Close

Strona 48 z 95 PierwszyPierwszy ... 38464748495058 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 950

Domyślnie

Na dpreview ukazała się galeria z samplami:
    http://www.dpreview.com/news/0809/08...kiigallery.asp

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Link do tej galerii jest od dawna na forum :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez StruceL Zobacz posta
    tak sobie przeglądam i powiem, że podoba mi się to co widzę.
    wprawdzie to jpg i jest spore mydło ale rawik na pewno pokaże pazur.

ciekawe co kombinowali, w niektórych brak exifów
    Dotychczasowe sample musisz traktować jak reklamę, która jak wiadomo często jest nieuczciwa. Body jeszcze nie trafiło do normalnych zjadaczy chleba, a wyłącznie do ludzi, którzy są z Canonem związani. Robią, to co muszą. Udowadniają, że jest świetnie. Oby tak było.
    cze.c4mel.project

Domyślnie

Phil Askey tez jest zwiazany z Canonem i nieuczciwy?

bez przesady. niedlugo uslysze, ze Thom Hogan, albo nawet fotopolis jest na garnuszku Canona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Siupes Zobacz posta
    jest cena,
    5dmk2 - $2699
    d700 - $2999
    hmm...ciekawe...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Phil Askey tez jest zwiazany z Canonem i nieuczciwy?

bez przesady. niedlugo uslysze, ze Thom Hogan, albo nawet fotopolis jest na garnuszku Canona
    Ja nie stwierdziłem czy ktoś konkretnie jest, czy też nie jest uczciwy. Wspomniałem tylko, by ostrożnie podchodzić do sampli, które nie pochodzą od osób bezstronnych. Jak ochłoniesz po tym wzburzeniu zrozumiesz, że opinie innych są wyłącznie opiniami innych. Co dla jednego jest powalające, dla drugiego jest znośne. Zaprezentowane sample, to jpg często nie posiadające EXIF. Nie posiadamy RAW, by samemu móc wyrobić sobie zdanie nt obrazowania. Jeśli na postawie dotychczas zaprezentowanych jpg wyciągasz daleko idące wnioski, to Twoja wola. Tylko mnie nie atakuj za to, że jestem mniej poruszony tym co widzę od Ciebie.

PS. Jedni potrzebują mędrców jak Phil inni niekoniecznie. Nie mam do Ciebie pretensji, ale nie miej ich również do mnie. Staram się myśleć samodzielnie. Rozumiem jednak, że za niektórych myśleć muszą inni.
    Ostatnio edytowane przez c4mel ; 22-09-2008 o 11:50
    cze.c4mel.project

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c4mel Zobacz posta
    Ja nie stwierdziłem czy ktoś konkretnie jest, czy też nie jest uczciwy. Wspomniałem tylko, by ostrożnie podchodzić do sampli, które nie pochodzą od osób bezstronnych. Jak ochłoniesz po tym wzburzeniu zrozumiesz, że opinie innych są wyłącznie opiniami innych.
    ale ja sie nie wzburzylem, tylko rozsmieszyl mnie pomysl, ze Askey moglby byc stronniczy na korzysc Canona. skad Ci sie wzial pomysl na dalsza czesc odpowiedzi i doszukiwanie sie w moim poscie jakichs "brudnych" intencji, to
    juz Tobie tylko wiadomo

Co dla jednego jest powalające, dla drugiego jest znośne. Zaprezentowane sample, to jpg często nie posiadające EXIF. Nie posiadamy RAW, by samemu móc wyrobić sobie zdanie nt obrazowania. Jeśli na postawie dotychczas zaprezentowanych jpg wyciągasz daleko idące wnioski, to Twoja wola. Tylko mnie nie atakuj za to, że jestem mniej poruszony tym co widzę od Ciebie.
    jak dotychczas to Ty jestes ta strona, ktora doszukuje sie u mnie zlych intencji, a wrecz negatywnej reakcji na Ciebie. podczas gdy, wydaje sie, jest zupelnie odwrotnie.

PS. Jedni potrzebują mędrców jak Phil inni niekoniecznie. Nie mam do Ciebie pretensji, ale nie miej ich również do mnie. Staram się myśleć samodzielnie. Rozumiem jednak, że za niektórych myśleć muszą inni.
    i konczysz posta piekna, osobista, puenta. dorobiles sobie cala ideologie do tego, co ja zamierzalem napisac, bog jeden raczy wiedziec jakimi na jakich zalozeniach sie opierajac, po czym nieskrepowanie sobie pojechales od myslenia...

wez sobie usiadz, pooddychaj gleboko, a jakbys w przyszlosci mial watpliwosci co do czyich intencji, to w wypadku mojej osoby mozesz sobie darowac odpowiedzi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c4mel
    no, tylko naprawdę głupio robi się wtedy, kiedy się okazuje że za niektórych myśli (lub myślał) ktoś taki jak Ken Rockwell hehe
    Bardzo szybko ewoluują poglądy w naszych czasach

A do rzeczy, Juza pisał, że puszka (którą dostał na testy) generuje obraz identyczny z Ds3, a w wysokich ISO jest o stopień lepsza. To dla mnie bardzo dobra rekomendacja, zważywszy co fotografuje i jak mu to wychodzi.
    Używam sprzętu bez duszy. Duszę mam ja.
    www.jakubszyma.pl . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . www.szyma.com

Domyślnie

To nie jest w porzadku. Jak masz jakis poglad, to go przedstaw, a nie atakuj Kolegow nieladnie i ponizej pasa.

Cytat Zamieszczone przez kubaman Zobacz posta
    no, tylko naprawdę głupio robi się wtedy, kiedy się okazuje że za niektórych myśli (lub myślał) ktoś taki jak Ken Rockwell hehe
    Kubaman, jak Ci sie nie podoba Ken, to go po prostu nie czytaj, zamiast pisac w powyzszym stylu c4mel...

Ewentualnie napisz prosto do Kena co o nim myslisz, zamiast obdarowywac nas ta wiedza.
    Ostatnio edytowane przez pn ; 22-09-2008 o 12:14
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaman Zobacz posta
    Kuba bez znaczenia czy Ken czy Phil. Jeden czort. Szkoda, że ludzie zatracają umiejetność samodzielnego myślenia. Stajemy się mało analitycznym i coraz bardziej niesamodzielnym społeczeństwem. Ludzie cytują wypowiedzi takich "mędrców" jak Ken czy Phil niczym wersety Koranu czy Bibli.

akustyk wiem, że podniecenie jakiemu uległeś będzie rzutować na dalszą dyskusję między nami dlatego pozwolę sobie nie podjąc rękawicy. W innym wypadku będziesz się pobudzał do czasu, aż zaczniemy się obrzucać inwektywami. Nie chę Cię również odrywać od czytania Phila i innych wyroczni dlatego papa...
    cze.c4mel.project

Strona 48 z 95 PierwszyPierwszy ... 38464748495058 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów