Autorytet na forum ze mnie żaden ale dorzuce swoje 3 grosze w temacie...
Długo czekałem z decyzją o zamianie mojej pocziwej 40tki na 80tke bo ciągle krążyły spekulacje ze jeszcze w tym roku pojawi się 90tka...
Czekałem czekałem i w wkońcu sie doczekałem. Jaki był finał imprezy- głowiłem sie nad tym, przespałem sie z decyzją kilka nocy i stwierdziłem że jak szaleć to szaleć i zamiast za 3000zł kupić body D90 dołożyłem kilka setek i kupiłem D300. Gorszy napewno nie jest a róznica w cenie między nimi póki co moim zdaniem przechyla szale na strone D300.
Ktoś powie że pojechałem po bandzie, że najpierw szkła itp. OK- ale każdy powinien robi to co lubi i tak jak ubi i tak samo jest ze sprzetem fotograficznym. Każdy musi sobie sam odpowiedziec co mu potrzebne a co nie.
Tak naprawde całe spuszczanie sie nad tabelkami, porównywaniem mikro róznic w fotach testowych i milionem innych mniej lub bardziej istotnych szczegółów nie powinno przyćmić tego co najważniejsze(z punktu widzneia amatora, hobbysty kóry nie zarabia na swojej pasji)- czerpania radochy i satysfakcji z tego co sie robi z tym co sie ma.
Ja dostałem to czego chciałem, jestem usatysfakcjonowany i przez to szczęśliwy. Mam aparat o jakim marzyłem i jeszcze długo będe się uczył jak wycągać z niego wiecej i więcej. Jednym słowem czerpie radość z fotografowania a chyba o to w tym wszystkim chodzi.
Można radzić doradzać a i tak każdy zdecydowac musi sam i lepiej dlaniego żeby zrobił to zgodnie PRZEDEWSZYSTKIM ze swoim odczuciami, sumieniem, przekonaniami i być poprostu happy a innych i tak sie nie uszczęśliwi...

Skontaktuj się z nami