście nic z tego póki co się nie ziściło, choć czytelnictwo u nas w narodzie (raczej nie za sprawą komputerów) spadło prawie do zera

EDIT

W razie czego Canon przejdzie do historii jako firma, ktOra zabiła fotografię
    Ostatnio edytowane przez spiritwood ; 23-09-2008 o 19:42

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    Trąci mi to czarnowidztwem ale kopii kruszyć nie będę. Przypomnę tylko, że póki co video miało zabić muzykę, komputery miały zabić książki (a jak dotąd zabiły tylko instrukcje obsługi ) a DVD miało zabić kino - to tak na prędce. Na szczęście nic z tego póki co się nie ziściło, choć czytelnictwo u nas w narodzie (raczej nie za sprawą komputerów) spadło prawie do zera
    A tak na poważnie to ja nie mam nic naprzeciwko aby upakowali w te aparaty jak najwięcej. Jeśli technologia na to pozwala i główna funkcja aparatu, czyli dobrej jakości zdjęcia, na tym nie ucierpi, to ja jestem za tym. Mam teraz kieszenie powypychane różnym żelastwem od czego aż spodnie mi spadają, tak więc jak by to wszystko upchać w aparat, to nawet byłoby lepiej - telefon, ipod, internet, gps, kamerę, latarka, komputer, kalendarz, notatnik, arkusz kalkulacyjny, zegarek, budzik, telewizja satelitarna, cokolwiek przyjdzie do głowy. W końcu te wszystkie gadżety to nic więcej jak jakiś tam miniaturowy układek scalony, co w dobie miniaturyzacji wszystko się powinno zmieścić na małym paznokciu. Więc w czym problem?

Strona 54 z 95 PierwszyPierwszy ... 444525354555664 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów