Close

Strona 53 z 95 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 950

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaman Zobacz posta
    Zerknij na ten materiał i w części o nowej piątce posłuchaj co powiedział Canonowi gość, który wygrał WPF (nota bene robi 5D).
    http://www.canon-europe.com/thefutureofphotography
    Wysłuchałem gościa. Co prawda dopiero w ostatnich sekundach swojej wypowiedzi, ale rzeczywiście napomknął, że nagrywanie filmów za pomocą DSLR bardzo by się mu na wojnie przydało.

Rozumiem, że już niebawem nasi dzielni policjanci będą do wypadku przyjeżdżać z 5DII. Najpierw zrobią fotki rozbitych aut, a następnie sfilmują zeznania świadków i materiał gotowy.

Mimo wszystko uważam, że fotografia jako sztuka na tych zmianach ucierpi.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Mimo wszystko uważam, że fotografia jako sztuka na tych zmianach ucierpi.
    uhm... a kto by się takimi "pierdołami" przejmował - dla wielkich liczy się zysk, kasa, kasieńka, kasiura,

fotografia sztuką - też mi coś powie jeden z drugim szef koncernu foto, fotografia to $$$
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

za 2 lata nie będzie już lustrzanek cyfrowych... wymrą jak dinozaury, będą tylko kamery cyfrowe z możliwością zrobienia zdjęcia

Domyślnie

Ja uważam,że potrzeba dokumentowania od czasu do czasu jest przydatna. Tak jak ISO 3200/6400 - też się tylko do dokumentacji przydaje
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez StruceL Zobacz posta
    za 2 lata nie będzie już lustrzanek cyfrowych... wymrą jak dinozaury, będą tylko kamery cyfrowe z możliwością zrobienia zdjęcia
    Czyli C5Dmk2 to kometa

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ Zobacz posta
    Za kilka lat robienie zdjęć będzie tylko mało istotnym dodatkiem w aparacie niewiadomo dlaczego nadal nazywanym fotograficznym.
    Przypomina mi się opowiadanie Lema o pralkach które coraz mniej miały miejsca na pranie bo coraz bardziej się upodabniały do ponętnych kształtów kobiecych. Co w końcu doprowadziło do światowego kongresu na temat marketingu pralek. Gdzie zresztą się okazało że wszyscy uczestnicy tego kongresu byli pralkami....

Domyślnie

Moim zdaniem fotografia jako sztuka NIE ucierpi z prostego powodu: nie ma przymusu używania 5D w trybie video. Obecność tejże funkcji nie zawróci w głowie artystom fotografikom, bo jeżeli chcą się wypowiadać używając dziedziny sztuki zwanej fotografią to będą to robić dalej i żaden tryb video im w tym nie przeszkodzi.
    Moim zdaniem Twój wniosek, Marku jest zbyt daleko idący.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm
    Wysłuchałem gościa. Co prawda dopiero w ostatnich sekundach swojej wypowiedzi, ale rzeczywiście napomknął, że nagrywanie filmów za pomocą DSLR bardzo by się mu na wojnie przydało.
    hmm, może słabo słuchałeś albo umkneło. Koleś powiedział, ze na wojnie ma przypięty z przodu 5D a na plecach kamerę, ponieważ jest również filmowcem. Na zapytanie Canona jaka najbardziej pożądaną nową funkcją następcy 5D byłby zainteresowany powiedział, że chciałby robiąc zdjęcia móc kręcić ujęcia spod palca.

O ile filmowanie jest mi zupełnie obce, nie mogę zrozumieć dlaczego dodatkowa funkcja dająca możliwości w stylu jaki zaprezentował Laforet tak kole niektórych po oczach (również na CB i gdzie indziej). Dawniej tu słyszałem, ze udostępnianie niskoszumiących ISO powyżej 400 (oj tak tak, dokładnie tyle - 400) było dla oszołomów i fotograficznych teoretyków, bez praktycznego zastosowania. Teraz słyszę takie głosy o filmach z puszki.

A mnie one się podobają dopóki dalej mogę robić zdjęcia świetną, pełnoprawną puszką w której filmy są tylko dodatkiem i która generuje jak najlepszy obraz. I teraz dla mnie największe pytanie - czy 5D2 taka puszką jest. Bo filmy jak widzę zmieniają pojęcia i przenoszą utarte granice.
    Ostatnio edytowane przez kubaman ; 23-09-2008 o 19:19
    Używam sprzętu bez duszy. Duszę mam ja.
    www.jakubszyma.pl . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . www.szyma.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    ...Mimo wszystko uważam, że fotografia jako sztuka na tych zmianach ucierpi.
    Nie zgadzam się. To wszystko o czym tu mówimy dzieje się jakby 'obok'. Podejrzewam, że fotografia (ta o której myślisz) będzie się miała wciąż dobrze. A że jej odbiór jest już teraz stosunkowo mały - to inna sprawa Czasy się zmieniają.

Edit:
    Co do filmu - fantastyczne posunięcie marketingowe. A i bardzo dobra robota.

Edit2:
    Aaaaa... pieprzyć - nie mogę sobie odmówić Szczególnie w świetle jednego z wątków o komputerach. Widzieliście na czym ten film montowany? A czytaliście wątek o nowym fotoszopie cs4? A linki oglądaliście? Na jakich kompach pokazywane przyklady? hihi...

Edit3:
    Wiem - jak dziecko się zachowuję
    Ostatnio edytowane przez samek ; 23-09-2008 o 19:22

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Przypomina mi się opowiadanie Lema o pralkach które coraz mniej miały miejsca na pranie bo coraz bardziej się upodabniały do ponętnych kształtów kobiecych. Co w końcu doprowadziło do światowego kongresu na temat marketingu pralek. Gdzie zresztą się okazało że wszyscy uczestnicy tego kongresu byli pralkami....
    Nic dodać nic ujać

O ile pamiętam to te pralki umożliwiały wypranie tylko jedne chusteczki ale za to potrafiły opiekować się dziećmi, zaspokajały hucie użytkowników i wiele innych rzeczy.

Strona 53 z 95 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów