Tak sobie czytam ostatnio te wszystkie wątki o "wyższości szumu nieplackowatego nad plackowatym", wyliczenia w % o wyższości matrycy 21mpx nad 12mpx itd...itd...
Wiecie co, my (ja także) jesteśmy jednak poj....
Szukaj
Tak sobie czytam ostatnio te wszystkie wątki o "wyższości szumu nieplackowatego nad plackowatym", wyliczenia w % o wyższości matrycy 21mpx nad 12mpx itd...itd...
Wiecie co, my (ja także) jesteśmy jednak poj....
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
Wstydźcie się ! Jesteście jak czarne owce w stadzie albo wilki !
Już widzę kilkukilometrowe kolejki po 5D II przed salonami Canona i te sytuacje które opiszę cytatem....
"wyrwać mi tego Canona chciał, pewnie to pijak, bo każdy pijak to złodziej "![]()
Poczytałem sobie kilka angielskojęzycznych forów krajobrazowych, i wrażenie z panujących tam dyskusji jest takie że najbardziej poważną konkurencją w dziedzinie krajobrazu i w ogóle przyrody dla 5D nie jest bynajmniej D700, ale A900.
Hmm, myślałem że decyzja zakupu systemu jest łatwa...
z perspektywy czlowieka, ktory sie para krajobrazem, jest to dla mnie calkowicie zrozumiale. zamiast placic za pierdylion fps-ow i punktow AF, place za rozdzielczosc przy niskich czulosciach. jak najbardziej logiczne. rozdzielczosc sie przyda do drukow w rozmiarze kalendarzowym a fps, z mojego punktu widzenia, moze sie konczyc na wartosci 1/10 (klatka na dziesiec sekund). no dobra, 3fps do bracketingu pod doroczny HDR moge miec. moze mi sie nawet zdarzy czesciej zrobic
analogicznie AF. pod katem krajobrazu to zbedny luksus. lepsza dobra matowka i szkla z porzadnym pierscieniem i skala nastawiania ostrosci![]()
Każdemu według potrzeb i niech nastanie pokój.![]()
X-T10, XF35, XF18-55, MK320
Skontaktuj się z nami