Close

Strona 72 z 96 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

Jedni wola brunetki, inni blondynki. Nie wiem, czy jest sens na dywagacje D200, czy D90, ale w końcu, czemu nie.
    sprawa wydaje się teoretycznie prosta. Z jednej strony, zawodowy, uszczelniony, bardzo funkcjonalny i łatwy w obsłudze D200, ale z matrycą CCD, czyli raczej do niskich ISO, zdjęć na zewnatrz lub silnym świetle. Z drugiej strony amatorski, dobrze wykonany, ale nie pancerny D90 z nowoczesna matrycą CMOS o niskich szumach, potrafiacy doskonale pracować w słabym swietle zastanym. Ale wysokie użyteczne ISO i CMOS, to również komfortowa praca z obiektywami o dużej ogniskowej, oraz z długimi czasami naświetleń. Kwestię rejestracji video pomijam.
    Dobremu znajomemu polecił bym jednak D90, mimo bezsprzecznych zalet D200. Jedynym wyjątkiem jest praca w bardzo ciężkich warunkach i potrzeba używania pancernrgo sprzętu.

Cytat Zamieszczone przez bumboo Zobacz posta
    A jak sądzisz warto byłoby kupić D200 zamiast D90 ?
    Nie. Chyba, że warunki do focenia masz bardzo ciężkie. Częste wypady w wysokie góry, również zimą, wypady do jaskiń, na pustynię, ogólnie częsta praca w zmiennych i ciezkich warunkach.

Cytat Zamieszczone przez Ezechiel Zobacz posta
    ogolnie cena nie pasuje do jakosci, szczerze wam powiem ze za ta cene wole kupic d200...
    A ja uważam, że cana jest bardzo trafiona. Nikon juz dawno nie pokazał tak dobrze skalkulowanej ceny na starcie. Nie spodziewał bym sie pierwszych obnizek wczesniej, niż z końcem roku.

Cytat Zamieszczone przez żółto-czarny Zobacz posta
    Nie wszyscy lubią ISO >400, za to wolą parę uszczelek więcej
    Zaryzykuję, że wszyscy lubia ISO > 400, nawet Ci, którzy mało uzywają. Nie wszyscy zas lubią kiepskie ISO > 400.
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Domyślnie

dobrze piszesz... jest wiele racji w tym
    powiem tak, ze generalnie jestem pod duzym wrazeniem tego aparatu, jednak jakby dodali kilka uszczelek nawet za troche wyzsza cene bylby rewelacyjny.... bo tego by mi trzeba ,....

jednak mam D70s i juz czas na cos zmienic , nie jest on uszczelniany, lecz konstrukcja jak najbardziej spojna i bardzo fajna, zatem jak ten D90 jest tak samo solidny to i bez uszczelnien biore bo czasami uzywalne ISO1600 by mi sie przydalo no i wyswietlacz niczego sobie... (prawie dwa razy wiekszy od mojego)

no niby jest jeszcze D300 ale ponad 1000 zl wiecej? to duza roznica...

Domyślnie

Zgadzam się z piotr w - że Nikon dobrze skalkulował na starcie cenę D90. Mój zaprzyjaźniony dostawca w dniu dzisiejszym wyprzedał wszystkie 10 posiadanych szt. po 2999,00

Dziwne nie ma chętnych na sample........., raptem 1 prośba!

Yaro
    foto, jazz & more .....

Domyślnie sample

Proszę

D90+N17-55

pierwsze zdjęcie zrobione w deszczu paskudna pogoda ISO400

http://depositfiles.com/files/8158807

http://depositfiles.com/files/8158853

http://depositfiles.com/files/8158878

pliki jedynie zmniejszone w PS
    Ostatnio edytowane przez Yaro ; 22-09-2008 o 22:52
    foto, jazz & more .....

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

We are sorry, but all downloading slots for your country are busy.

:/

Pytanie do posiadaczy - kreciliscie juz cos? Jak z efektem jello/rolling shutter issue? Wystepuje? Jak nie to git

EDIT: Dobra juz wszystko widze w filmikach na vimeo... :/
    Ostatnio edytowane przez shaolin ; 22-09-2008 o 22:58

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez keda Zobacz posta
    a co to takiego? bede wdziecnzy za info
    Ponieważ jest to darmowe, to jest ograniczona liczba slotów na dany kraj. Oznacza to, że ktoś musi skończyć ściągać, by inna osoba mogła zacząć :] Trzeba poczekać chwilę.

PS Wypasiona chata
    PPS Widzę też, że od razu karta SanDisk w użyciu.
    Ostatnio edytowane przez VeeDee ; 22-09-2008 o 23:18

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

To jest jello effect/rolling shutter issue -> http://s477.photobucket.com/albums/r...t=DSC_0012.flv

Niech ktos sprawdzi czy to zjawisko naprawde wystepuje w D90 zeby bylo wszystko jasne...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez faberone Zobacz posta
    Witam

D90 spoko ale ten sprzet audio to marzenie Arcam .Cudo Pozdrawiam

faberone
    Jesteś spostrzegawczy ARCAM owszem gra jak ta lala polecam

pod koniec tygodnia wrzucę coś na swoją stronę w oryginale, cierpliwości podam link

Yaro
    Ostatnio edytowane przez Yaro ; 22-09-2008 o 23:18
    foto, jazz & more .....

Domyślnie

Arcam dobra rzecz (Mam CA ..), ale ustawienie kolumn skandaliczne
    To zdjęcie z z pokoju "dotknięte" kompresją ... Szkoda, że nie podlinkowałeś do pełnego rozmiaru.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VeeDee Zobacz posta
    Ponieważ jest to darmowe, to jest ograniczona liczba slotów na dany kraj. Oznacza to, że ktoś musi skończyć ściągać, by inna osoba mogła zacząć :] Trzeba poczekać chwilę.
    dzieki VeeDee lecz chodzilo mi o efekt jello effect/rolling shutter

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    To jest jello effect/rolling shutter issue -> http://s477.photobucket.com/albums/r...t=DSC_0012.flv

Niech ktos sprawdzi czy to zjawisko naprawde wystepuje w D90 zeby bylo wszystko jasne...
    no to teraz wiem o czym mowisz
    powiem ci ze widzialem juz troche filmikow w sieci z D90 i nigdzie czegos takeigo nie zauwazylem..
    czyli dobrze...

Strona 72 z 96 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów