Close

Strona 43 z 95 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 950

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    Zrobił te foty jak zrobił. Tak w 2 minuty pobawiłem się tą fotką z ISO800. To co wklejam jest czymś w rodzaju symulacji co bym otrzymał w druku formatu B1 (wyciągnąłem fotę do ok. 700x1000mm w 225dpi) - dla mnie absolutnie miodzio. Myślę, że ta puszka będzie bardzo przyjemna. Coś z tym AF jest dziwnego.

Przy okazji widać jak gościu trochę poprawił modelce cerę. Sam zresztą o tym pisał we wstępie. To fotki chyba robione 70-200/2.8 IS. Czasy bardzo długie. Podoba mi się
    Używam sprzętu bez duszy. Duszę mam ja.
    www.jakubszyma.pl . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . www.szyma.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_lhotse Zobacz posta
    do ISO6400 jest dobrze, potem to podobnie jak w D3 na siłę dodane 12800 i 25600 (aczkolwiek po zmniejszeniu, a jest z czego zmniejszać, to jakościowo jest dobrze)
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaman Zobacz posta
    Przy okazji widać jak gościu trochę poprawił modelce cerę. Sam zresztą o tym pisał we wstępie. To fotki chyba robione 70-200/2.8 IS. Czasy bardzo długie. Podoba mi się
    Poprzyglądałem się teraz fotom z dpreview. Średnio to widzę matrycę z 1Dsa i tyle. Generalnie podtrzymuję to co mówiłem tu:

http://www.forum.nikon.org.pl/showpo...&postcount=536

Szału nie ma. Najwyraźniej próg 20 mpx jest czymś poważnym dla 'małej klatki'.

conik
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    jeżeli macie rozwiązanie tego problemu chętnie go poznam, bo jest to dla mnie bardzo częsty problem.

mozesz mi gdzies zapodac takiego rawa? chetnie rzuce okiem

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    Światło, zastanów się nad tym co robisz, a nie szukaj szumów...
    Dzięki Erie za info. Przynajmniej teraz wiem że mam szukać rozwiązania gdzie indziej...
    Ale i tak 5D to mój obecny cel. Jeśli nie wydarzy się katastrofa, jak na przykład jakaś Wielka Depresja z upadkiem dolara czy coś w tym rodzaju - a jesteśmy tego blisko - odpukać, to jednak się przestawię na ten system. Po prostu za dużo słyszałem zachwytów nad jakością obrazu. A AF dla mnie nie jest aż taki podstawowy przecież....

seth
    Gość

Domyślnie

Dzięki Erie za info. Przynajmniej teraz wiem że mam szukać rozwiązania gdzie indziej...
    Ale i tak 5D to mój obecny cel. Jeśli nie wydarzy się katastrofa, jak na przykład jakaś Wielka Depresja z upadkiem dolara czy coś w tym rodzaju - a jesteśmy tego blisko - odpukać, to jednak się przestawię na ten system. Po prostu za dużo słyszałem zachwytów nad jakością obrazu. A AF dla mnie nie jest aż taki podstawowy przecież....
    tylko upewnij się osobiście czy je zobaczysz (uwaga na placebo) bo tak ze slyszenia to dość dziwnie

Domyślnie

patrzac na iso 3200 na dprev stwiedzam ze kanony tez szumia. ciekawe ile osob smiejacych sie z filmow w dslr teraz bedzie pialo z zachwytu.
    Andrzej

Domyślnie

...... A AF dla mnie nie jest aż taki podstawowy przecież....
    Do czasu zwalenia pierwszej fotki, później już będzie "aż taki podstawowy". I dokładnie przemyśl to, co napisał Erie. Warto.
    Jacek

Domyślnie

moze to glupie pytanie, ale: uzywasz kompresowanych nefow?
    podpis nieczytelny

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valwit Zobacz posta
    moze to glupie pytanie, ale: uzywasz kompresowanych nefow?
    RAW Compression = OFF

Strona 43 z 95 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów