Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 62

Domyślnie

w jaki sposób postały te pliki? jakie odszumianie? To jest jpg z puszki, czy identycznie wywołany RAW ?
    Detalu tu się nie oceni (choc rozmycie ciap cos zasugeruje)
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    w jaki sposób postały te pliki?
    www.digitalkamera.de

DCTau-Tests
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez georghe Zobacz posta
    Żartujesz sobie, prawda ?
    Chyba nie sądzisz że każdy użytkownik puszek d40-80 używa tylko "zielonego" i "obrazków" ??
    Jeżeli to był żart to mało zabawny, jeżeli piszesz serio to daruj sobie takie porady.
    Wiem, że na tym forum znaleźć amatora graniczy z cudem, tak naprawdę temat czyta wiele osób w szczególności ci, co mało piszą, bo boją się drwin takich jak ty za to więcej obserwują. Mam w sklepie Nikona znajomego, który, na co dzień spotyka się z amatorami z grubszymi portfelami, którzy napaleni np. na D300 lub D700 zapominają, że brakuje w tych modelach tak jak to nazwałeś "zielonego" i "obrazków", wobec czego warto jest zaryzykować pisząc komuś, aby nie popełnił błędu. Wiem, że jesteś świetnym fachowcem i mogło Cię to zaboleć, lecz pamiętaj Tobie to nie zaszkodzi drugiemu może pomóc. Tak, że nie żartuj sobie z tych, co mniej wiedzą, osobiście właśnie zrezygnowałem z kupna D300 z powodu braku zielonego koloru, czy jest coś w tym złego, że mało wiem i umiem się do tego przyznać. Nie chodzi tu o kasę tylko o to, aby była mądrze wydana. Tak na marginesie to powiedz mi zadając pytanie, co kupić D90 czy D300, kto to pisze amator czy profesjonalista, jeżeli chodzi o tego drugiego to na pewno wie, co wziąć a amatorowi dobrze było by wspomnieć o tej mało znaczącej dla Ciebie mistrzu funkcji.

I nie są to żarty !!! ))

Pozdrawiam bumboo
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 23-09-2008 o 01:22 Powód: orto.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bumboo Zobacz posta
    ... osobiście właśnie zrezygnowałem z kupna D300 z powodu braku zielonego koloru ...

I nie są to żarty !!! ))
    No wiesz, skoro z tego powodu zrezygnowałeś, to znaczy, że to nie był produkt dla Ciebie.

Ale zgadza się, klienci są różni, gdyby wypuszczono D40 ze złotymi gumkami, po 9999 też by się znaleźli pewnie tacy, którzy by kupili.
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Oszczędny w słowach
    Miasto
    stolica Warmii

Domyślnie

Tak mi się nasunęło po włączeniu forum, co wybrać?
    D90 czy D300, D300 czy D700, D700 czy D3, a może od razu na skróty i D90 czy D3?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bumboo Zobacz posta
    Oczywiście na tym etapie na pewno nie dla mnie, D90 będzie idealnym rozwiązaniem. Podobnie można byłoby napisać komuś kto niema prawa jazdy kup se auto, oczywiście że może ale po co ??? )
    No sorry osobiście znam człowieka, który nie ma prawa jazdy i ma co najmniej 15 samochodów, więc to chyba chybiony przykład .
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    L D90 P D300:

to są zapewne JPGi ? widać od razu, że NR jest inaczej ustawiny. W d300 włącza się przy iso800, w d90 albo jest wyłączony albo działa równo od poczatku skali, albo jest delikatniejszy. ja po obejrzeniu nefów jestm przekonany, że d90 szumi mniej zachowując więcej detali w cieniach.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Jestem amatorem, który korzysta z A i M , robię plenerki, ale także fotografowanie w studiu nie jest mi obce. Mam D80 i myślę nad zmianą. Dziś miałem przyjemność przejrzeć D90, D300 i D700. Jak na moje amatorskie potrzeby, D300 ma za mało zmian wobec D90. Załóżmy, że obrazowanie D90 jest nieco gorsze (z czasem 1/4000 dam sobie radę), ergonomia lepsza D300 bezsprzecznie. Jeżeli miałbym zmieniać to na D90 lub, jeżeli uznam że to mi potrzebne na D700. Ominąłbym D300. Zdanie faceta, który na fotografii nie zarobił ani złotówki i nie zamierza.

bumboo, czy piszesz serio czy sarkastycznie, to mimo wszystko najniższa półka Serio piszę

Domyślnie

Proszę o kulturę i pisanie na temat. Usunąłem większość bzdurnych postów i nie zamierzam czyścić tutaj ponownie - będą z miejsca warny.

Domyślnie

Lepiej D90 i jakieś naprawdę porządne szkło!

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów