Close

Strona 49 z 95 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 950

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c4mel Zobacz posta
    Kuba bez znaczenia czy Ken czy Phil. Jeden czort. Szkoda, że ludzie zatracają umiejetność samodzielnego myślenia. Stajemy się mało analitycznym i coraz bardziej niesamodzielnym społeczeństwem. Ludzie cytują wypowiedzi takich "mędrców" jak Ken czy Phil niczym wersety Koranu czy Bibli.
    to prawda, ale są i tacy, którzy jednak analizują i podchodzą konkretnie. Dlatego przytaczam wypowiedzi Juzy, który od ekscytacji jest bardzo daleki - no i zasadniczo zna się na rzeczy pierwszorzędnie. A akustyk - sorry, nie chcę być niczyim adwokatem w marnym stylu sprzed dwóch postów - jest na CB wyjątkowo sceptyczny co do tego aparatu, więc chyba za mocno zagrały tu względy konkurencyjnych obozów (co tez nota bene jest wyjątkowo niemądre ). Pozdro
    Używam sprzętu bez duszy. Duszę mam ja.
    www.jakubszyma.pl . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . www.szyma.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaman Zobacz posta
    A akustyk - sorry, nie chcę być niczyim adwokatem w marnym stylu sprzed dwóch postów - jest na CB wyjątkowo sceptyczny co do tego aparatu, więc chyba za mocno zagrały tu względy konkurencyjnych obozów (co tez nota bene jest wyjątkowo niemądre ). Pozdro
    mnie sie nowe 5D akurat bardzo podoba i gdyby nie zyciowe koniecznosci w postaci czekajacego mnie zakupu chaty i jej umeblowania, to bym sobie jak najbardziej sprawil. szczesliwie jestem w tej sytuacji, ze nie mam wolnych funduszy teraz, przez co nie czuje parcia na przekonywanie sie, ze 30D juz nie robi uczciwych i wystarczajacych do moich potrzeb zdjec, wiec moge sobie zakup prolongowac i to do czasu, kiedy cena juz nie bedzie w okolicach 2500 EUR

jesli chodzi o sample to to co widze w JPEG-ach do ISO 800 nawet na samplach Askeya mi sie podoba na poziomie per-piksel do ISO 800 wlacznie i nie mam wiekszych watpliwosci, ze do ISO 3200 ten aparat bedzie produkowal obraz wystarczajacy do wyswietlenia na ekranie (1800x1200). to, na dzien dobry liczac, 2-2,5 dzialki powyzej tego co mam, czyli jak dla mnie zdecydowana poprawa.

moja wczesniejsza uwaga miala znaczyc tylko tyle ile bylo napisane. Askey jest jedna z ostatnich postaci, ktora bym posadzal o stronniczosc wzgledem Canona. i tylko i wylacznie tyle. nie mialo to znaczyc, ze uwazam jego sample za zanizajace mozliwosci, ani ze sample z 5D mkII uwazam za orgazm w trampkach, ze Canon zbawi swiat, 5D jest reinkarnacja samego Jezusa, itd. itp. to juz jest swobodna interpretacja, na dodatek polaczona z atakiem na moja osobe i rzucaniem chamskich uwag. w co, mowiac szczerze, nie mam najmniejszej checi sie wplatywac. jak ktos chce sobie pouzywac to jego broszka, mnie to ani ziebi ani grzeje. mnie to nie ujmuje, a tylko swiadczy o poziomie emocjonalnym coponiektorych...

pozdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    RAW Compression = OFF
    no to pozostaje poczekac do listopada, popatrzec co ma nikon w rekawie i ewewntualnie zmieniac system.
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Parząc jakie filtry AA daje nikon w porównaniu do canona to obawiam się, że D200 będzie nagle "żyleciastym" body (w porównaniu do D3X)
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

wojteh
    Gość

Domyślnie

do body warto wiec doliczyć 550 papiera na usuniecie go (filtr AA)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Parząc jakie filtry AA daje nikon w porównaniu do canona to obawiam się, że D200 będzie nagle "żyleciastym" body (w porównaniu do D3X)
    Jacek, ale przecież d200 ma silniejszy filtr niż następujące po nim nikony: d300, d3, d700. Rozmycie rozdzielczości następuje w conwerterach raw - np. Capter NX. Te same NEFy z d300 otwarte np c1 rozbrajają ostrością i ilością detali. Podobnie jest z d700 które ma jeszcze lepsze(silniejsze) detale.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Rozmycie rozdzielczości następuje w conwerterach raw - np. Capter NX. Te same NEFy z d300 otwarte np c1 rozbrajają ostrością i ilością detali. Podobnie jest z d700 które ma jeszcze lepsze(silniejsze) detale.
    Pawle czy C1 wg ciebie daje najlepsze rezultaty przy wołaniu RAW?
    cze.c4mel.project

Domyślnie

To fajnie że Nikon ma teraz pełną klatkę, bo na rynku jest wybór. Pamiętam że jak kupowałem 5d, hasło "the future is in DX" nie wróżyło niczego w tym stylu. Co więcej wiele ludzi obśmiewało zasadność matryc 36x24mm.

Co by nie mówić o nowe piątce, 20 mpix i wyżej ciągnie za sobą kolejne inwestycje, w większe karty, w szybszy komputer ... etc To taka samo nakręcająca się spirala wydatków... Z mojej perspektywy 16 mpix to było by i tak aż nadto. Fajnie było by więc gdyby pojawiło się jeszcze jakieś body z trochę mniejszą ilością mpix niż 5dmarkII oraz opcją wifi.

Jak będzie ? Zobaczymy. Ciekawi mnie ten temat bo muszę kupić drugie body.

Pozdrowienia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c4mel Zobacz posta
    Pawle czy C1 wg ciebie daje najlepsze rezultaty przy wołaniu RAW?
    Moim zdaniem każdy konwerter ma wady i zalety. Zaletą C1 jest to, że potrafi wydobyć detale których w plikach wywoływanych NXem nie ma (nie są to różnice powalające, ale częst dość wyraźne), krawędzie wydają się ostrzejsze. Poza tym jest szybszy niż NX przy wywoływany wielu nefów.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Najlepsze efekty daje ten konwerter, ktorym najlepiej potrafisz zadzialac.

Strona 49 z 95 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów